Top

Harmoninen tyyli makuuhuoneeseen

valkoinenm-18 Makuuhuoneen rauhallinen ja harmoninen tunnelma syntyy yhdistämällä

 • hillitty värimaailma
 • sopiva valaistus
 • harkitut, toimivat kalusteet

Nyt kerron, minkälaisia yksityiskohtia olen käyttänyt meidän makuuhuoneessamme luodakseni siitä paikan, joka huokuu pehmeyttä ja levollisuutta.

Hillitty värimaailma
Huoneen saa tuntumaan todellista laajemmalta ja korkeammalta, jos lattian väri jatkuu takaseinään. Siksi olen valinnut valkotammen väriseen lattiaan sointuvan vaaleanharmaan hohtavan ornamenttitapetin, joka jatkaa lattian sävymaailmaa ja tuo sopivasti hohdetta ja ylellisyyden tuntua tilaan.

IMG_2462

Koska tapetti on itsessään jo niin näyttävä, valitsin sängynpäädyn yläpuolelle vain harmaan ja valkoisen pienen rottinkisydämen, jotka kiinnittävät katseen, mutta eivät valtaa koko huomiota itselleen.

valkoinenm-7

Sänkyyn valitsin pehmustetun, upotetuin päällystetyin napein koristellun sängynpäädyn.

Vuodetekstiileiksi valitsin sängynpäädyn beigenharmaaseen sävyyn sopivat vuodetekstiilit. Helmenharmaa, pellavabeige ja valkoinen sointuvat kauniisti yhteen. Erilaisilla materiaaleilla ja tyynyjen muodoilla saa lisättyä tilaan mielenkiintoa ja sopivia jännitteitä.

valkoinenm-4

valkoinenm-5

 

Sängynpääty on tärkein
yksittäinen makuuhuoneen
ilmeeseen ja tunnelmaan
vaikuttava huonekalu.

Laadukkaat valkoiset pussilakanat ja tyynyliinat raikastavat ilmettä ja ne voi hyvin jättää näkyviin sängyn petauksessa, kuten kerroinkin ensimmäisessä videossani.

valkoinenm-15

valkoinenm-16

Valkoinen, harmaa ja beigen sävyt toimivat loistavasti myös torkkupeitoissa. Suosin itse yksivärisiä torkkupeittoja, mutta niiden struktuuri eli rakenne ja pintakuviointi voi mielellään vaihdella 🙂

Harmaat terenauhat tuovat ripauksen ylellisyyden tuntua petaukseen (kunhan muistaa silittää ne pesun jälkeen) ;).

valkoinenm-14

Myös verhoissa olen käyttänyt samaa harmonista värimaailmaa. Sivuilla on harmaanruskeat pimennysverhot ja niiden parina kimaltavat valkoiset valoverhot.  Verhot saavat mielellään olla kerrokselliset ja runsaat. Tampit, joilla vedän verhot aamulla sivuun, ovat luonnonvalkoiset. (Verhojen asettelusta kirjoitan myöhemmin erillisen postauksen ja mahdollisesti teen myös videon.)

valkoinenm-17

Pariovien eteen voi tarvittaessa vetää beiget, kauniit pimennysverhot tuomaan yksityisyyttä ja hämärtämään huone liialta valolta.

valkoinenm-19

Sängyn alla käytän 230×160 -kokoista pehmeänvalkoista nukkamattoa.

IMG_9926

Sopiva valaistus

Makuuhuoneen valaistus on onnistunut silloin, kun siellä on käytettävissä sekä epäsuoraa tunnelmavaloa että suoraa kohdevaloa ja riittävää yleisvaloa.

Meidän makuuhuoneessamme valaistus on toteutettu käyttämällä kolmea erilaista valaistusta.

Katossa on upotetut led-spotit, jotka kulkevat seinän ja ikkunan viertä. Katosta sängyn yläpuolelta riippuu kaunis kattovalaisin, joka luo himmeää yleisvaloa. Yöpöydillä on lisäksi epäsuoraa valoa luovat näyttävät yölamput, jotka ovat samalla yksi tärkeimmistä makuuhuoneen tyyliin vaikuttavista asioista.

Koska makuuhuoneessamme ei ole vaatekaappia erillisen pukeutumistilan vuoksi, suoraa kohdevaloa on käytetty sisustuksessa vain sängyn petausta ja siivousta ajatellen.

IMG_2578

Onnistunut valaistus syntyy
käyttämällä sekä epäsuoraa tunnelmavaloa
että riittävää yleisvaloa ja kohdevaloa

IMG_1680

Harkitut, toimivat kalusteet
Makuuhuoneen tärkeimmät huonekalut ovat sänky, sängynpääty ja säilytyskalusteet (vaatekaappi). Lisäksi tarvitaan mahdollisesti yöpöydät, penkki ja lipasto. Myös nojatuoli makuuhuoneessa on ihana ylellinen lisä.

Yöpöytinä voi käyttää mitä mielikuvituksellismpia ratkaisuja aina puupöllistä viinilaatikkoon, tietysti sen mukaan, mikä tyyli itselle parhaiten sopii. Meille valitsin Ikean valkoiset vähäeleiset yöpöydät, joissa on edestä avattava laatikko pienille tavaroille. Yöpöytää koristaa kaunis Rondo-lampunjalka ja ihana huonetuoksu lasipullossa. Myös kaunis hento Perfect Homen patsas on hieno yksityiskohta yöpöydällä.

valkoinenm-2

valkoinenm-11

Sängyn viereen olen laittanut upean Ikeasta hankitun pehmustetun penkin, jonka alla on säilytystilaa esimerkiksi varavuodevaatteille. Penkki toimii yöaikaan kätevänä säilytyspaikkana päiväpeitolle ja koristetyynyille.

valkoinenm-10

Makuuhuoneessamme on myös väliaikaisesti vauvan sänky ja hänen pienet vaatteensa ripustettuna somaan valkoiseen rekkiin. Tätä rekkiä voi helposti siirtää ja myöhemmin sijoitan sen todennäköisesti lastenhuoneeseen.

valkoinenm-20

Seinähyllylle voi laittaa ihania pieniä yksityiskohtia ja niitä voi vaihdella vuodenaikojen ja mieltymysten mukaan. Pienen tytön kengät ovat ihana muisto vuosienkin päästä omista tytöntylleröistä ♡

valkoinenm-12

valkoinenm-13

valkoinenm-9

 

 

 

 

Comments

 1. Tämä teidän makuuhuone on kyllä niin täydellinen jokaista yksityiskohtaa myöden, olet taitava sisustaja.

  • Oih, ihana kuulla että oma tyylini vastaa niin sinunkin makua! Mä olen pikku tytöstä asti sisustanut omaa huonetta ja ollut mukana valitsemassa tapetteja. Taitaa olla verenperintöä tämä sisutussilmä:)

 2. HEI! LÖYSIN VASTA äskeittäin blogiisi ja ihastuin sisustustyyliisi kovasti! MISTÄ NUO KAUNiit lampunvarjostimet on? 🙂

  • Voi miten mukava kuulla Marianne! Makkarin yöpöydän valaisinten varjostimet on Ikeasta:) Lämpimästi tervetuloa blogini lukijksi?

 3. ihana tuo päiväpeite! Mistä olet sen ostanut? Olet sisustanut todella kauniisti makuuhuoneenne! Ihanasti värit sopii yhteen ?

  • Oi kiitos! Kiva että tykkäät! Päiväpeitto on tilattu HM Homesta. Se on ihanan hohtavaa materiaalia ja kevyt nostella.

  • No hei! Tuo harmaa sängynpääty on ostettu Ikeasta! 🙂 Niitä saa sieltä edelleen ja aika edullisesti. Nyt meille on tulossa uusi sängynpääty Jotexilta, toivotaan että sekin olisi vähintään yhtä hieno 🙂

 4. Hei! Onpa kaunista. Minua kiinnostaisi tuo tapetti, muistatko minkä merkin tämä on?

 5. Moikka,

  Yritin metsästää pimennysverhoja makuuhuoneeseen ja törmäsin sinun blogiisi. Juuri tälläistä värimaailmaa haen meidänkin makuuhuoneeseen <3 muistatko mistä on nuo kaikki verhot? Ovat niin kauniita niinkuin on myös koko makuuhuone. 🙂

  • Hei, kiitos paljon ja mukavaa että löysit blogiini 🙂 Olen ommellut meidän makuuhuoneen pimennysverhot Eurokankaan pimennysverhokankaasta nimeltään Sunout. Sitä ei taida olla kuin juuri tätä vaalean beigeä väriä. Kannattaa käydä kysymässä Eurokankaasta 🙂

  • Heiopa! Kiitos, kiva kuulla että pidät niistä:) Ne on Pentikin Rondo-lampunjalat:)

 6. Hei, mistä teidän sängynrunko on hankittu ja mikä malli se on? Onko sänky jenkkisänky?

  • Hei! Meidän sänky on Askon jenkkisänky. Se on ostettu jo 7 vuotta sitten, joten en millään muista sen mallia tai nimeä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

five × three =