Top

MÖKKITUNNELMAA

Istun tuvan portailla ja katselen järvelle. Radiossa soi Olavi Virran Hopeinen kuu. Kärpäset pörräävät ympärillä. Tunnen, miten auringon säteet lämmittävät kasvojani. Hiekkalaatikolta kuuluu lasten iloisia kiljahduksia. Nyt tuntuu hyvältä olla tässä.

mökki (6 of 11)

mökki (2 of 11)

Me ollaan oltu mökillä nyt viisi päivää lasten ja vanhempieni kanssa. Jari jäi vielä Rovaniemelle työhommiin ja ajaa ensi viikolla autolla tänne meidän luokse. En ottanut tänne kameraa mukaan ollenkaan, vaan pakkasin mukaan vain välttämättömimmät tavarat ja vaatteet. Tämän postauksen kuvat olen ottanut ihan vain puhelimellani.

Meidän mökki sijaitsee Savitaipaleella Kaakkois-Suomessa Virmajärven rannalla. Mökkitila on äitini suvun omistuksessa. Mökkitontilla on useampia rakennuksia, jotka on jaettu äitini ja hänen sisarustensa ja heidän lastensa kesken. Olen viettänyt tällä mökillä lapsuuteni kaikki kesät vauvasta asti. Lapsuuteni kesiin liittyy paljon ihania muistoja, kun kirmasimme pelkissä t-paidoissa mökin pihamaalla ja jahtasimme sudenkorentoja ja syötimme rannassa sorsanpoikasia.

Elämä mökillä on rauhallista ja luonnonläheistä. Täällä ei ole sähköä, juoksevaa vettä eikä sisävessaa. Lähimpään kyläkioskiin on 15 kilometriä. Nukun pikkumökissä, jossa ei ole edes lämmitystä. On vain lautaseinät ja ikkunat. Mökillä huomaan nukkuvani todella hyvin. Öisin lämpötila laskee jopa kymmenen asteen tuntumaan, mutta lämpöisten peittojen alla uni on syvää.

Isäni on rakentanut minulle ja kahdelle veljelleni omat pikkumökit, joissa kaikissa on kauniit lasiruutuiset pariovet ja sivustavedettävä sänky. Tässä ja tässä postauksessa esittelin vierasmajat kaksi vuotta sitten. Jokainen vierasmaja on vähän erilainen.

mökki (4 of 11)
mökki (7 of 11)
mökki (1 of 11)
Parasta mökillä on rantasauna. Lämmitämme saunan joka ilta kuuden maissa. Saunassa nautimme puukiukaan lempeistä löylyistä ja peseydymme järvivedellä pesuvateja käyttäen. Lopuksi rohkeimmat pulahtavat uimaan. Järvivesi on minusta niin kylmää, että itse en ole sinne tarjennut mennä muuta kuin kastautumaan.
mökki (11 of 11)
mökki (9 of 11)
Sadepäivinä aika kuluu hitaasti. Silloin istumme aitassa, pistämme kaminaan tulet ja kuuntelemme sateen ropinaa ja puiden huminaa. Parhaiten aika kuluu, kun mökillä on muitakin. Tällä hetkellä täällä on meidän lisäksi äitini kaksi veljeä ja serkkuni perheineen. Iltaisin on kiva kokoontua pihagrillille pitkän pöydän ääreen. Silloin paistamme grillissä lihaa, kanaa ja kesäkurpitsaa ja syömme paikallista tuoretta ohrarieskaa. Joskus saamme järvestä muikkuja, jotka savustamme grillissä herkulliseksi päivälliseksi. mökki (10 of 11)

Vaikka sää ei ole meitä nyt oikein suosinutkaan, olemme täällä ainakin ensi viikon torstaihin asti. Minulla ei ole mikään kiire päästä Helsingin vilinään. Joskus tekee ihan hyvää olla vain –  nauttia siitä, ettei tarvitse tehdä mitään.

Onko teillä kivoja mökkimuistoja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

two × 2 =