Top

NÄIN SAAT NUUPAHTANEET RUUSUT VIRKOAMAAN

IMG_20171121_6

Tämän päivän tehtävänä mulla oli toteuttaa pari erilaista kattausta, jotka kuvaisin blogiin. Kattausta varten tarvitsin valkoisia ruusuja, mutta sitten huomasin, että voi ei:  perjantaina ostamani ruusut olivat jo vähän nuupahtaneet eikä minulla ollut tuoreita kukkia tilalle.

Niinpä muistin, että voisin kokeilla tehdä äidiltäni oppimani vanhan kikan, jonka avulla saisin ränsistyneen näköiset ruusut virkoamaan!

Nyt ajattelin jakaa teillekin tämän muutavaiheisen niksin, jonka avulla ruusut kestävät paljon pitempään kauniina ja freesinä! Näiden kuvien ottamisen välillä on kaksi tuntia enkä ole lisännyt ruusujen joukkoon yhtään uutta kukkaa. Lopputulos on upea!

IMG_20171121_2

 • Poista kukat maljakosta ja leikkaa niiden varsiin uusi viisto imupinta.
 • Laita nuupahtaneet ruusut likoamaan lappeelteen keittiön altaaseen lämpimään veteen. Ripottele veden sekaan pari ruokalusikallista sokeria. Sokeri on kukkien ravintoa ja auttaa niitä virkoamaan.
 • Anna kukkien liota vedessä vähintään tunti.

IMG_20171121_4

IMG_20171121_3

 • Kun ruusujen varret ovat suoristuneet, asettele kukat maljakkoon lämpimään veteeen. Voit sekoittaa veden joukkoon kukkavirkistettä tai ripauksen sokeria. Lisää vettä maljakkoon tarpeen tullen.

IMG_20171121_5

Pääsette näkemään tänään syntyneiden kattauskuvien lopputuloksia vähän myöhemmin blogissani. Joku lukija ehtikin jo kysellä kattauspostausten perään. Niitä on luvassa useampia tämän ja ensi kuun aikana, joten toivon, että saatte niistä inspiraatiota talven juhlakauden kattauksiin!

 

 

 

Comments

 1. Kiitos, aivan mainio vinkki. Olen itse ihan kyllästynyt ostamaan ruusuja, kun tuntuvat että menevät aina niin nopeasti huonoksi.

  • Kyllä, sama täällä! Joskus tuntuu ettei ruusut kestä kahta päivää kauempaa enkä aina ole jaksanut alkaa niitä altaassa liottamaan vaan olen viskannut ne roskiin. Tänään kuitenkin taas huomasin, että aivan roskiskamaa olevan kimpunkin saa aivan uudennäköiseksi pienellä vaivalla 🙂

 2. Kiitos, onpa mahtava vinkki? Täytyy painaa mieleen!
  Hyvää yötä, nuku oikein hyvin ZzZ

  • Eipä kestä! Toivottavasti sama kikka toimii myös sinulla! Hyvää yötä <3

 3. Oi näin se mummokin tais tehdä oon vain itse tuon jo unohtanut.
  Kiitos miljoonasti tästä <3