Top

KOHTI KESTÄVÄMPÄÄ SISUSTUSTA

Yhteistyössä Hanna Korvela Design Oy

pellavamatto (7)-01

Edellisessä jutussani esittelin teille ensimmäistä kertaa lapsuudenkotini sisustuksen. Kuvissa näkyi myös tämä olohuone, johon kerroin tulleen muutoksia nyt kesällä. Ja nyt esittelen tämän upeasti muuttuneen olohuoneen! Postauksen lopussa näette vielä kuvan ennen- ja jälkeen!
pellavamatto (9)-01

Muistan kun istuimme joulukuisena iltana tässä sohvalla äitin kanssa vieretysten. Juttelimme sillloin – kuinkas ollakaan-  sisustuksesta ja pohdimme, olisikohan jo aika vaihtaa uusi matto heidän kuluneen pellavamaton tilalle.

Äitini kertoi jo pitkään ihastelleensa Hanna Korvelan suunnittelemia mattoja ja haaveilevansa, että voisi  hankkia kotiinsa kestävän ja ajattoman tyylikkään maton.

Täytyy myöntää etten ollut kuullut koskaan Hanna Korvelasta, joten halusin ottaa selvää, kuka hän on ja miksi äitini ja moni muu niin kovasti ihailevat hänen töitään. Niinpä otin yhteytä Hannaan!

Olen iloinen, että tein sen ja että voin blogini avulla tutustuttaa teidätkin itselleni ennestään tuntemattomiin yrityksiin ja tuotteisiin. Nyt haluaisin kertoa teille lyhyesti Hanna Korvelan matoista ja siitä, millaisen maton äitini päätti hankkia!

pellavamatto (5)-01

Hanna Korvela on suomalainen suunnittelija, joka perusti viitisentoista vuotta sitten oman pienen tekstiilisuunnitteluryityksen, Hanna Korvela Designin. Hannan ensimmäinen oma tuote, Duetto-matto osoitti miten kauniita, kestäviä ja ekologisia tuotteita hänen yrityksensä pystyy tuottamaan. Duetto palkittiin vuonna -97 arvostetulla Red Dot: Best of the Best designpalkinnolla.Nykyään Hanna onkin yksi Suomen suurimmista ja arvostetuimmista mattojen suunnittelijoista ja hänen tuotteitaan myydään yli 15 maassa.

Äitini ihastui Hannan matoissa niiden korkeaan laatuun ja puhtaisiin materiaaleihin. Itselleen äiti tilasi Majore-maton, joka on valmistettu puhtaasta, uudesta villasta ja pellavasta käsin tuftaamalla. Parasta matoissa minusta on se, että ne voi tilata omien mittojen mukaan lukuisista värivaihtoehdoista. Tämän maton mitoiksi päädyttiin valitsemaan 220x160cm.

Maton pinta on eläväinen, aavistuksen hohtava ja hyvin pehmeä. Matosta ei irtoa mitään nukkaa eikä se pölise. Maton väri, kuukivi, on täydellisen pehmeän harmaa, joka sointuu todella viehättävällä tavalla niihin muihin sävyihin,  jotka äitini on valinnut sisustukseensa.

pellavamatto (3)-01
pellavamatto (1)-01

pellavamatto (6)-01

 

Tämä uusi Majore-matto on tosiaan kestävä ja ajaton valinta sisustukseen. Äitini onkin sitä mieltä, että sisustuksessa kannattaa panostaa muutamiin hankintoihin, jotka olisivat sitten pitkäikäisiä ja siirtyvät kodista toiseen vuosien ja jopa vuosikymmenien ajan. Näitä hankintoja ovat ainakin olohuoneen matto ja sohva.

Ensimmäistä omaa kotiaan sisustavan ja miksei kenen tahansa sisustustajan voisi ollakin fiksua ostaa yksi suuri, laadukas ja luonnollisen kauniin värinen matto, joka kokoaa kaikki muut huonekalut yhteen rajaamatta liikaa muun sisustuksen sävymaailmaa. Tämä harkittu ja pitkäikäinen ostos voi maksaa silloin myös hieman enemmän, koska laatuun kannattaa panostaa. Tällaisen keskikokoisen ja sitä suuremman Majore-maton hinta on noin kahdesta tuhannesta eurosta ylöspäin.

Uuden maton lisäksi äitini hankki olohuoneeseen kaksi uutta sivupöytää aiempien ruskeiden puupöytien tilalle. Uudet pöydät ovat raikkaat valkoiset Adean D-pöydät. 

Tässä näette vielä kuvan ennen ja jälkeen -tilanteesta:

ENNEN:

 

ateria-890

Pöydän alla näkyy vanha nyppääntynyt pellavamatto. Vanha ruskea sivupöytä näkyy sohvan kulmassa.

 

JÄLKEEN:

pellavamatto (10)-01

Uusi matto on ylellinen, rauhoittava ja kokoaa sävymaailman upeasti yhteen. Valkoinen sivupöytä raikas ja korostaa kauniisti äitini keramiikkatöitä.

 

Mitä sinä pidät tästä olohuoneen muutoksesta? Onko sinusta fiksua panostaa joihinkin laadukkaisiin sisustustuotteisiin ja pyrkiä kohti kestävämpää sisustusta?

Comments

  • Ihanaa että tykkäät! 🙂 Mukavaa lauantaita myös teidän perheelle 🙂

  • Onpa kiva kuulla että tykkäät muutoksesta! Minäkin kun maton ensimmäisen kerran näin, olin ihan että WAU! matto on todella katseenvangitsija koko tilassa, varsinkin livenä 🙂 Nämä kuvat otin ihan kamalan väsyneenä kun ajattelin että haluan kuitenkin teillekin näyttää millainen lopputuloksesta tuli. Kuvat ovat keskinkertaiset, mutta matto ja kokonaisuus on minustakin kauniit 🙂

 1. Molemmat on kauniita. Uusi on tosi raikas, kaunis tuo taulukin. Minun edesmennyt äitini osasi myös sisustaa ja osti aina ainoastaan designia tai antiikkia ja piti niitä sitten 40 vuotta tai yli. Itse ostan halpaa, koska pidän vaihtelusta. Ostan kirpparilta ja laitan nopeasti taas kiertoon. Näin saan kaipaamaani vaihtelua halvalla. Kukin tyylillään.

  • Kiva kuulla että tykkäät lopputuloksesta 🙂 Minäkin oon kova koluamaan kirppareita ja olen innoissani jos löydän ihan kivijalka- tai nettikirpparilta jotain mieluista kotiin. Harvemmin vain löytää mitään kovin suurta ja mieluista, lähinnä siis jotain koristetyynynpäällisiä, verhoja tai kulhoja. Myös Tori.fi on hyvä käytettyjen tavaroiden etsimiseen ja ostamiseen:) Mutta jos kaipaa jotain pysyvää sisustukseen ripauksella ylellisyyttä, silloin voisi olla ihan hyvä idea hankkia jokin pitkäaikainen haave, kuten vaikka juuri tällainen vähän kalliimpi matto, joka kulkee sitten mukana vuosia ja jonka voi lahjoittaa vaikka omalle lapselleen hänen ensimmäiseen kotiinsa.

 2. Kyllä joo tykkään? Tuo uusi matto tuo tilaan uutta raikkautta.
  Värimaailma on ihanan rauhoittava.
  Itse mielelläni ostan huonekalun tai tekstiilit kuten laadukkaat verhot kerralla niin hyvän laatuiset, ettei niitä tarvi ihan heti vaihtaa.
  Tämä tapa ei sovi ihmiselle joka tykkää vaihtelusta.
  Itse jos ostan ne saa olla siinä mihin laitan 10v.jos ei pitempäänkin.
  En jaksa joka vuosi uusia trendin mukaan.
  Ajattomuus on IN?
  Kukin taaplaa tavallaan?

  • Joo, minustakin ajattomuus on IN! Sitä helposti alkaa nuukailemaan kun näkee jotain ihanaa minkä haluaisi mutta joka maksaa enemmän kuin keskimäärin. Vaikkapa silkkiverhot. ne on tavattoman kauniita, mutta tyyriitä. Sellaiset jos hankkisi, ei varmasti heti tulisi mieleen hankkia uusia tilalle, kunhan vain väri olisi sopiva. Myös matto ja sohva on sellaiset, ehkä myös ruokailuryhmä, jonka soisi kestävän mahdollisimman pitkään. Tosin minä en ole koskaan hankkinut mitään kallista sohvaa sillä ajatuksella, että se tulee olemaan meillä pitkään. nytkin jo haaveilen uudesta sohvaryhmästä 😀

 3. Ihanaa tuo lipaston takana oleva damaski kuvioinen tapetti! Mistä se on ostettu ja minkä merkin se on? Olen etsiskellyt juuri tuon tyylistä ruokailutilan taakse ?

  • Hei kiva kuulla että tykkäät siitä! Se on Duro sweden merkkinen ja sen malli on Paviljong silver. Oman tapettini ostin kodin terrasta:)

   • Kiitos! Muutenkin aivan upean näköinen olkkari, sain siitä paljon ideoita omaan kotiin 😉