Top

NÄKÖKULMA: MILLAISTA ON OLLA SISUSTUSBLOGGAAJAN MIES?

Nyt päästetään mieheni Jarin ääni kuuluviin! Home via Laura, Perhosena lennän ja Inspired by love -blogeista luin kesällä hauskasta näkökulmasta kirjoitetun jutun, jossa bloggaajan mies kertoo oman näkökulmansa. Ehkä teistäkin on mielenkiintoista kuulla, mitä mieheni ajattelee sisustamisesta ja mikä on hänestä meidän kotimme miellyttävin paikka ja miksi. Päästetäänpä siis mieheni hetkeksi tähän koneen ääreen kirjoittamaan:

***

sisustus-19-of-90

sisustus-44-of-90

Asut bloggaajan ja intohimoisen sisustusvalokuvaajan kanssa. Miten itse suhtaudut sisustamiseen ja kodinlaittamiseen?

Nikkarointi on joskus ihan mukavaa, mutta itse sisustaminen ei ole minun juttu. Sauna ja kylppäri on ainoa paikka mihin haluan sanoa viimeisen sanan ja siihen riittää minulla mielenkiintoa. Samoin tekniset laitteet joihin sisältyy kodinkoneet kiinnostaa myös. Kaikki tyynyt ja koristepeitot on mulle ihan outo juttu. Ikävä kyllä en vaa ymmärrä niiden päälle.

Teillä on vasta takana laajamittainen rakennusprojekti. Miltä tuntuu asua itse suunnittelemassanne kodissa, joka on osa vanhaa koulua?

Mahtavalta! Ei vois parempi koti olla. Itse olen tosi tyytyväinen. Rakastan sitä, että työt ja harrastukset on lähellä. Se säästää arvokasta aikaa. Kaikki tässä kokonaisuudessa tuntuu toimivalta. Ainoa asia mikä huolettaa on valtavan kiinteistön kulut.

Mitä asioita sinä sait päättää kodin sisustuksessa?

Sauna ja kylppäri sekä kodinkoneet. Myös ikkunatoimittajan ja ikkunat valitsin. Olin mukana myös suunnittelemassa sisäkattoja ja vaatehuonetta.

sisustus-35-of-90

Onko kodissanne sinun mielestäsi liikaa hempeitä sävyjä ja romanttisia yksityiskohtia?

Ei mitään väliä. Tää on tosi hieno koti! Siitä pisteet vaimolle. Taitoa löytyy tällä alalla.

Millainen oma äitisi on sisustajana?

Maalaisromanttinen. Minun mieleen ehkä saattaa olla liikaa yksityiskohtia, mutta hyvä sisustaja hänkin ehdottomasti on!

Tuleeko teillä koskaan kiistaa sisustukseen liittyvissä päätöksissä?

Ei kyllä tule! Meillä on aikalailla sama maku. En tykkää liian kovista sävyistä niinku ei tykkää Annikakaan.

sisustus-26-of-90

 

Mistä on lempipaikkasi kotona ja miksi?

Sauna! Se on paikka missä voi rentoutua (jos sinne pääsee ilman lapsia). Ja olin itse sitä niin paljon suunnittelemassa.

saunassa-laudeliinat-42-of-44

Millaista on asua Annikan kanssa?

Mietin vähän aikaa tätä kysymystä ja päälimmäisenä tulee mieleen sana helppoa. Anni on tosi ahkera ja saa paljon aikaan.Hän on myös erittäin nopea useimmissa asioissa mitä hän tekee. Täydennämme toisiamme hyvin, koska olen itse rauhallisempi.

Miltä tuntuu, kun oma koti on julkinen ja kenen tahansa ihasteltavana tai toisaalta myös arvosteltavana?

Se on ihan ok.

Mitä olet oppinut Annikalta?

Ahkeruutta ja ripeyttä. Toinen asia, että voit olla myös hyvä jossain vaikket heti osaa sitä täydellisesti. Valokuvaus on hyvä esimerkki. Uskomatonta millaisia kuvia hän ottaa vaikka vasta opetin käyttää aivan perusjuttuja.  Sisustamisessa varmaan sen, että yksinkertainen toimii myös siinä. Itse autoja rakentaneena arvostan pelkistettyä lookkia ja kodissa se toimii samalla tavoin. Sopiva määrä hyvin viimeistelyjä asioita on kaunista katsoa.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää Pellavaa&pastellia -blogin lukijoille?

Olisi mukavaa jos jatkaisitte lukemista, koska vaimoni tekee tätä todella tosissaan ja haluaa jokaisen lukijan nauttivan lukemisestaan. Kertaakaan hän ei ole istunu koneella hetken aikaa ja kunhan jotain heittää nettiin. Aina hän tekee ne jutut huolella ja tunteella. Varmasti hän kehittyy tässäkin jutussa, koska haluaa aina kehittyä kaikessa minkä aloittaa.

***

Olen niin kiitollinen Jarille, että hän on tukenut minua tämän uuden harrastukseni alkutaipaleella ihan uskomattoman paljon! Mieheni apu on ollut korvaamatonta monella tapaa. Hän jaksaa kannustaa minua ja lukee blogiin tulevat kommentitkin aina ennen kuin itse ehdin ja hehkuttaa niitä ja ilahtuu niistä joka kerta yhtä paljon kuin minä! :)Toivon niin kovasti, että minulla olisi aikaa ja voimia jatkaa tätä alkanutta bloggaamista ja kehittyä tässä edelleen. Voimiani on verottanut nyt aika tavalla tämä pikkulapsiarki ja olen ollut viime aikoina hyvin väsynyt. Vaatii melkoista tasapainoilua sovittaa kaikki elämän tärkeät asiat yhteen niin, ettei mikään osa-alue kärsi. Saattaa tulla aikoja, jolloin minulla ei ole aikaa tai voimavaroja julkaista postauksia niin usein kuin nyt. Onneksi te ihanat lukijani varmasti ymmärrätte tämän ja jaksatte ilahduttaa minua kauniilla sanoillanne ja positiivisilla kommenteillanne. Jatketaan tästä yhdessä <3

 

 

Comments

 1. Hauska kuulla, mitä mieltä miehesi on sisustuksesta! Itse olen vuoden sisällä alkanut panostamaan sisustukseen enemmän (myös blogisi innoittamana! :)) ja mieheni ei ymmärrä tätä yhtään! Ihmettelee esim. koristetyynyjä, joiden päällä ei ole mukava maata tai sängylle nakattua torkkupeittoa, joka on ihan turha. Hänen mielestä kaikki on turhaa rahantuhlausta. 😀 Mainittakoon, että hänellä itsellään on kallis ralliharrastus… Vastustuksesta huolimatta hän on Kuitenkin sitä mieltä, että meillä on kaunista ja viihtyisää. 🙂

  Blogistasi huomaa, että panostat tähän kunnolla. Kuvat ovat viimeisteltyjä ja teksti helppoa luettavaa. Tälläinen panostus vie tottakai aikaa ja on ymmärrettävää, että se aika on pois jostain muusta. Pikkulapsiarki vie paljon voimaa ja sinunkin täytyy välillä hengähtää, jotta tällainen taso blogissasi säilyisi. Postausten määrä korvaa laadun! 🙂 Hui, tulipas pitkä kommentti…

 2. Minusta on hauska seurata tätä blogia. ☺ sinuun on helppo samaistua, meillä nimittäin on myös 3 lasta (4.6v 2,8v ja 1.3v) omistamme myös entisen koulun jota olemme remontoineet pikkuhiljaa 6 vuoden aikana. Asumme tässä koulun yhteydessä olevassa asunnossa, pitopalvelupaikka on seinän takana ja mieheni on yrittäjänä omassa firmassa. tekemistä siis riittää! käytätkö mitään lisäravinteita? oletko ajatellut että voisiko niistä olla mitään apua väsymykseen? ei ole pakko vastata. itse olen saanut väsymykseen apua lisäravinteista. toki katkonaisesti ja huonosti nukutut yöt selittää kyllä aika paljon myös. pidä huoli ettet väsytä itteäs liikaa. ☺

  • Hei Lode! Kiitos paljon kommentistasi! Onpa vain mielenkiintoista tavata perhe joka elää hyvin pitkälti samanlaista arkea kuin me! Suht samanikäiset lapset, yritys, iso kiinteistö ja remonttihommia. Siinä on jo kerrakseen yhdelle perheelle! 🙂 Olen käyttänyt jo vuosia tiettyjä lisäravinteita, tosin en ole jaksanut niihin keskittyä sen tarkemmin. Mieheni tietää niistä enemmän ja just toi mulle inkivääri-lisäravinteen jota napsin päivittäin. Sen lisäksi syön omega 3, D, sekä monivitamiinia. Välillä myös valkosipuli-persilja uutetta kapselina. Tai mitä se nyt olikaan 🙂 Myös ruokavaliolla, liikunnalla, ulkoilulla on kaikilla oma osansa jaksamisessa. LÄhinnä minua nyt vaivaa väsymys joka johtuu unenpuutteesta. Mutta on tässä muutakin. Avaan aihetta lisää ensi viikolla.

 3. Tämä sinun blogit on ehkä selkein mitä olen lukenut. Kiitokset kaikille muillekkin blogin pitäjille ahkerasta työstä sekä mielenkiitoisista postauksista mutta juuri se että panostaa kuviin ja blogin ulkoasuun on tärkeää ja sinulla se on ensiluokkaista. Helppo lukea ja edetä eteenpäin tekstissä. Kiva kun aviopuolisokin on saanut sanoa sanansa??

 4. Olipa kiva lukea miehesi ajatuksia ❤. Blogisi on ihana ja inspiroiva ja kuvasi upeita. Tsemppiä ja voimia nyt kaikkeen perhe ja lapset edellä.
  Kyllä muksut kasvavat ja vuodet menevät hirveää vauhtia, tilanteet vaan saavat uusia käänteitä. Nimimerkillä kokemusta on 13- ja 16-vuotiaiden poikien äitinä ?.

  • Kiitos paljon! Tämä kommentti lämmitti mieltäni <3 Tulen kirjoittamaan näistä ajatuksistani blogiinkin ensi viikolla, että mitä tehdä kun voimat tuntuu loppuvan ja väsymys vie kaiken energian tai hyväntuulisuuden. Uupumuksen merkit pitää osata huomata ajoissa. Tätä asiaa olen nyt viime päivät pohtinut paljon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

nine − seven =