Top

KOTINI PÄIVITTÄINEN ARKISIIVOUS – VIDEO!

hortensiat-10

Siisti koti on minulle suorastaan elinehto. Tai no ei nyt aivan elinehto, mutta todella tärkeää jaksamisen kannalta.

Minulta on kysytty usein, miten oikein saan pidettyä kotini niin siistinä. Kysymys on minulle aina yhtä hämmentävä. Nimittäin meidän koti ei todellakaan ole yhtään sen siistimpi kuin muidenkaan. Meidän lapset eivät ole yhtään sen siistimpiä kuin muutkaan lapset. Meidänkin lapset sotkevat ihan koko ajan ja jättävät kaikki tavarat siihen mihin sattuvat. Minunkaan mies ei ole innokas siivoaja 😀

Kuvissani kotimme näyttää aina siistiltä, siitä pidän ehdottomasti huolen. Mutta kuvani ovat aivan eri asia kuin arkinen todellisuus. Niinä päivinä, kun lapset ovat kotona (eli 5 päivää ja 7 iltaa viikossa), kotini on usein juuri sen näköinen että täällä asuu pieniä lapsia. Kaikkialla on loputtomiin leluja, murusia, vaatteita, tarhroja, roskia. Tällä haluan korostaa sitä, että lähtökohta meillä on ihan sama kuin muillakin lapsiperheillä.

Miten sitten on mahdollista, että kaikissa kuvissa, vieraiden saapuessa ja jolloinkin muulloin kotini näyttää lähes täydellisen siistiltä?

Vastaus on yksinkertainen: minä siivoan! Paljon.

Miten paljon?

Jokaisen päivän minä aloitan ja päätän siivoamalla. Tai no ehkä se nyt ei ole ihan ensimmäinen ja viimeinen asia mitä päivässä teen, mutta käytännössä en jätä aamu- ja iltasiivousta juuri koskaan väliin.

Mitä arkisiivous kahdesti päivässä pitää sisällään?

Aamulla petaan sängyt, pesen, lajittelen ja viikaan pyykkiä, avaan verhot, kerään lojuvia pyyhkeitä kylppäriin, vien roskat, tyhjennän ja täytän tiskikoneen ja pyyhin tahroja pöydiltä.

Entä iltaisin, ennen kuin sytytän kynttilät ja istahdan alas?

Katso alta video, josta selviää, miltä meillä näyttää iltaisin ennen ja jälkeen siivouksen!

Videon ensimmäisen ja toisen osion kuvaamisen välillä kului 45 minuuttia. Olin tuona iltana yksin kotona. 45 minuutin aikana hoidin kolmen lapsen iltapesut, unisadut, hyvänyönsuukot, nukuttamisen sekä siivouksen kuvassa näkyvältä alueelta (ruokailutila, olohuone, makuuhuone, aula, eteinen, wc, ja kylpyhuone). Kuten tavallista, tuonakaan iltana en istunut hetkeksikään aloilleni ennen kuin kynttilät oli sytytetty. Ja kyllä, olin väsynyt. Mutta samalla kertaa nautin suunnattomasti työni tuloksesta. Katsokaa video, niin ymmärrätte syyn 😀

Jos sinulle jäi kysymyksiä mieleen, esimerkiksi miten oikeastaan ehdin tekemään kaiken alle tunnissa, jätä mielellään kommentti! Voin paljastaa omassa postauksessaan niksini nopeaan ja supertehokkaaseen siivoukseen!

 

Comments

  • Hahaa! Ei minullakaan mitään taikasauvaa ole, mutta tietyillä hyväksi havaituilla nikseillä saan aika nopeasti nurkat siisteiksi 🙂

 1. Näinhän se on:-)
  Kiva ja aito postaus.
  Ihailen tarmokkuuttasi. Saat paljon aikaan pienessä ajassa.

  • Kiitos! Mulle ominaista on, ettei mulla kestä missään kovin kauaa. Se on luonteessa 😉

 2. Kiva postaus ja tosiaan, puhdas ja siisti koti ei ole itsestään selvyys, vaan vaatii kovasti töitä ja pikku siivoilua joka päivä!
  Olet kyllä reipas nainen 🙂

  Mukavaa sunnuntai iltaa sulle!

 3. Huippu video 🙂 tuttu näky, tosin meillä lasten lelujen ja vauvan tilalla on puudelivauva ja sohvalta sata kertaa päivässä pudotetut tyynyt ja sukkien levittely ympäri huushollia ja koirien lelut ympäri mökkiä.

 4. Ah ihanan siistiä! Pitääkin itse ruveta hommiin.. Ymmärrän juuri tuon että jokapäiväinen siivoaminen ja järjestely vie aikaa ja sen luulisi väsyttävän, mutta se vasta onkin kuluttavaa kun koti on sekaisin. Ihana illalla ja aamulla nauttia siististä kodista 🙂

  • Voi kiitos! Joo kyllä kannustan siivoamaan. se tunne siivoamisen jälkeen on uskomaton! Vaikka vähän väsyttää se puurtaminen, lopputulos antaa uutta voimaa!

 5. Ihana video! Niin tutun näköistä , kun pieniä lapsia 🙂 ja niin tiedän tuon tunteen kun on saanut siivottua ja saa istahtaa sohvalle nauttimaan siististä kodista, hetkeksi 😉 <3

  • Kiitos Mira! Eikö vain, se tunne siivouksen jälkeen voi olla monesti päivän kohokohta!<3

 6. Kiitos tästä! Tää oli hienosti toteutettu ja havainnollistettu mitä sun siivousrutiinit tarkouttaa. Se on todellakin pieni aika, puol tuntia tai 45 minuuttia.Se voi tuntua väsyttävältä heti työillan (siivoustyön. .grr) jälkeen, mutta kannattaa kyllä.

  • Kiitos Marianne! Joo siis todellakaan aina ei ole yhtään sellainen olo että jaksaisi alkaa siivoamaan kun on jo koko päivän höyrynny milloin missäkin menemään tai touhunnut lasten kanssa ja korjannut heidän jälkiään jatkuvasti. Mutta useimmiten puristan itsestäni vielä viimeiset voimat ja teen siivouksen. Sitä ei koskaan kadu jälkeenpäin ! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 × 3 =