Top

DESIGNKALUSTUS = USKOTTAVAMPI SISUSTUS?

Artek, Guzzini, Muurame, Kartell, Carl Hansen, Louis Poulsen, Fritz Hansen, Yki Nummi. Niminä nämä kaikki kuulostavat jokseenkin tutuilta. Sisustusarkkitehti-isäni ja keittiösuunnittelija-äitini ovat pitäneet huolta, että lapsuudenkodissani  arvostettiin designkalusteita ja nimekkäitä suomalaisia muotoilun huippunimiä. Kotimme ei toki ollut pelkkää Lokkia, Lundiaa ja Muuramen koulupöytää, mutta saatoin kuitenkin havaita, että jotain merkillisen hienoa tällaisissa muotovalioyksilöissä on. Itse en koskaan kokenut lapsuudenkotini modernia ja pelkistettyä sisustusta erityisen kodikaaksi, ja tapetoinkin oman huoneeni vaaleanvihreällä kukkatapetilla.

Nykyisen kotimme sisustusta suunnitellessani ja huonekaluja hankkiessa minulla oli tavoitteena tehdä kodista mahdollisimman viihtyisä kohtuullisella hinnalla. Huonekalut ostimme pääosin Ikeasta ja joitakin vanhoja kalusteita hankin käytettynä. Tyylillisesti hain maalaisromanttisen ja vaalean klassisen sisustuksen harmonista yhdistelmää. Lopputulos miellytti silmääni ja pidin suunnitelmaani pääosin  onnistuneena.

sisustus-ja-design-18-of-42

Goodbye October and welcome November Olen valmistautunut tuloosi oi pimeä marraskuu Me saatiin kotiimme ihana uusi sisustustakka, josta otan tänään vähän kuvia. Myös kynttilät ja kukat auttaa pimeän ajan yli, tehden kodista kauniin oman pesän jossa viihtyy kun ulkona vihmoaa räntä ja viima. #home #livingroom #olohuone #koti #kukat #liljat #flowers #beautifulhome

Sitten perustin sisustusblogin. Aloin myös kiinnostuneena seurata joitakin toisia sisustusblogeja. Varsin pian huomasin, että monet arvostetut suomalaiset sisustusbloggaajat ovat sisustaneet kotinsa designkalustein ja modernilla mustavalkoisella tyylillä. Heidän tyylinsä on hienostunut, ja blogissa vilahtelee milloin kenenkin huippusuunnittelijan nimi ja valkoisia uusia klassikkotuoleja.

Kootessani paikalleen Jyskistä ostamaani Abbetved työpöytää, mietin, voinko oikeastaan olla uskottava sisustusbloggaaja.  Kotini ei edusta viimeisintä trendiä enkä osaa puhua designia: en ota mielelläni osaa keskusteluun, jossa pohditaan onko PK22 vai Seiska 3107 tyylikkäämpi pyöreän Indixen tai Magis Tavolo XZ3:n ääresssä.

Minustakin jotkin designkalusteet ovat hienon näköisiä. Mutta tekeekö kalusteen kuuluisan suunittelijan nimi tuotteesta automaattisesti paremman tai ilmentääkö sen valitseminen parempaa makua sisustajana? Mikä ylipäätään määrittelee sen, kuka on taitava sisustaja ja mikä tekee hänen tyylistään jäljittelemisen arvoisen ja inspiroivan?

Sweet saturday with homemade mudcakeTäällä on leivottu suklaakakkua ja illalla saamme vieraita. Nyt vielä muutama työjuttu ja sit voi heittäytyä sohvalle ✅ #homeinspiration #koti #hem_inspiration #classyinterior #charminghome #home_and_living

Päivän työt tehty! Today's work done! Nyt on luvassa rauhallinen koti-ilta. Huomenna tytöillä on kotipäivä ja me lähdetään metsään eväsretkelle. Blogiin on tulossa tytöistä söpö haastatteluvideo Kuulette lasteni näkökulman mikä on kodissamme ihaninta ja tylsintä ja mitä lapset tuumaa kun äiti aina sisustaa ❤ #koti #sisustus #interior

Designkalustuksella haetaan paitsi kestävyyttä, pitkäikäisyyttä ja korkeaa laatua, myös esteettisyyttä. Jo estettisyys on toki arvo itsessään. Mutta haluanko maksaa siitä isoja summia rahaa? En välttämättä. Löydän kotiini silmää miellyttäviä esineitä ja kalusteita monesti hyvinkin edullisesti. Kun puhutaan kalliista designhankinnoista ja merkkitavaroista, niiden avulla halutaan ilmentää makua, joka on yleisesti arvossa pidetty. Mutta niillä saatetaan hakea myös arvostusta muilta ja osoittaa tietynlaista yhteiskuntastatusta. “On kiva erottua Prisma-kansasta”´, eräs Vauva-lehden keskustelupalstalla asiaan kommentoinut sanoi. “Aidosta designista tulee sellainen sisäinen kähä kähä -olo. Ylemmyydentunne.”

En tahdo arvostella kenenkään tekemiä kodinhankintoja enkä sisustusmakua. Itse pidän monenlaisista sisustuksista ja saan iloa myös tyyleistä, jotka eivät edusta omaani. Olen itse sitä mieltä, että todellinen tyylitaju ja inspiroiva kodinsisustus ei vaadi välttämättä paljon rahaa, kalliita hankintoja eikä designmerkkien tuntemusta. Enemmänkin kyse on harkituista hankinnoista, kekseliäästä uuden ja vanhan yhdistelemisestä sekä rohkeasta oman tyylin ilmaisusta, jonka avulla voi muodostaa harmonisen mutta kiinnostavan kokonaisuuden. Hyvinkin edullisesti toteutettu kodin sisustus voi olla inspiroiva, vai mitä?

Comments

 1. Samaa mieltä, joskus jos koti vilisee mitä kuuluisimpien suunittelijoiden luomuksia ei se tarkoita automaattisesti että juuri tällainen koti on täydellinen.
  Mielestäni täydellinen koti on sellainen missä sen asuja viihtyy ja kokee olonsa hyväksi.
  Koen liian kliinisen kodin kylmäksi, mutta se on monen suosiossa.
  Itse viihtyisin asunnossa missä on ainakin muutama “vanha” huonekalu, onko se nyt sitten puusohva, lipasto, keinutuoli tai jotain vastaavaa. Niissä on jotain. Olisiko se elämän kuluttama “tarina”mikä näkyy kuluneissa pinnoissa.
  Luulen että vanhojen huonekalujen ihailu johtuu siitä että olen tullut vanhaksi ?.
  Sinulla on juuri se vanha puusohva paraati paikalla ?. Se on uskomattoman upea ja kuinka moni siinäkin on yönsä nukkunut ja unia nähnyt.
  Mutta samaa mieltä olen sun kanssa näistä design-jutuista.

 2. Heippa! Design huonekalut eivät todellakaan tarkoita sitä että koti olisi tyylikäs tai kivasti sisustettu, rahalla ei saa tyyliä? tyylikäs ja kodikas voi olla vaikka ei olisi mitään design, taitoa ja tyylitajua sen sijaan vaatii että osaa yhdistellä vanhoja ja uusia huonekaluja! Vaikka itsellänikin on kodissa joitakin design huonekaluja en ole niitä hankkinut sen takia että ovat vain design vaan myös tykkään niistä paljon! Teillä on kaunis ja persoonallinen koti! Jatka samaan malliin. Tervetuloa piipahtamaan myös blogiini?

 3. Mielenkiintoinen ja ah niin kuumottava aihe! Itse pidän niin design tavarasta kuin ihan tokmannilta bongatuista kodin sisustustekstiileistä yms tavarasta. En paheksu kumpaakaan oli molempia tai sitten toista vain mutta itselläni saa karvat nousemaan pystyyn sellaiset kommentit yleisesti missä kommentoidaan toisen kotia, tyyliä ja hankintoja negatiivisesti. Monesti törmää Somessa aika kärkkäisiin mielipiteisiin esim. Vaaleista kodeista, kaikilla on vaaleaa, se on ihan persoonatonta, näyttää kodille missä ei oikeasti asuta yms kommentteja. Ja sitä että jos ihastut johonkin maljakkoon jonka olet vaikka pinterestistä bongannut niin olet “massan mukana” sisustaja ja täysin väritön. Kaikki ei tykkää väreistä ja minkäs sitä tekee jos omaa mieltä miellyttää juuri joku tietty tuote joka on juuri in. Jotkut jopa pilkkaavat toisia jostain design tuotteesta kun melkein samannäköisen saa Prismasta parilla kympillä.Tulipas avautuminen… Mrr.. Annetaan kaikkien tehdä kodistaan se oma koti vaikka se sit olis mitä sisältävä <3

 4. Samaa mieltä! Pidän kovasti blogistasi ja sisustustyylistäsi! kauniita kuvia ja taitavasti kirjoitat! Mukava lukea blogiasi kun olen itsekin pienten lasten äiti ja nautin kodin laittamisesta. Terveisin uusi lukija 🙂

 5. Itse luen mielummin blogeja joissa suurin osa niin sisustus jutuista kuin vaatteetteistakin ovat ns normi hintaisia. Jotenkin varsinkin kun oon nyt työttömänä on huomattavasti mukavempi saada inspiraatiota sellaisista blogeista joiden kiinnostavat tavarat/vaatteet ovat mahdollisia itsellänikin ostaa ilman että ensin pitää tunteja metsästää kalliista tuoteesta se “melkein samanlainen halvempi versio”.

 6. Ei todellakaan tarvitse olla joka tuote kallista designia ollakseen uskottava sisustusbloggaaja! Omasta mielestäni hyvän blogin tekee nimenomaan persoonallisuus ja se, että blogi tarjoaa uusia ideoita joista jokaisen on helppo ottaa inspiraatiota. Tähän pyrin myös omassa blogissani 🙂 Itse etsin omaan sisustukseemme kauniita, hinta-laatusuhteeltaan toimivia juttuja joita ei välttämättä ihan joka kodista löytyisi.. Design on ihanaa, mutta on jopa tylsää, että koko sisustus on niillä “IT-tuotteilla” toteutettu, kodit ovat suoraan sanottuna toistensa klooneja! Toki on tietyt jutut joita meiltäkin löytyy ja joita rakastan, esim. Kartellin ghost-tuolit nyt vaan ovat ihania vaikka ovatkin “niin nähty”. P.s. upea tuo kiiltävä katto! Millä se on toteutettu?

 7. Löysin tieni googlehaun kautta tänne ja kommentoinpa minäkin tähän aiheeseen. Itse myös sisustusbloggaaja ja samoilla linjoilla olen minäkin, että pelkkä design -huonekaluilla sisustaminen ei tee yksinään hyvää bloggaajaa! Siihen varmasti vaikuttaa moni muukin seikka kuin pelkkä tyyli. Bloggaajan persoona sekä kirjoitustaito. Ja että löytyy se kohderyhmä. Itse olen modernin ja skandinaavisen sisustyylin innostama, sillätavalla hieman boheemilla tyylillä. Täytyy olla rosoisuutta, eikä liian tasoiteltua. Itse tykkään myös design -huonekaluista ja niitä meiltäkin löytyy jonkin verran. Ostan vain sellaista mikä on toimivaa ja mielyttää omaa silmää. Jokaiselle löytyy varmasti oma kannattajakuntansa, mutta blogimaailmassa ehkä näkee liian samankaltaisia koteja. Kyllä siinä jo kilpaillaan lukijoista, joten jollaintapaa täytyisi erottua. Jos suosituksi haluaa. ?

  Mukavaa viikkoa!

[instagram-feed]