Top

KURKISTUS AITTAAN JA TUPAAN

kesämökki (10)-01
kesämökki (8)-01

Tällä kertaa ajattelin kutsua teidät meidän aittaan! Tässä aitassa olen asunut lukemattomat kesät lapsuuden perheeni kanssa. Aitan tällä puolen on  takkahuone, parvi ja vanhempien makuualkovi. Pieni kamina lämmittää sateisina kesäpäivinä ja viileinä syysiltoina. Myös kevättalvella me ollaan täällä mökkeilty! Tämä puoli aitasta on rakennettu varmaan jo 30-luvulla. Isäni on sitä vuosien mittaan kunnostanut viisihenkisen perheemme tarpeisiin.
kesämökki (7)-01Aitan toisella puolen on tämä kaunis vaalea veranta ja pikkuruinen keittiö. Tämän lisäosan isäni on rakentanut jälkikäteen 90-luvun lopussa. Tässä on ihana istusksella aamupalalla ja katsella kuinka aamuauringon säteet välkehtivät järvellä.
kesämökki (6)-01
kesämökki (5)-01
kesämökki (4)-01Aitan ulkopuolella on tiskauspiste, isäni verstas sekä uusimpana tulokkaana kesäkeittiö. Isäni on aikapoika tekemään käsillään kaikenlaista =)
kesämök-01
kesämökki (2)-01
kesämökki (3)-01

Aitan vieressä on pihan keskeisin rakennus, alkuperäinen punamultainen tupa. Tässä ovat asuneet isovanhempieni vanhemmat. Ja ehkä joku vielä sitäkin aikaisemmin. He pitivät tällä tontilla muistaakseni sikoja ja lehmiä. Vanha navetta on edelleen käytössä, nykyisin ulkovarastona ja puuliiterinä. Tuvan alapuolella rannassa on alkuperäinen venevaja.

kesämökki (13)-01
kesämökki (12)-01

Tuvassa on pieni kuisti, johon on jälkikäteen lisätty pieni keittiö. Tuvan alkiperäiset hirret on jätetty näkyviin, mikä on minusta kauniin näköistä yhdistettynä valkoiseen maaliin.

kesämökki (40)-01

Tuvan pirttipöydän ääressä muistan lapsena pelanneeni serkkuni kanssa korttia, herkutelleeni keksillä ja mansikkamehulla ja katselleeni, kun Tiina-täti vatkasi lettutaikinaa.

kesämökki (39)-01

kesämökki (41)-01

Tämä mökkitila on tosiaan täynnä ihania muistoja! <3

Seuraavasssa postauksessa päästään vähän saunatunnelmiin, järjestän ihaniin saunatekstiileihin liittyvän arvonnan ja sen jälkeen kurkistetaan vielä pikkumökkien sisään!

Viihdyttekö te kesämökillä vai vietättekö lomapäivät mieluummin kaupungissa?

 

Comments

 1. No nyt kun puhuttiin taannoin lomakateudesta niin kääk?…
  Minäkin haluaisin olla tuollaisissa maisemissa. Olen vihreä kateudesta?.
  Miten ihana tunnelma?.
  Vanhoissa rakennuksissa ja esineissä on sitä jotain. Se tarina mitä niihin liittyy se kiehtoo.
  Vanhempasi ovat luoneet “pikku paratiisin” sinne teille jälkipolville myös.
  Pitää joskus poiketa siellä jos ajellaan siellä päin.
  Aivan ihana paikka ❤?

  • No kiitos!?? tämä on kyllä rauhallinen ja tunnelmallinen paikka, järvimaisema on kaunis. En ole kylläkään uskaltautunut vielä uimaan:) nyt täällä sataa sataa ropisee. Ei niin hauskaa… mutta makoilen sohvalla ja katselen ritisevää takkatulta. Kohta saunomaan♡

 2. Kyllä teillä on silmää miellyttävää idylliä mökillä ??

  Isäsi on selvästi ahkera, hyvä rakentelija ja äitisi on, jos on ollut asialla, taidokas sisustaja.

  Ja mikä hienointa suvun tarina jatkuu mökin mukana ja tuo paikalle oman lisäarvonsa.

  Todellakin nyt iski mökkikateus positiivisessa mielessä. Vaikuttaa mahtavalta lomanviettopaikalta ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 × one =