Top

MILLAISEN TUNNELMAN HALUAN BLOGIINI?

Olen viime kuukausien aikana aika paljonkin pohtinut sitä, millaisen ilmapiirin haluan blogiini. Ilmapiirihän syntyy omien tekstieni, kuvien ja kommenttieni lisäksi teidän lukijoiden jättämistä kommenteista. Myös artikkelien lopussa olevien tunnetila-painikkeiden avulla jokainen lukija voi kertoa muille yhdellä klikkauksella, millainen olo hänelle postauksesta tuli.

Aika kivasti olettekin reagoineet tunnetilapainikkeisiin. On kiva nähdä, millaisen vastaanoton mikin postaus saa. Olen myös saanut tasaisin väliajoin todella kannustavaa ja ilahduttavaa palautetta, jopa niin, että olen liikuttunut kyyneliin. Olen kuitenkin saanut myös huomata, että jotkut lukijat halauvat valitettavasti purkaa omaa pahaa mieltään tai ärtymystään blogini kautta. Osa saamistani kommenteista on sävyltään ilkeitä ja arvostelevia. Monen kommentin kohdalla olen joutunut punnitsemaan, julkaisenko sitä vai en, ja jos julkaisen, mitä siihen vastaan.

Olen sitä mieltä, että asiaton arvostelu kertoo aina enemmän arvostelijasta kuin arvosteltavasta. Itse pyrin siihen, että jos minulla ei ole hyvää sanottavaa, en sano mitään. Ja jos haluan antaa palautetta, teen sen mahdollisimman kunnioittavasti, sillä en halua aiheuttaa toiselle pahaa mieltä. Miksi haluaisin? Jokaisen kannattaisikin miettiä, tuoko tämä minun kommenttini itselleni ja toiselle hyvän vai pahan mielen. Oman ärtymyksen purkaminen toiseen ei todellisuudessa saa aikaan mitään hyvää. Vihantunne purkautuu usein kateudesta. Kateuden aiheuttama harmitus voi lievittyä mollaamalla toista, muttei todellisuudessa ole kateuden tunteen tervettä käsittelemistä.

Muutin eilen tunnetilapainikkeiden nimiä. Vaihdoin suren tilalle myötäelän ja hämmennyn tilalle innostun. Miksi? Ihan sen vuoksi, että blogissani voitaisiin keskittyä poistiivisen ilmapiirin luomiseen. Siihen jokainen voi osaltaan vaikuttaa. En oikeastaan halua tietää, että joku suree sitä, että minulla on ollut mukavaa mökillä, tai sitä, että olen vaihtanut olohuoneen sohvan paikkaa. Minusta olisi ihan aiheellista miettiä, kannattaako sellaista blogia lukeakaan, joka aiheuttaa toistuvasti pelkästään surun tai hämmennyksen tunteita. Mitä mieltä sinä olet?

Meillä on ollut mökillä aivan ihanaa. Joka päivä tuntuu vain paremmalta ja paremmalta. Tänään on ollut viikon lämpimin ja aurinkoisin päivä. Ensi viikolle on luvattu jo hellelukemia. Rakastan lämpöä ja aurinkoa. Onneksi meillä on lomaa vielä pitkästi jäljellä♡ Tänään saan Jarin mukanaan tuoman järjestelmäkameran, joten tulevissa postauksissa nähdään vähän laadukkaampia kuvia, hih! =)

yhdesä (4 of 4)
yhdesä (1 of 4)
Toivon että voin tämän blogin välityksellä tuoda sinulle hyvää mieltä ja hyvää oloa. Siitäkin huolimatta, että käsittelen välillä raskaita ja synkkiä asioita, koitan aina säilyttää teksteissä toiveikkaan asenteen. Monet meistä elää vaikeuksien keskellä, mutta yhdessä uskon meidän selviävän paremmin! ♡

yhdesä (2 of 4)

 

Comments

 1. Oikein hyvä idea muuttaa nuo painikkeet; vaihdos vaikuttaa ihan varmasti positiivisesti blogin ilmapiiriin. Tosi hyvä idea tosiaan!😊

  Olet rohkea jakaessasi elämääsi julkisesti. Moni – myös minä – saa täältä varmasti tärkeää ajattelemisen aihetta, vertaistukea ja ymmärrystä elämän eri puolista. On niin paljon blogeja, joissa näkyy vain ja ainoastaan siloiteltu ja lavastettu elämä. Sinun blogisi rehellisyys ja aitous saa minut palaamaan aina vain uudelleen blogisi pariin. Lämmin kiitos siis sinulle kauniista, inspiroivasta ja rehellisestä blogista. ❤️

  Kurjaa, että jotkut purkavat omaa pahaa oloaan tai kateuttaan tai esimerkiksi vain turhautumistaan sinuun. Toivon paljon, että kurja kommentointi loppuu kokonaan. Olisi niin hienoa, että kaikki ihmiset yrittäisivät kannatella toisia eikä polkea heitä alas tässä elämässä. Mutta kuten sanoit: negatiiviset kommentit kertovat paljon enemmän niiden kirjoittajasta kuin kommenttien kohteesta. Tsemppiä ja ihanaa loman jatkoa sinulle ja perheellesi! ☀️

 2. Mielestäni blogisi tekstien ja kuvien kautta tulee hyvin esiin se, että elämän onnellisuus koostuu hetkistä ja pienistä välähdyksistä. Onni ei ole mikään jatkuva olotila, vaikka sellaiseksi se usein mielletään. Kiitos blogistasi ja rehellisyydestäsi!

 3. Hämmentyminen ei mielestäni ole positiivinen tai negatiivinen tunne. Itse koen sen lähinnä tilanteeksi, joka on saanut sinut miettelijksi, mutta et vielä ole varma, miten asiaan suhtautuisit.

  • Ymmärrän ajatuksesi. Mutta jos toistuvasti joku hämmentyy siitä, että olen tehnyt mukavia asioita ja nauttinut olostani, koen sen negatiivisena ilmauksena. En nähnyt enää tarpeellisena pitää sitä vaihtoehtoa. Mieluummin keskityn blogissa selkeästi positiivisiin tunteisiin. Jos joku haluaa ilmaista minulle hämmenyksensä tai surunsa johonkin asiaan, minulle voi aina lähettää kommentin tai sähköpostin:)

  • Kiitos:) tuo keinu on isäni tekemä ja se on kiva kun siihen mahtuu kaksi vierekkäin:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

three × three =