Top

MITÄ ELÄMÄSSÄ OIKEASTI ON MENEILLÄÄN

ruuusut-6431-01

”Olen tällainen kuin olen ja olen hyvä juuri näin. Ja voi että miten hyvältä se ajatus tuntui, kun se ei ollut pelkkiä sanoja vaan ihan oikeasti hetken tunsin niin!”

Näin kirjoitti eräs lukijani kommentoidessaan erästä viimeaikaista postaustani ja kertoessaan siitä, minkä helpottavan ajatuksen hän oli kuullut. Miten viisaat ja koskettavat sanat nämä ovatkaan. Olen usein liikuttunut kyyneliin asti saadessani teiltä upeita kommentteja blogiini, sähköpostiini ja somen eri kanaviin. Olen monesti miettinyt, miten kiitollinen saankaan olla siitä, että minulla on blogi, jota lukee näin fiksut ja sydämelliset ihmiset.

Olen tuntenut suurta ristiriitaa blogistani. Perustin blogini aikanaan sisustusblogiksi ja pinnistelin, jotta se kuvastaisi elämästäni vain sen hienoimmat ja ylellisimmät puolet. Mikään särö ei saanut pilata sitä. Halusin, että blogini olisi visuaalisesti ja sisällöllisesti näyttävä, eikä henkilökohtaiset vaikeuteni mielestäni kuuluneet siihen.

Siksi tuntuikin kauhealta, kun vointini alkoi olla niin huono, etten enää voinut olla puhumatta siitä blogissani. Tuntui pelottavalta kertoa, mitä minulle oikeasti kuuluu. Tunsin epävarmuutta, kun mietin, miten kertoisin sairaudestani, joka oli itsellenikin vielä kauhea, uusi asia. Tiesin, etten voisi vain vaieta ja jatkaa blogin pitämistä aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Avoimuus oli silloin ja on yhä edelleen blogini kantava voima. Halusin kokeilla, onnistuuko yhdistää avoimuus ja rehellisyys blogissa, jossa elämäntyyli on esitetty ihanteellisen virheettömänä ja järjestyksellisenä.

ruuusut-6387-01

Nyt tiedän, että se onnistuu. Mitä avoimemmin olen blogissa sairaudestani kertonut, sitä parempi ja varmempi olo minulle on tullut blogin pitämisestä. Nyt tiedän, että blogini saa olla juuri sellainen kuin se on, minun näköiseni. En tee tätä ketään muuta varten. Kodin ei tarvitse olla kuvissa jokaista yksityiskohtaa myöten siivottu, mutta se saa olla sitä. Estettisyys on minulla veressä –  rakastan asetella koriste-esineitä ja tallettaa kuviin niiden luomaa tunnelmaa kodissani. Mutta nyt tiedän, että tärkeintä koko olemisessani ei ole se, että näyttäisin muiden silmissä mahdollisimman vihreettömältä. Tärkeintä on, että minulla on hyvä olla ja että voin välittää sitä hyvää oloa myös toisille.

Hyvän olon ei pidä tulla siitä, että koittaa viimeiseen asti hallita kaikkea, vaan siitä että hyväksyy keskeneräisyyden. Hyvä olo on sitä, että voi nauttia rennosti sohvalla vaikka keittiö olisi jäänyt siivoamatta.

Olen saanut tähän aiheeseen liittyen paljon hyviä kommentteja. Nyt haluaisin antaa teille pienen puheenvuoron. Tässä on muutamia otteita teidän minulle kirjoittamista lämpimistä ajatuksista, jotka ovat osoittaneet minulle, miten paljon arvostatte avoimuuttani ja miten hienoa on, kun ihmiset tahtovat itselleen ja toisilleen hyvää.

Miten oppia siihen, että sisällä on rauhallinen ja hyvä olo, vaikka tekemättömiä töitä riittäisi? Joskus on tärkeämpää pysähtyä, olla tekemättä mitään.

En tiedä edes, mitä tässä yritän sanoa sinulle, kuin että toivon sydämen pohjasta sinulle parempaa huomista ja tulevaisuutta. Sinä et ole yksin. Olet ajatuksissani.

Olen uusi lukijasi. Löysin blogisi vasta viime viikolla. Nyt olen ahminut sen läpi. Ihana koti ja ihana sinä! Olet todella rohkea, kun uskallat tuoda julki myös vaikeita asioita. Ihailen ja kunnioitan sitä suuresti.

Jos olisit ihmisenäkin virheetön, aina kaikessa onnistuva, aina energinen, iloinen ja koskaan epäonnistumisia kokeva, jäisi blogista puuttumaan syvyys. Silloin sen lukeminen tuskin kiinnostaisi pitkään, sillä harva pystyisi siihen samaistumaan. Vaikutat rehelliseltä ja mukavalta ihmiseltä.

Minä seuraajanasi nautin suunnattomasti blogistasi ja IG-tilisi seuraamisesta ja olen Sinusta hyvin ylpeä, että Sinä olet tuonut blogiisi Sinut.

Olen ihaillut ja ihmetellyt kuinka taitava olet kaikessa mihin ryhdyt, kuinka pidät kotisi aina siistinä,osaat ommella verhoja ja miten sinulla on silmää kauneudelle. Voi kun ymmärtäisit itsekin kuinka ihana, kaunis, ahkera, taitava ja upea nuori nainen Sinä olet, rakasta itseäsi, Sinä olet kuitenkin kaikkein tärkein.

Kiitos, että olet aito. Kiitos,että tässä kiiltokuvien maailmassa uskallat paljastaa,mitä elämässäsi oikeasti on meneillään. Sinun blogiisi palaan uudelleen ja uudelleen.

Voi miten kaunis kuva!!  Niinkuin kaikki sinun kuvasi aina!  Kiva nähdä sinua taas täällä, kaikkea hyvää toivon sinne suuntaan! Olet ollut mielessä!

ruuusut-6389-02

Haluan esittää kiitoksen juuri sinulle. Te lukijat olette kannustaneet minua jatkamaan blogia henkilökohtaisista vaikeuksistani ja vakavasta sairaudestani huolimatta, joka yllättäen käänsi elämääni aivan uuden suunnan. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut syyn ja keinot kohdata elämän raskaatkin käänteet rohkeana ja varmana luottaen siihen, että olen tällainen kuin olen ja olen hyvä juuri näin.

Minkä asioiden avulla sinä rentoudut? Millaiset asiat sinulla auttaa riittämättömyyden tunteisiin?
20171027_132656-01

Comments

 1. Ihana kaunis Annika! Ihana kuulla, että olet saanut levättyä ja voit taas hieman paremmin! Näytät kuvassasi niin ihanalta ja kauniilta, jopa hieman onnelliseltakin! Katsoessani kuvaasi minut valtasi onnellisuuden tunne puolestasi! Toivon sinulle paljon tsemppiä jatkoon ja muista, älä ole liian ankara itsellesi! Meistä kukaan ei ole virheetön ja sen oivaltamine on elämän yksiä ihmeellisiä, mutta tärkeimpiä taitoja. Voi hyvin! <3

  • Kiitos paljon, kiva kuulla! Ja ihan totta mitä sanoit, että tärkeimpiä taitoja jokaisen oivaltaa omalla kohdallaan on epätäydellisyys ja että se riittää. Ei tarvitse olla mitään muuta kuin mitä on.

 2. Tervetuloa takaisin blogin pariin. Ihana kuulla, että voit jo paremmin ja sinulla on pieniä unelmia. Usein olen sinua ajatellut ja toivonut, että vointisi paranee. Onnen hetkiä tulevaan talveen!

  • Kiitos paljon! Voin nyt vähän paremmin ja nautin niistä hetkistä kun saan olla kotona kaikessa rauhassa tekemättä mitään erityistä. Juuri nämä pienet ilon hetket on tosi tärkeitä 🙂

 3. Voi ihanainen tervetuloa kotiin? kävin usein kurkistamassa joko olet palannut takaisin.
  Ihana kuulla että voit nyt hyvin. Ja kyllä olen kaivannut Sinua, ihanaa blogiasi ja
  Upeaakin upeampia kuviasi. Kiitos kauniista ja rehellisesti postauksesta.
  Halaus ja hyvänyön toivotukset Sinulle✨?✨

  • Kiva kuulla että olet kaivannut blogiani. Nyt koitan tasapainoilla sen suhteen mikä on sopiva määrä bloggaamista, lepoa ja muuta tekemistä. Lepoa tietysti eniten nyt tässä vaiheessa. Kaiken muun ehtii kyllä myöhemminkin. ?

 4. Ihana saada sinut takaisin blogiin ja päästä lukemaan inspiroivia tekstejäsi!Mukavaa ja levollista loppu vuotta!

 5. Hei Annika!
  En ole aikasemmin lukenut blogiasi, olen vain ihastellut niin kauniita kuvia kodistasi instagramissa. Tänään siellä ollut uusin postauksesi sai minut kurkistamaan blogiisi. Muutaman yrityksen jälkeen onnistuin pääsemään sisään. Olet todella rohkea, kun kerroit noin avoimesti kokemastasi. Upeaa, että uskalsit kirjoittaa siitä ja näyttää että siinä ei ole mitään väärää eikä hävettävää. Kiitos! Olet kaunis ja rohkea. Jatka samaan malliin ja nauti elämästä❣

  • Kiitos Tiina! Ihanaa että pistäydyit blogissani =) Tosiaan meillä on ollut blogin avautumisen suhteen vähän ongelmia viime aikoina, mutta koitamme saada ne kuntoon mahdollisimman pian. Mukavaa että pidit postauksistani ja tulehan uudelleenkin lukemaan juttujani =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

17 + 20 =