Top

LASTENHUONEEN MUUTOS PIENELLÄ BUDJETILLA – KUVAT ENNEN JA JÄLKEEN!

Tässä tulee nyt monen lukijan toivepostaus: meidän lastenhuoneen muutoskuvat ja lopputulos!

Sisustin huoneen kohtuullisen pienellä budjetilla ja vain muutamalla uudella hankinnalla. Postauksen lopuksi kerron, paljonko huone tuli  maksamaan ja mistä tein uudet hankinnat.

Lasten makuuhuoneen muutosprojekti alkoi marraskuussa. Projekti alkoi huolellisella suunnittelulla. Mietin mielessäni, mitä toimintoja huoneeseen haluaisin ja millaisen tunnelman haluaisin sinne luoda. Mietin myös värimaailman ja huonekalujen sommittelua mielessäni.  Huone kaipasi kipeästi verhoja, mutta myös päätyseinä ammotti tyhjyyttään. Haastetta huoneen suunniteluun toivat isot koko huoneen sivuseinän kokoiset ikkunat, joista kaiken lisäksi vetää kylmää ilmaa (ikkunat ovat talon alkuperäiset). Tässä näette lähtötilanteen:

ENNEN:

girlsroom (6 of 11)

JÄLKEEN:

nwee-22-01

JÄLKEEN

huoneita-38Aiemmin en ollut keksinyt mitään huoneen päätyseinälle enkä pitänyt siitä, miltä lasten kelkkasängyt näyttivät lattianrajassa. Aloin sunnittella lapsille kerrossänkyä kokonaan toiseen huoneeseen. Niinpä myin nämä sängyt ja nukkekodin sekä paljon muita leluja pois. Tavaroiden myynnistä saamallani rahasummalla sain tehtyä uusia hankintoja huoneeseen.

ENNEN:

girlsroom (4 of 11)

JÄLKEEN:
nwee-33-01

Sisääntulo näytti ihan mukavalta ennen, kun olin laittanut kulmaan vaaterekin ja pienen sohvan. Verhojen puuttuminen pisti silti silmään.

Lisää harkittuja yksityiskohtia

ENNEN:
girlsroom (8 of 11)

ENNEN:

tunnelmavaloa-17-01

JÄLKEEN:

Lisäsin huoneen kumpaankin päätyseinään katseenkiinnittäviä yksityiskohtia ja asetin kaksi sänkyä ikkunaseinälle toisiaan vastapäätä. Myöhemmin, kun Livia kasvaa pois pinnasänkyiästä, luultavasti tulen laittamaan takaisin vaaterekin tuonne kulmaan pinnasängyn tilalle. Pinnasängyn paikka ikkunan alla on siis väliakainen ratkaisu kunnes Livia siirtyy kerrossänkyyn toiseen huoneeseen. En halunnut laittaa pinnasänkyä oikealla olevan seinän viereen, koska silloin en olisi voinut kiinnittää seinälle koukkuja enkä koristeita enkä laittaa mekkoja roikkumaan.

nwee-40-01

ENNEN:

girlsroom (5 of 11)

JÄLKEEN:
nwee-26-01

 

Uusilla tekstiileillä pehmeyttä huoneeseen

Huoneen upeana yksityiskohtana toimivat nyt kauniit tekstiilit, joiden avulla sain huoneeseen lisää lämpöä ja kodikkuutta. Tämä näyttävä ja pehmeän beigen värinen verhokatos on kiinnitetty seinään metallisella amppelikoukulla, koska kattoon meillä ei voi tehdä mitään reikiä. Laitoin vuodekatoksen sisälle valoketjun pieniä hakaneuloja apuna käyttäen. Vielä ajattelin lisätä katoksen ympärille kultaisen tähtinauhan, jollaisen näin Emilian Uusi kuu -blogissa!
nwee-29-01

nwee-35-01

Verhojen suunnittelu ja toteutus

Verhojen suunittelussa otin huomioon nämä seikat:

 • verhojen pituus vain ikkunan alarajaan asti, sillä sänkyjen taakse ei kannata ahdata verhoja
 • verhojen värin pitää sointua tapettiin ja sänkykatokseen
 • kankaan täytyy olla yksiväristä ja tyylikästä, sillä tähtitapetti tuo riittävästi lapsenomaisuutta huoneeseen
 • kankaan pitää olla hieman valoa läpäisemätöntä (ei kuitenkaan välttämättä pimennysverho)
 • kankaan pitää olla myös edullista (rajallisen budjetin takia)

nwee-37-01

Eurokankaassa kysyin myyjää avuksi valintaan. Eurokankaan valikoima on niin laaja, että itse ainakin löydän haluamani nopeammin asiantuntevan myyjän avustuksella. Kerroin hänelle verhotoiveistani ja päädyin valitsemaan shampanjanvärisen satiinikankaan, jota meiltä löytyy jo kotoa ruokailutilan ikkunoista.

Kankaan nimi on SATIN DBY 1861 CHINTZ.

Verhot ompelin itse ja se kävi näppärästi ompelemalla vain kankaan molempiin päihin käänteet. Myös verhojen sivut huolittelin ompelemalla ja lopuksi silitin verhot.

Kankaan hinta oli vain 5 euroa metri, joten kokonaishinnaksi tuli reilut 20 euroa. Blogiyhteistyönä sain tästä ostoksestani vielä alennusta, joten budjetti ei kaventunut verho-ostoksesta paljoakaan ja silti lopputulos on erittäin mieluinen ja hienostunut yhdessä vuodekatoksen kanssa! 🙂
nwee-34

Budjetti

Lopuksi listaan tähän huoneeseen tekemäni hankinnat noin-hintoineen:

 • Vuodekatos Jollyroomista 100 euroa
 • Amppelikoukku Kodin Terrasta 6 euroa
 • Joustinpatjasänky Torista 15 euroa
 • Valkoinen puuhylly lipaston päälle kirppikseltä 12 euroa
 • Tyynyjä ja tyynyliinoja Jyskistä 15 euroa
 • Verhot Euronkankaasta alle 20 euroa
 • Pilvihyllyt ja pupukello blogiyhteistyönä Siluettiverstaasta
 • Tähtikoukut ja postilaatikko, rakennuspalikat sekä pari tyynyä Ellokselta blogiyhteistyönä
 • Tähtipussi lelujen säilytykseen Amanda B:stä blogiyhteistyönä

Pinnasängyn olen ostanut jo aiemmin kirpputorilta 90 eurolla, joten sitä en laske tähän mukaan.

KUSTANNUKSET YHTEENSÄ: 158€

Tyttöjen vanhojen sänkyjen ja lelujen myynnistä sain yli 200 euroa, joten tällä kertaa budjetti jäi plussan puolelle 82 euroa! Myin myös muita huonekalujamme ja sisustustavaraa samaan aikaan, ja kertyneet myyntirahat sijoitimme uuteen olohuoneen sohvaan. Sohvan saavuttua kerron siitä lisää 🙂

Vielä on huomiseen asti aikaa osallistua Siluettiverstaan arvontaan blogissani!

Yhteistyössä Eurokangas

 

 

 

Comments

 1. Aika ihana. Minulla on varsinainen lastenhuoneensisustus kuume. Enää puuttuu vain se lastenhuone. 🙂 Mutta ehkä vielä tänä vuonna???? Siihen asti voi suunnitella ja ihastella muiden tekeleitä. 🙂

  • Hahaaa, paha tuo jos on sisustuskuume muttei mitään sisustettavaa 😀 Ehkä tosiaan sinunkin vuorosi vielä tulee, kenties jo tänä vuonna 🙂

 2. Niin kaunista! Teidän koti on kuin karkkia silmille. 🙂

  Vaatii oikeasti paljon taitoja & lahjoja luoda näin rikas väri-ja sävymaailma, mitä teillä kotona on ja kaikki on vieläpä sulassa sovussa ja harmoniassa keskenään. Vau!

  Oli muuten todella mielenkiintoista seurata tämän postauksen kautta, kuinka lastenhuoneen sisustus lopulta toteutui ja mistä budjetti koostui.

  Tykkään “budjetti-sisustamisesta”, eli aina ei kyseessä ole pelkästään taloudelliset realiteetit (vaikka nekin on otettava huomioon), vaan myös elämäntapavalinta. Haluan järjestään saada mahdollisimman hyvän hinta-laatusuhteen.

  (Tietysti vaikuttaa myös se, että jos ja kun tulee uusi muutto toiseen maahan, on “helpompi” -kivuliasta silti- jättää taakse rakkaaksi muodostunut koti, kun sen sisustus ei ole super-spesiaalia tai tullut erityisen kalliiksi).

  Inspiraationa mulla on “unelmien koti”-kansio, mihin kerään kuvia kauniista sisustuksista ja yksittäisistä jutuista. Sitten kiertelen kirppareilla, teen diy-juttuja, bongailen löytöjä nettimarkkinoilla ja välillä jaksan jopa odottaa, että jotakin hyvää tulee vastaan -malttamattomuus kun voi koitua kalliiksi. 😉

  Otin kohteliaisuutena, kun eräs todella hyvätuloinen ystäväni kävi meillä, kierteli ympäriinsä ja totesi, että heillä ei olisi varaa näin kalliiseen sisustukseen. Hah, taatusti on! 🙂

  Todella pitkälle esim. mun suosimassa sisustuksessa pääsee käytettynä ostetuilla puisilla huonekaluilla, valkoisella maalilla, rautakaupan kapeilla koristelistoilla (just listoitettiin vaatekaapin ovet niillä ja seuraavaksi aion iskeä koristelistat kiinni verholautaan) ja kirpputorien valkoisilla pitsireunaisilla vintage-lakanoilla ja pastellinsävyisillä tekstiileillä (näitä olen löytänyt parilla eurolla). Ns. kristallikruunu vielä alennusmyynnistä ja viimeisenä silauksena taidettq seinille, eli lasten sormiväreillä tehdyt taiteilut koristeellisissa kehyksissä. 🙂

  Kiitos blogistasi! Tää on vaan niin hyvä ja inspiroiva. 🙂

  • Kiitos jälleen mieltä piristävästä palautteestasi! Ihan loistavaa kuulla että sinäkin tykkäät kierrellä kirpputorja ja muita paikkoja, joista voi tehdä edullisia ja persoonallisia löytöjä. Toki esim. Ikeassakin voi tehdä edullisia löytöjä, mutta pelkästään siellä ostoksia tehden lopptutulos ei välttämättä ole kovin mieliinpainuva tai persoonallinen 😉 Ei sillä, ettenkö tekisi useinkin hyviä ostoksia myös ikeassa 🙂 Hyvä idea muuten tuo koristelistojen käyttö huonekaluissa ja verholaudoissa yms. Heti tulee vähän kivempaa ilmettä niihin! 🙂

 3. Hei, ihmettelen, miksi sängyt ovat peräkkäin ikkunan alla? Visuaalisesti ei miellytä…

  • Saa ihmetellä! 🙂 Sängyt ovat vierekkäin siksi, että pinnasängylle ei ole muuta paikkaa. Pinnasänky on huoneessa vain väliaikaisesti. Sen olisi voinut laittaa toiselle seinustalle, mutta silloin seinälle ei olisi voinut laittaa mitään koristeita, koukkuja eikä mekkoja roikkumaan, jotka siihen ehdottomasti halusin. Pinnasängystä luovumme kesällä ja Livia siirtyy isojen tyttöjen sänkyyn toiseen huoneeseen.

 4. Bloggaajan on hyvä muistaa, että makuja ja mielipiteitä on monia, ei vain hänen omansa,Ja on osattava myös ottaa kritiikkia vastaan. Valitettavan usein tässä blogissa se ei toteudu vaan kirjoittaja suutahtaa. Sääli.

  • Vastaukseni kommenttiisi ei ilmennä suuttumusta mutta harmi jos koet sen niin 🙂 Kerroin perustelut miksi sänky on siinä kohtaa kuin se on, ei sen kummempaa. Osaan ottaa krittiikkiä vastaan, mutta palautteen antajankin kannattaa muistaa kritiikin antamistyyli. Sänky on oikein kaunis livenä tuossa ja aivan passelilla paikkaa kun ottaa huomioon että se siirtyy jonkin ajan kuluttua pois vapauttaen nurkasta avoimen tilan. Harmi jos sisustusratkaisuni häiritsevät sinun visuaalista silmää.

 5. Kaunista ja rauhaisa tunnelma. Tosin pinnasänky voisi olla vielä inasen lähempänä seinää 🙂

  • Kiitos!:) Juu pinnasänky oli kuvaushetkellä vähän väärässä kohtaa, tämän tarkkasilmäiset lukijat huomasivatkin. Nyt sänky on oikealla paikallaan seinässä kiinni, ja uusimmassa postauksessa tämä siirto näkyykin jo 🙂

 6. Mielestäni mitään blogia ei tarvitse lukea jos siitä pahoittaa mielensä, ylläolevaan viitaten. Minusta olet ottanut kommentit asiallisesti vastaan, eikä nyt kritiikistä tarvitse varsinaisesti riemusta hyppiä! Minusta somessa hyvä ohjenuora (ehkä poliittista debattia yms. lukuunottamatta) on se, että jos ei ole hyvää sanottavaa, ei ole pakko sanoa mitään. Ja kun on hyvää sanottavaa, niin sitä kannattaa ammentaa kaksin kerroin!

  Oli mielenkiintoista lukea lastenhuoneen muutoksesta, hauskoja ideoita sinulla on ja värimaailma ihanan yhtenäinen. 🙂

  • Kiitos ajatuksistasi! 🙂 Niin, tämä on vähän vaikea aihe ja kyllähän krittiikki aina vähän tuntuu ikävältä, varsinkin jos aistin sen antajassa enemmän negatiivisuutta kuin positiivisuutta. Minusta kritiikin kylkeen olisi kiva liittää aina jotain positiivistakin puolta! 🙂 Tosin tässä tapauksessa kritiikki oli hyvin vähäpätöisestä asiasta (pinnasängyn väliaikaisesta paikasta joka ei minustakaan ole täydellinen), joten tämän voi toki sivuutta vain olkia kohauttamallakin 🙂 Kiva että tykkäät lastenhuoneeseen tekemistäni muutoksista, minustakin muutos on vähintäänkin hyvä ja erittäin tervetullut, sillä aiemmin en voinut edes katsoa huoneisiin irvistämättä 😀

 7. Voi hyvänen aika teitä ihmiset. Eihän nyt kaikkea tarvi arvostella jos omaan silmään ei sovi. Mutiskaa siellä kotonanne. Ei kaikki minunkaan makuun ole sisustettu eikä tarvi ollakaan,mutta pakkoko siitä on aina negatiivista palautetta antaa?
  Miten se nyt menikään ” mitä tahdotte muiden tekevän teille tehkää samoin heille”. Harva siis haluaa että joka asiaa moititaan. Ei revitä vaan rakennetaan ?.

  • Juuri näin! 🙂 Jos minä kommentoisin jokaiseen blogiin asioista joista en pidä heidän sisustuksessaan, mielessäni pyörisi vain negatiivisia asioita ja saisin toisille aikaan pahan mielen. Mitä hyötyä siitä on? Korostaa itseään? Löydän mieluummin jotain kivaa sanottavaa toiselle, sillä sellainen antaa sekä minulle itselleni että toiselle hyvän mielen 🙂

  • Kiitos paljon! Kiva kuulla että pidät muutoksesta. Onhan se todella iso muutos ja rahaa siihen ei tosiaan tällä kertaa paljoa mennyt. Tietysti sekin on suhtellista, mikä on paljon rahaa. Joillakin ei ole käytettävissä kuin muutama kymppi, jos sitäkään. Verhokatos oli kuitenkin tällä kertaa ostos, josta en halunnut tinkiä ja johon olin säästänyt pitemmän aikaa. 🙂

 8. Ihanaa, kaunista ja harmoonista. Tästä on hyvä hakea inspiraatiota oman taaperon huoneeseen. Meillä tosin värejä tulee varmaan enemmän käytettyä, eikä siitä noin ihana tule muutenkaan… Mutta toivottavasti siitä tulee sellainen, että meidän taapero viihtyy ?

 9. Kerroit ikkunoiden vetävän, miten päädyit kuitenkin laittamaan sängyt ikkunan eteen? Auttaako verhot vähentämään vedon tunnetta? Sillä kysyn kun paras ratkaisu tällä hetkellä tytön huoneessa olisi sänky ikkunan alla, mutta veto mietityttää 🙁

  • Juu nämä vanhat ikkunat vetää vaikka tiivisteet on vaihdettu. Taitaa olla uusien ikkunoiden vaihto edessä jossain vaiheessa. Laitoin sängyt ikkunan eteen, koska huone on pieni ja toisella seinustalla on vaatekaappi, jonka ovien täytyy mahtua aukeamaan. sängyt eivät oikein mahdu mitenkään muuten päin tähän huoneeseen. Meillä nämä verhot auttaa jonkin verran vetoon ja lisälämpöpatteri. Vaihdoin pinnasängyn toisin päin, mutta toinen pääty on silti ikkunaa vasten. Meillä Livia nukkuu suurimman osan yöstä meidän välissä, joten veto ei sinänsä häiritse hänen yöuntaan 🙂

 10. Aivan ihana lastenhuone. ? Ja muutenkin koko teidän koti on todella kaunis. ? Ihan pienen kysymyksen esittäisin onko tuo lipasto Ikean Hemnes-sarjan valkoinen vai valkoiseksi petsattu? Nyt kun kerran Ikeasta löytyy molempia vaihtoehtoja. ?

  Kiitos ihanasta blogista! ❤

  • Kiitos paljon! Tämä lipasto on valkoiseksi maalattu eli ihan umpivalkoinen. Se petsiversio ei ole ehkä niin sopiva meidän sisustukseen mutta kiva että heillä on eri vaihtoehtoja 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

10 − eight =