Top

Kurkistus lapsuudenkotini ateljeehen

odille

Öljyväritahroja. Valokuvia siististi kirjekuoriin järjestettynä. Nahan, puun ja vanhan pölyn tuoksu. Kirjahyllyissä näkyy pitkä rivi romaaneja ja tietosanakirjoja. Keskeneräiset taulut nojaavat lattialla seinää vasten. Vanha käsintehty maalausteline seisoo keskellä lattiaa suuren ikkunan edessä.

odille-5

odille-6

Isäni on maalannut öljyväreillä jo montakymmentä vuotta. Hän opiskeli nuorena sisustusarkkitehdiksi. Hän harrasti myös akvarellimaalausta, mutta siirtyi sittemmin öljyväreihin ja alkoi järjestää taidenäyttelyitä. Päivätyöksi maalaaminen muuttui 90-luvun alussa. Inspiraatiota maalauksiinsa hän saa lapsuudenmaisemistaan Porvoossa. Sen kauniit kujat ja jokimaisemat isäni ikuistaa ensin valokuviin ja sen jälkeen hän maalaa kuvista tauluja. Vanhat talot, sillat ja vajat sekä mökkimme järvimaisema ovat pääseet kauniiden taideteosten teemoiksi lukemattomia kertoja.

odille-2

Isäni taulut ovat hyvin yksinkertaisia ja myös jollain lailla graafisia. Sävyt ovat selkeitä ja luonnonläheisiä.

odille-11

odille-3

odille-7

odille-8

odille-9

IMG_9161

Vanha kulunut nahkalaukku odottaa penkillä.

odille-14

Kirjahyllyn kätköistä löytyy isäni lempiherkkua: Fazerin sinistä.

IMG_9186

Isäni noin neljäkymmentä vuotta sitten rakentama purjevene seisoo ikkunalaudalla. Ne muistuttavat ajoista, jolloin purjehdus ja veneet olivat osa isäni ja perheeni elämää.

odille-13

odille-12

Isäni ateljee muistuttaa puolestaan minua niistä monista elämänvaiheista, joita olen hänen kanssaan saanut elää ja kokea. Muistot ovat tallentuneet valokuviin ja tauluihin. Ateljee kätkee sisäänsä myös tarinoita niistä ajoista, kun en itse ollut vielä edes syntynyt. Tarinoita isästäni, joihin on kiva palata yhä uudelleen.

Comments

  1. Voi miten upea ateljee, juuri tuollainen mielikuva minulle tuleekin sanasta. Kauniita yksityiskohtia, erityisesti nahkalaukku ja purjevene.

    • Kiitos! Isäni on aika omaperäinen luonne ja sen näkee myös hänen atlejeestaan. Ei ole paljoa miettinyt, mikä on muotia;) ja silti huone on todella hieno minusta!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fourteen − eleven =