Top

Kun pahin kriitikkoni olen minä itse

Oppisit nauttimaan toisten seurasta, äläkä lymyile siellä huoneessasi. Mutta hei, ethän sinä voi tuon näköisenä näyttäytyä vieraille, mene meikkaamaan ja pukeutumaan! Hehän muuten ajattelevat, että olet vanhentunut tai ainakin lihonut siitä, kun he sinut viimeksi näkivät. Vedä ainakin vatsa sisään. 

Siis miten sinä käyttäydyt niin kömpelösti kun vieraita on käymässä? Mitä sinä jännität? Et osaa olla rento ja oma itsesi kuten normaalit ihmiset. Aika noloa. Katso nyt edes silmiin kun puhut heille. Mitähän hekin sinusta ajattelevat…ainakin he nauravat sinulle selkäsi takana.

Sinun pitää hoitaa asiat paremmin ja olla ahkerampi.
Sinun pitää, ymmärrätkö?

Väität, että osaat olla iloinen toisten puolesta, ja kuitenkin tunnet viiltävän kirpaisun rinnassasi joka kerta, kun kuulet ystäviesi lähtevän viikoksi ulkomaanmatkalle. Eihän tuo mitään iloa ole vaan kateutta. Olet säälittävä, kun itket tuollaisesta asiasta. Olet ansainnut pahan mielesi. Saathan sinä haaveilla lomasta, mutta et sinä ole sellaista ansainnut.

Älä valita väsymystäsi, itsepähän olet elämäsi valinnut. Sinun pitää hoitaa asiat paremmin ja olla ahkerampi. Sinun pitää, ymmärrätkö? Muuten saat tyytyä tuijottamaan puhelintasi, kun toiset postaavat somessa lomakuviaan palmusaarelta.

Luulet itsestäsi aika paljon. Haluaisit olla kuten ne, joita ihailet. Voisit luulojesi sijaan hyväksyä sen, ettet sinä ole kovin taitava missään. Kuuntelisit mitä toiset sinulle sanovat ja opettelisit tekemään kunnolla sen mitä aiot. Luultavasti et tule onnistumaan siinäkään. 

asnui-3

Sinä armoton sisäinen kriitikkoni! Näitä ajatuksia sinä yritit uskotella minulle yhden ainoan päivän aikana! Olen niin väsynyt sinuun!

Sinun takiasi herään yöllä ajattelemaan, pitäisikö minun poistaa se illalla somessa julkaisemani kuva, koska se ei ollut täydellinen. Sinun takiasi tuhoan sen hyvän mitä olen saanut aikaan! Sinun takiasi olen epävarma toisten seurassa ja tunnen itseni huonoksi. Riitänkö mihinkään? Sinulle en varmasti riitä. Sinulle minä olen väärä ja kelpaamaton. Jos saan kiitosta jostain, saat minut vähättelemään onnistumistani siltä varalta, että siitä kuitenkin paljastuisi jotain puutteita.

Sinä et ole minulle ystävä. Et koskaan kiitä minua. Teet elämästäni taakkaa. Kriitikon mittalasissasi on vain yksi mitta: sinä et riitä. Mutta mikä sinä olet minua tuomitsemaan?


Sinun takiasi tuhoan sen hyvän mitä olen saanut aikaan!

Jätä minut rauhaan! Älä ole niin ankara, anna minun levätä välillä. Salli minun myös epäonnistua, haluan harjoitella ja kehittyä.  En anna sinun enää pilata hyvää mieltäni. En enää kuuntele ilkeitä solvauksiasi.

Suo minulle onnistuminen ja ilo. 

kukka

 

[instagram-feed]