Top

NÄIN SISUSTUSTYYLINI ON MUUTTUNUT, osa 2/2

Nyt saatte nähdä kuvia edellisestä kodistamme, jonka olin alusta lähtien itse suunnitellut! Kuulette myös miksi harmaa väri sai vähitellen väistyä.

Ostimme tämän 95m² rivitalon päätyasunnon nykyiseltä asuinalueeltamme vuonna 2013. Asunto oli huonosssa kunnossa ja se piti purkaa sisäosiltaan betonille asti ja remontoida aivan täysin. Suunnitteluvaiheessa olin viimeisilläni raskaana ja materiaalivalinnat teimme vain parissa viikossa. Puuhaa riitti, mutta olin todella innoissani! Ja tällainen oli lopputulos kolmen kuukauden remontin jälkeen:

vanha koti--8Tuohon aikaan olin valtavan innostunut tähtikuviosta, tekstitarroista sekä harmaasta väristä – niin ja rottingista. Rottinkituolit, rottinkisydämet, rottinkikorit, rottinkiset sohvat…kaiken olisin voinut ottaa rottinkisena! Yhtäkään näistä asioista en enää fanita samalla tavalla. On se jännä miten maku muuttuu!

ruokailuryhmä

Yllätten valitsin tähän kotiin myös aika paljon mustaa. Muistan kun valitsimme keittiön ja kodinhoitohuoneen tasoja. Näimme tämän tumman kelopuun värisen laminaattitason palasen ja molemmat heti ajattelimme, että tämä se on! Jälkikäteen olin pettynyt siihen miten mustalta ja hallitsevalta taso näytti, mutta kokonaisuuteen se sopi kyllä hyvin antaen vähän kontrastia vaalealle avaruudelle.

vanha koti--4

vanha koti--5
kodinhoitohuone

Eteisessä oli sama ornamenttitapetti kuin meillä nyt makuuhuoneessa. Eteisen laattalattian väriä muistan jälkikäteen harmitelleeni. Sen ikävästi siniharmaaseen taittava väri oli kyllä pettymys.

Tähän edelliseen kotiin verrattuna tyylini on muuttunut yhä vaaleammaksi, selkeämpilinjaiseksi ja beigemmäksi. Jo tässä edellisessä kodissa asuessani aloin tuntea pettymystä valitsemiani harmaita sävyjä kohtaan. Miksikö? Sen vuoksi mitä eräs silloin minulle läheinen henkilö sanoi käytyään meillä kylässä katsomassa ensimmäistä kertaa uutta kotiamme. Hän katseli ympärilleen ja tokaisi viiltävät sanansa: “Minä en yhtään tykkää harmaasta. En yhtään tykkkää siitä. Kun minä suunnittelen meille kodin, sinne ei tule mitään harmaata. Aion valita ihan toisenlaista, beigeä ja vaaleaa.” Ja niin hän myös teki. Hänen kodistaan tuli beige ja vaalea ja hyvin kaunis. Aloin tuntea mielipahaa hänen sanoistaan, jotka kyllä loukkasivat syvästi. Tuntui siltä, kuinka hän olisi pitänyt kotiani rumana.
eteinen, sisustus, ornamenttitapetti

vanha koti--6

Terassi oli suuri ja upea. Maalasin itse kaikki terassilaudoitukset, aidat ja pylväät valkoisiksi.

terassi

sandina

Pakko laittaa tähän väliin tämä söpö kuva Sandinasta, 1v.

Myimme edellisen rivitaloasunnon pois asuttuamme siinä kaksi vuotta. Tämän uuden kiinteistön ostamisen jälkeen aloin suunnitella uutta kohdetta ja se onkin jo aivan uusi tarina!

Tätä nkykyistä kotia suunnitellessani pidin hyvin tarkkaan huolta siitä ettei tänne vain tulisi mitään harmaata. Siksi myös epäröin kun mieheni halusi kylpyhuoneeseen betonimaisen väristä laattaa. Pidän kyllä kylpyhuoneestamme, mutta olin epävarma, miltä se näyttäisi muiden silmissä. Nyttemmin olen kovasti opetellut olemaan välittämättä liikaa siitä, mitä muut ajattelevat tai sanovat kodistani, sillä tämä, kuten kaikki muutkin aiemmat kotini, ovat minulle rakkaita paikkoja eikä muiden mielipiteillä pitäisi olla merkitystä siihen, kuinka itse kodissaan viihtyy.

Olohuone

Olohuoneen järjestys pian muuttomme jälkeen vajaa vuosi sitten.

vanha koti--12

Tämän upean kattauksen tein vanhemmilleni kun he tulivat ensimmäistä kertaa meille kylään uuteen kotiimme.

vanha koti--2

vanha koti--14

 

Oletko sinä joksus pahoittanut mielesi siitä, mitä muut ovat sinulle sanoneet sisustustyylistäsi tai kotiin liittyvistä valinnoistasi? Jos olet, mikä on auttanut sinua olemaan välittämättä liikaa toisten sanoista ja mielipiteistä?

 

Muistakaapa osallistua Pentik-arvontaan edellisessä postauksessani! Arvonta-aikaa on huomisiltaan asti.

Comments

 1. Kaunista on ollut edellisissäkin kodeissa, sinulla on ollut silmää jo silloin sisustukseen. Pahalle tuntuu sinun puolesta miten sinun rakkaudella luotuun kotiin on sivallettu sanoa noin. Itsellä ei oma kohtalaista kokemusta ole sellaisesta, ainoastaan meidän kodin remonttien tahti on tuntunut häiritsevän muita, kaikki ei ymmärrä että halutaan tehdä omannäköinen koti eikä tyytyä alkuperäiseen ja tietenkin niitä reippaalla tahdilla halutaan tehdä eikä vuosikausia odotella aina yhtä remonttia. Aurinkoisia kevät päiviä sinne<3

 2. Usko ja luota itseesi! ? Sinulla on hieno taito ja hyvä maku laittaa kodista kuin kodista kaunis,viihtyisä ja harmooninen. Oman näköinen, jossa sinulla ja perheelläsi on hyvä olla!?Maku ja mieltymys väreihin ja pintoihin ainakin itsellä on muuttunut elämäntilaneiden mukaan! Hyvää kevättä itsellesi ja perheellesi! Nauti siitä mikä tuntuu hyvältä itsellesi!?

 3. Kaunis koti <3
  Olen joskus pahoittanut mieleni kun ystävä on kommentoinut jotain sisustusjuttua rumaksi, jota itse rakastan. Kuitenkin on kiva saada myös kehuja ja vinkkejä sisustukseen. Kaikilla meillä on omat mieltymyksemme ja hyvä niin. 🙂

 4. Teidän edellinen asunto on näyttänyt värimaailmaltaan miltei samalta kuin meidänkin edellinen, jonka samalla tavalla itse suunnittelimme ja remontoimme lattiasta kattoon. Nyt, kun olemme muutaman kuukauden asuneet uudessa kodissamme, makuni väriratkaisujen suhteen on muuttunut vaaleampaan suuntaan. On ollut kiva katsella kuviasi aiemmista kodeistasi ja siitä, kuinka huikeaksi sisustajaksi olet kehittynyt muutaman viimeisen vuoden aikana! On ikävää, että läheisen ihmisen ikävä kommentti on vaikuttanut sinuun noin voimakkaasti! Oma sisustusvimmani alkoi viime kesänä, ja nyt puolen vuoden aikana olen pistänyt kotimme sisutuksen lähes kokonaan uusiksi huonekaluista tekstiileihin. Samalla myös värimaailma on päivittynyt vaaleammaksi.

 5. Oi miten ihana sekä tuo rivari että nykyinen<3
  Ja makuja on monia, aina ei voi miellyttää kaikkia =/
  Mielestäni on kuitenkin tärkeintä että itse viihtyy ja nauttii omasta kodistaan, vai mitä 😉

 6. Tosi kaunis on ollut tuo teidän harmaa kotikin.Ei mielestäni yhtään liian hallitsevasti harmaata.Harmaa, niinkuin beigekin on kuitenkin melko salliva ja neutraali pohja muille “tehosteväreille”.
  Ei pitäisi välittää muiden ajattelemattomista lausahduksista, koska oma kotihan se on ja itse siellä asuu, joten siksi on tärkeää että itse tykkää mutta toisaalta ymmärrän kyllä että tuollainen toteama on pahoittanut mielesi. Minä en vielä tänäpäivänäkään, noin 27vuoden jälkeenkään, oikein siedä erästä mieheni sukulais setää joka häissämme tokaisi vastavihitylle miehelleni että on pettynyt tähän kun mieheni meni niin nuorena (20v.)naimisiin.Niin nämä toisten ei niin mukavat lauseet jää elämään omaan mieleen.

 7. Hei! Mikä oikeus kellään on sanoa mitään negatiivista ja vielä kovin painokkaasti toisen ihmisen kodista, värivalinnoista.Jokainen saa valita omaan kotiinsa itseään miellyttäviä materiaaleja ja värejä. Onhan näitä vuosien varrella tullut kuultua. ” mä en ikinä valitsisi valkoista sohvaa”. ” sulla on liian erikoinen maku, mikset laita kotiasi Niinkuin muutkin”. ” Onko vähän leuhkaa ostaa itselleen kukkia joka viikko”.”Kadut vielä valkoisien mattojen hankkimista”. Onhan näitä tullut. Eniten jää painamaan mieltä jonkun hyvin läheisen ihmisen sanomiset. Niissä lauseissa jotka minulle on kodistani sanottu on ollut negatiivinen saundi ja niskojen nakkelua..Ei tulisi pieneen mieleenkään sanoa kellekään toisen kodista mitään ikävää. Aina löytyy kaunista sanottavaa ja jos jokin ei miellytä sen voi jättää sanomatta. Mielipidettä kysyttäessäkin voi asiat ilmaista positiivisesti. Kaikesta kun löytyy kauneutta! Mutten ole muuttanut tyyliäni kenenkään takia. Koti kun on rakas ja tärkeä paikka ❤

  • Voi ei, sinäkin olet sitten joutunut kohtaamaan vaikka mitä sanoja ja ikäviä kommentteja.. :/ Sen verran mitä olen kotiasi kuvista nähnyt, voin uskoa että monet sitä arvostelleet ovat kateellisia. Sinun koti on todella viehättävä ja kaunis <3 Pidä vain oma tyylisi ja osoita ystävällisyyttä niillekin jotka eivät ole sinulle sitä antaneet niin he huomaavat, että asiat voi sanoa kohteliaastikin 🙂

 8. Ai miten kaunis oli edellinen rivarikotinne. Tykkäsin?.
  Minusta se ei ollut liian harmaa kun tapetit ja valaistus oli niin hieno. Se oli kodikas koti ?.
  Olen pahoittanut mieleni kun joku arvostelee kotiani mutta jälkeenpäin olen tuuminut että eihän kaikkia voi miellyttää ja joskus arvostelun takana “voi olla kateus”.
  Yleensäkin eihän se kuulu hyviin tapoihin suorilla sanella jos ei maku ole sama,mutta taas jos toinen erikseen kysy mitä tykkäät niin silloinkin voi sanoa oman mielipiteen mutta hienovaraisesti.
  Jälkeenpäin omassa kodissa olisin tehnyt muutoksia mitkä pistää silmään mutta mietin että pikkujuttu, pääasia että on katto pään päällä kun asunnottomia ihmisiä maailmassa miljoonia.
  Tyytyy siihen mitä on ?

  • Niinpä, hyvät käytöstavat pitäisi kyllä aina muistaa, varsinkin jos on käymässä toisen kotona 🙂

 9. Kivan näköisiä koteja ollut teillä. Saan aina silloin tällöin kommentteja hyvinkin suorasanaiselta tuttavalta . “Tämä matto ei todellakaan sovi tähän, mikset sinäkin osta sitä ja tätä. Olen todennut että niin pitkään kun kyseessä on minun koti, niin hänen ei välttämättä tarvitsekaan tykätä. Varsinkin, kun kommentit tulee pyytämättä. Itsekään en sisustaisi kotiani samoin kun hän, vaikka ihan tyylikäs koti heillä onkin.
  Vaikka yritän olla välittämättä kommenteista, niin silti se tuntuu ikävältä. Olen iän myötä oppinut olemaan miettimättä mitä muut ajatelee, kun tajusin kuinka kuormittavaa on jatkuvasti miettiä muiden mielipiteitä. (Toki mieheni kanssa sovitaan asioista yhdessä)

  • Fiksuja ajatuksia! Kunpa tosiaan aina muistaisi olla liikaa jumittamatta ikäviin kommentteihin. Sellainen nimen omaan kuormittaa ihan turhaan.

 10. Minusta todella sopimaton ja epäasiallinen kommentti ystävältäsi. Kaikesta ei tarvitse olla samaa mieltä ja makuasioista ei luonnollisesti voi kiistellä, mutta pitäisi kuitenkin ottaa huomioon toisen tunteet ennenkuin alkaa tuollaisia kommentteja laukomaan, noinkin henkilökohtaisesta asiasta. Minusta tuo teidän toinenkin koti on ollut kaunis ?

  • Totta, aina pitäisi ottaa toisen tunteet huomioon ilmaistesssan omia mielipiteitään, jos niitä ylipäätään on tarve ilmaista negatiivisesti :/

 11. Sisustan kotini meille,enkä muille.En välitä ollenkaan mitä muut ajattelevat,kunhan itse viihdymme.Aivan hassu ajatus:)Muut saavat ajatella aivan mitä haluavat.Makuja on monia 🙂

 12. Muistan kuinka ihastelin edellistä kotianne nähtyäni siitä kuvia! Ja edelleen tapasi sisustaa vain jalostuu entisestään! Sinä osaat!

  Arvostelu tuntuu aina kurjalta. Mielipiteet voi toki ilmaista, mutta siinäkin on hyvä olla hienotunteinen ja tahdikas. Hienoa, että olet löytänyt oman tyylisi ja uskot siihen! ❤️

  • Kiitos jenna <3 Sinullakin on ihana sisustussilmä, hienostunut ja hioutunut 🙂

 13. En ole joutunut pahoittamaan mieltäni kenenkään sanojen vuoksi, mutta jälkeen päin ollaan kyllä oltu samaa mieltä ystävien kanssa, esimerkiksi sen ensiasunnon siivousjärjestelyistä. 😀

 14. Yksi “ystävä” on kommentoinut kotiamme, enemmänkin ehkä sisustustani kuin materiaalivalintoja. Esim “liikaa hopeaa, ihan tulee joulu mieleen” kun oli kevät tai “turhia nuo kylttiläkipot tuossa” jne. Aluksi ihmettelin toisen suorasanaisuutta kun puheen sävykään ei ollut ystävällinen mutta tajusin pian, että hän taisi olla vain kateellinen. Ehkä kateellinen sisustuksesta, ehkä siitä että minulla vain meni paremmin parisuhteessa jne. Toisten mielipiteistä ei kannata välittää, aina se ei kuitenkaan ole helppoa. Itse kuitenkin nykyään ajattelen että en halua olla tuollaisten ilkeiden ihmisten kanssa tekemisissä kuin välttämättömän, joten tuokin “ystävä” jäi taka-alalle josta en ole edes harmissani.

  Ihanat sistukset teillä kaikissa kodeissa, kaksi viimeistä aivan huippua <3 olisin voinut ostaa tuon rivarin 😀 sopisi meidän elämään kokonsa puolesta hyvin. Mukavaa iltaa sinulle <3

  • Voi että, harmi kuulla miten ikäviä kommentteja olet saanut tuolta entiseltä ystävältäsi. Niiden unohtaminen voi viedä aikaa. Lähelleen kannattaa valitakin sellaisia ystäviä, joiden kateellinen puhe ei ole myrkyttämässä keskusteluja 🙂

  • Kertonee kyllä vierailijan yksinkertaisuudesta/kateudesta.Kukaan normijärjellä varustettu ihminen,ei arvostele negatiivisesti toisen kotia,törkeää!
   En voisi kuvitellakkaan,että omat ystäväni puhuisivat noin tai itse.Kuuluu ihan sivistykseen ja käytöstapoihin!
   Eivätkä hekään varmasti kaikesta meillä pidä.Jokainen sisustaa omalla tyylillään.

 15. Todella kaunista!! Pidin! ? itsellä ei niin lähipiiriin kuulu yhtä innokkaita sisustajia kuin itse on , niin välillä kuulee itsestä ikävältä tuntuvia kommentteja, mutta olen ajatellut vain , että meidän koti ja me viihdytään ja omat silmät lepäävät 😀 <3

 16. Molemmat kotinne ovat todella kauniita ja harmonisia <3

  Itse en ole kovin kummoinen sisustaja. Hairahdun siihen että laitan liian samanlaisia
  elementtejä ja sisustuksesta tulee liian pliisu. Tai sitten jotain korostusväriä on liikaa
  ja tuloksena on sillisalaatti. Eräällä sukulaisella on tapana kommentoida sisustusvalintojani. Lähinnä hänen kommenttinsanaurattavat minua. Ei tulisi mieleenkään arvostella heidän kotiaan tai valintojaa. Joskus olen napauttanut takaisin kun hän on vierailunsa aikana kolmatta kertaa kommentoinut samaa asiaa.

  • Kiitos paljon! 🙂 Juu tasapainoisen sisustuksen aikaansaaminen ei ole aivan yksinkertaista ja vaatii monesti monta kokeilua, kunnes lopulta löytää omasta mielestään kivoimman näköisen lopputuloksen. Siinä ei paranisi muiden tulla arvostelemaan tai huomauttelemaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

twenty − nineteen =