Top

LIIKAA UUSIA HANKINTOJA?

eteinen-6566-01

Kun jatkoin bloggaamista pitkän tauon jälkeen, tunsin aikamoista epävarmuutta. En ollut enää varma, miten voisin uskottavasti kirjoittaa sisustamisesta. Kuluneen kesän ja syksyn aikana tekemistäni hankinnoista olisi kiva tietysti kertoa ja sopimani blogiyhteistyötkin odottivat jonossa. Mutta hetkinen – minähän olen sairas. Eihän masentuneen kuuluisi hehkuttaa uutta huonekaluhankintaansa tai iloita siitä, jos saa pedata lapsille uudet vuodevaatteet? Pitäisikö minun unohtaa koko bloggaaminen? Tai pitäisikö minun kirjoittaa vain syvällisistä asioista, jotka liittyvät vointiini ja elämään yleensä? Pidettäisiinkö minua muuten pinnallisena?

Monenlaiset ajatukset risteilivät mielessäni, kun julkaisin ensimmäisen postaukseni. Olin päättänyt jatkaa bloggaamista omalla tyylilläni. Kesällä sopimani blogiyhteistyöt halusin tunnollisena hoitaa ensimmäisten joukossa. Tiedostin sen mahdollisuuden, että joitain lukijoita saattaa häiritä uusien hankintojen näkyminen kuvissa ja niiden esitteleminen postauksessa. Siksi kirjoitinkin ensimmäisessä postauksessani näin:

Sytytetyt kynttilät ja lyhdyt, kauniisti tuikkivat koristevalot ja muhkeat tyynyt ovat paljon enemmän kuin vain koristeita. Ne ovat osa kotiani, osa hyvää oloa. Pehmeä petaus, pörröinen matto ja lattialle levitetyt lampaantaljat muistuttavat minua miten paljon rakastankaan olla kotona, yhdessä perheeni parissa.

 

eteinen-6568-01

Näillä sanoilla päästään aivan asian ytimeen. Olen pikkutytöstä asti rakastanut sisustamista ja jo ala-asteikäisenä juttelin kaverini kanssa koulun jälkeen imuroimisesta ja huoneen siistinä pitämisestä! Olen synnynäinen esteetikko. Rakastan kauniita esineitä ja niiden sommittelua. Ne ovat osa hyvinvointiani ja kotona viihtymistä. Niiden miettiminen ja suunnitteleminen ei tee minusta pinnallista. Siivoamalla ja pitämällä kodin kauniina osoitan huolenpitoani rakastamiani ihmisiä kohtaan. Olen myös kyltymätön haaveilija. Haaveillessani tunnen, että olen elossa.

Tiedän myös, miltä tuntuu  kun ei haluaisi elää. Tiedän, miltä tuntuu, kun ei jaksaisi avata edes silmiä; kun millään ei ole mitään merkitystä. Olen joutunut kohtaamaan masennuksen aiheuttaman tuskan, joka syyttää minua herkeämättä – että olen riittämätön, ettei kukaan rakasta minua enkä ole kenenkään rakkauden arvoinen. Olen joutunut kohtaamaan tuon kammottavan, kuolettavan sairauden enkä ole antanut sille periksi!

Siksi tuntuu erityisen hyvältä tuntea, että olen elossa. Voin tuntea mielihyvää. Jaksan taas välittää itsestäni ja toisista. Ja jaksan myös iloita kodistani ja tuntea, miten jokainen uusi aamu tuntuu edellistä paremmalta. Tuntea nojatuolin upottava kutsuva pehmeys, torkkupeiton ystävällinen lämpö ja puhtaiden pussilakanoiden suloinen sileys.

Se on ihanaa.

Senpä vuoksi toivon, että voitte edelleen saada iloa blogistani ja postauksistani. Toivon, että voisin teille välittää edes himpun verran sitä iloa, jota kotiin liittyvät asiat minulle tuovat. Kaiken ei tosiaan tarvitse olla uutta, ei suinkaan.Niin kuin ei tämä meidän eteisen senkkikään ole uusi. Ostin sen käytettynä kolme vuotta sitten ja yhä edelleen se jaksaa minua joka päivä ilahduttaa olemassaolollaan, ja nyt näyttäisi, että se on löytänyt paikkansa eteisestä. Tässä se on niin kaunis. Vai mitä?

Ja jos kerroin haaveilevani uudesta sohvasta, sekin vain siksi, että niin tosiaan teen, mutta käytetyn löytäminen ilahduttaisi vielä enemmän. Jos kertoisin, mistä kaikesta nytkin haaveilen, tähän blogiin ei taitaisi mitään muuta mahtuakaan, kuin haaveita. Kuten haaveet, myös murheet, erheet, hyvä olo ja ei niin hyvä olo kuuluvat kaikki tähän blogiin, Pellavaa&pastellia. eteinen-6557-01

PS. Haaveisiin liittyen olen haaveillut meidän etuterassista kaksi vuotta. Koko sen ajan kun olemme tässä asuneet ja tätä rakentaneet. Tähän asti olemme kulkeneet kotiin eurolavoja pitkin, mutta nyt siihen tulee muutos! Tänään terassia aletaan viimein rakentamaan, ja rakennusmiehet sanoivat, että valmista tullee kahdessa viikonlopussa! Ja älkää kysykö, kuka rakentaa terassia talvella – tämä ei ollut mun toiveajankohta 😀

Comments

 1. Voi että minäkin olen haaveillut terassista etuoven tienoille jo monta vuotta! Ihana kuulla että teillä nyt haave toteutuu ? edelleen pidän blogistasi paljon ja nautin kuvistasi. Itse olen myös haaveilija ? ja nautin siitä että kotona on toteutuneita haaveita unelmia sisustuksen suhteen ?

  • Oho, vai on teilläkin terassia odotettu jo niin kauan! Meillä tosiaan terassinrakennus pääsi alulle perjantaina, ja nyt siinä jo kävellään! Ensi viikonloppuna jatketaa aidan ja katoksen rakentamista. Siitä tulee hieno! Vaikka tietysti kaikki maalaukset sun muut voi tehdä vasta ensi keväänä ja kesänä.

 2. Ihanaa kun olet tullut takaisin ja että voit paremmin :).Mielestäni blogiin pystyy paremmin samaistumaan kun kerrotaan aidosta elämästä eikä vaan kaikki ole kiiltokuvaa.Paranemisia sinulle ja tulevia postauksia odotan innolla.Ihanaa päivää!<3

  • Kiitos paljon! Näin olen arvellutkin, että on blogin lukijan näkökulmasta kiinostavaa, jos bloggaaja valottaa omaa henkilökohtaista elämäänsä ja sieltäkin paljastaa asiota, jotka eivät todellakaan aina mene niin kuin on itse toivonut. Itseäni selkeästi eniten kiehtoo kirjoittaa omasta elämästäni ja tunteistani. Se on samalla terapeuttista ja opettavaista. Blogin avulla itseni ilmaisemisesta saan usein myös välitöntä palautetta. Sekin kannustaa <3

 3. Niin kaunis ja ajatuksia herättävä postaus <3 Ihanaa, miten olet oivaltanut, ettei masennus estä sinua kirjoittamasta tätä ihanaa, upeaa blogiasi. Sisustus on sinulle keino ilmaista itseäsi, se yksi hyvää oloa tuova väylä. Kuvailet aina sisustusta ja kaikkea niin kauniisti ja elävästi, tekstiäsi lukiessa tuntee pehmoisen peiton tai upottavan nojatuolin ympärillään. Vastaavasti kuvailet myös riipaisevan totuudenmukaisesti masennusta ja sen mukanaan tuomaa pahaa oloa. Sinun blogisi on ihana, ja syvälliset pohdinnat täydentävät muutenkin todella kaunista kokonaisuutta <3 Haleja!

  • Kylläpä oli jälleen niin kauniisti kirjoitettu<3 Ihana kuuulla että olet nähnyt blogissani sen moniulotteisuuden. Tarkoitan, että jos useammassa postauksessa puhun uusista hankinnoista ja yhteistöistä, niin se ei todellakaan tarkoita että minulla heti menisi liian lujaa ja olen romahtamispisteessä tai että olen selkeästi materialistinen. Joskus saatan valmistella yhteistöitä kuukausia, mutta julkaisupäivä voi osua lähelle toista yhteistyöpostausta käytännön syistä. Elämäni on tällä hetkellä niin raskasta, että suurimman osan ajasta käytän aivan muuhun kuin blogin tai hankintojen miettimiseen. Nämä pienet ilon aiheet ovat vain osa tätä elämääni, joka välillä ottaa ja välillä antaa, kuten meillä kaikilla <3

 4. Tee niin kuin itse parhaaksi näet ja tunnet, aina ei voi olla kaikille mieliksi. Jos joku arvioi Sinua pinnalliseksi, niin anna arvioida. Ei se Sinusta pinnallista tee, vaikka keskittyisit vain ja ainostaan sisustamisesta kirjoittamiseen.

  • Totta tuokin, että ei se tee minusta pinnallista, jos joku arvostelee minua materialistiksi. Minun ominaisuuteni ei ole muiden mielipiteistä kiinni. Toki on ikävää kuulla ettei joku pidä siitä mitä blogissani näkee tai lukee, mutta toisaalta silloin voisi ajatella, että ehkä tämä blogi ei ole häntä varten. Koitan kuitenkin kirjoittaa ja tehdä tätä blogia omalla tyylilläni, ja tähän tyyliin kuuuu minun kohdallani uusista asioista ja ostoksista iloitseminen, toisaalta käsittelen blogissani myös hyvinkin syvällisiä asioita ja osoitan, ettei onnellisuus tai tyytyväisyys omaan elämään ole siitä kiinni, miltä kodissa näyttää.

 5. Unelmia ja haaveita täytyy olla. Rakastan blogiasi juuri tällaisena. Ihana nähdä upeita ja kauniita yksityiskohtia. Sinulla on pettämätön silmä kauneudelle. Uskon että kaunis kotisi edesauttaa toipumistasi?osaat myös kirjoittaa tavattoman kauniisti, jotenkin tekstisi on lämmin, mutta samalla siinä on aina ripaus ylellisyyttä, niin kuin kuvissasikin.Upea tuo musta kiiltonahkainen rusettilaukku tuossa tuolin päällä, huomasin myös kultaiset yksityiskohdat kengissä. Täydellistä?Nyt on käytävä nukkumaan. Hyvää yötä.

  • Minäkin rakastan ylellisiä yksityiskohtia, vaikkei niiden arvo rahassa olisi mitenkään mainittava. Nimittäin tuo mainitsemasi kiiltonakalaukku on tilattu Wishistä hyvin edulllisesti. Kultaiset korokepohjatennarit löysin Zalandosta 🙂 Nyt on niin ankeat säät, että metallin ja kullan hohto tuo kaivattua säihkettä niin kotiin kuin pukeutumiseenkin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

sixteen − eleven =