Top

OLOHUONEESEEN SOPIVA SOHVAPÖYTÄ

olkkari-7073-01

Mistä tietää, milloin sohvapöytä on sopivan kokoinen ja mallinen?

Tätä kysymystä olen miettinyt viime aikoina ja tullut siihen tulokseen, että parhaiten sen näkee käytännössä. Vaikka sohvapöytä muuten olisi tilassa sopusuhtaisen näköinen kokonsa, mallinsa ja materiaalinsa puolesta, käytännössä se voi osoittautua hankalaksi käyttää.

Tässä postauksessa kerroin meidän suorakaiteen muotoisesta marmoripöydästä, jonka hankin Kodin1:stä viime keväänä. Pöytä on ollut tähän asti meille mieluinen, mutta nyt olen ajatellut laittavani sen myyntiin. Pöytä tekee olohuoneen oleskelutilasta ahtaan ja vie liika tilaa lapsilta kun he rakentavat majaa nojatuolin ympärille.

sohvapöytä-01

Kromijalkainen suorakaiteen mallinen pöytä ei enää ole paras yhdistelmä meidän uuden Howard-nojatuolin  kanssa, jossa on messinginväriset pyörät. Hopean, kullan ja messinginvärin yhdistelmä koriste-esineissä ei ole myöskään paras mahdollinen kromin kanssa, joten olen päätynyt tekemään väliaikaisen ratkaisun ja luultavasti hankin uuden sohvapöydän Ikeasta. Idea lähti oikeastaan tästä paperikorista, jonka toin meidän olohuoneeseen torkkupeittoja varten.

olkkari-7076-01

Näin Ikean sivuilla tämän edullisen samantyylisen metallirunkoisen pöydän ja ajattelin, että se voisi toimia meidän sohva- tai sivupöytänä toistaiseksi. Pöytä on siitä hauska, että sitä voi käyttää myös ilman kantta säilytyskorina. Mitä te tuumitte tästä ideastani? Sopisiko tämä Ikean metallikori myös meidän olohuoneen pöytänä?

Me ollaan lähdössä joulukuussa yli kahdeksi viikoksi Helsinkiin koko perhe. Siellä meillä on aikaa toki kiertää muitakin sisustustavarataloja kuin Ikea ja mieittiä sopivaa valintaa, jos Ikea ei vakuuta. 😉

ikea pöytä1

olkkari-7066-01

Minulta on kysytty postausta lastenhuoneesta, joten seuraavissa postauksissa näytän, miltä meidän lastenhuoneissa tällä hetkellä näyttää! =)

 

Comments

 1. Tuo Ikean sohvapöytä on yllättävä valinta, mutta voin kuvitella sopivan sen tuohon erittäin hyvin ja antavan hauskan kontrastin! En malta odottaa näkeväni sen käytännössä! ?? Ja miten hauska sattuma; itsekin olen pohtinut sohvapöydän kokoa ja korkeutta kauan ja eilen annoimme sohvapöytämme kavereille ja huomenna posti tuo uuden!

  • Onhan se kyllä kaunis 🙂 mutta nyt tähän sisustukseen se on liian iso ja epäkäytännöllinen. Saan sen myymisestä sen verran rahaa, että voin ostaa tilalle pienemmän marmoripöydän jossain vaiheessa. Nyt ajattelin kokeilla miltä Ikean pöytä tilassa näyttää. Jos se on liian pieni, sitä voi käyttää nojatuolin tai sohvan vieressä apupöytänä ja säilytystilana

  • Kiva kuulla! Niin minäkin odotan innolla? Muutos tulee toteutumaan tosin vasta joulukuun lopussa kun palaamme Helsingistä kotiin 🙂

 2. Itsekin olen katsonut kyseistä pöytää ikeassa, että on kivan näköinen. Voi olla että kuitenkin itse tilaan kodin1:stä tuollaisen marmoripöydän, vain hieman pienempänä 😀 Kiva nähdä tuo Ikean pöytä kuitenkin miltä se näyttää teillä, varmasti hyvältä! Ja täytyy vielä kehua blogiasi, se on tällä hetkellä ainoa sisustusblogi, joka todella iskee tyylillään! ?

  • No vau, miten kiva kuulla että pidät niin paljon sisustustyylistäni! En seuraa tarkasti trendejä eikä kotini ole viimeisimmän muodin mukainen, mutta kuitenkin koitan tarjota lukijoilleni toteutuskelpoisia ideoita monennäköiseen kotiin. 🙂 Kodikkuus ja harmonisuus on minulle tärkeää ja se varmaankin blogini kuvista huokuukin:)

   • Juurikin näin! Monissa blogeissa on mielestäni ns. liian trendejä seuraavia sisustuksia, jotka eivät kuitenkaan omaan tyyliin sovi ja moni idea on turhan kallis toteutettavaksi. Ennen ajattelin, että vaalea olisi tylsää/kolkkoa, mutta blogiasi lukiessa huomaa, että oikeilla valinnoilla saa hyvinkin lämminhenkisen, mutta harmonisen kodin. Love it! ??? Ps. Meidän uuden kodin makkarissa komeilee nyt se kaikkien ihailema tapetti Duron tapetti, joka teiltäkin löytyy ?

 3. Ihana nähdä että sun vointi menee parempaan suuntaan, tai ainakin näistä uusimmista postauksista välittyy jotenkin entistä lämpimämpi tunnelma! Tsemppiä jatkoon. 🙂

  • Voi miten kiva kuulla että lämmin tunnelma välittyy! En ole nähnyt lääkäriäni kuukauteen, mutta perjantaina kuulen viimein mitä mieltä hän on voinnistani. Joka tapauksessa minulle on tehnyt lepo hyvää ja osaan ottaa aikaa myös itselleni. Enää en säntäile sinne tänne 😉

 4. On totta, että kaunis marmoripöytä näyttää isolta tilaan, ja terävine kovine kulmineen voi olla lasten telmiessä huono. Ikean pöytä on hauska ja kepeä, mutta ei varmaan kovin tukeva. Se lienee ainoa miinuspuoli. Kiva nähdä tulos aikanaan:)

 5. Hei, tuli mieleeni juurikin lasten leikit olohuoneessa josta mainitsit.. Tuo Ikean pöytä näyttää hyvin kevyeltä,pysyykö pystyssä pikkuihmisten hyöriessä ympärillä? Pyöreä muotokieleltään sopisi mielestäni parhaiten teidän kauniiseen olohuoneeseenne. Mutta tuo kannattaakin varmaan käydä huonekaluliikkeissä käydä kokeilemassa. Mukavaa Stadin reissua teille!

 6. Mutta eikös sulla ollut pyöreä marmoripöytä tässä olohuoneessa hetki sitten….

  En itse vaihtaisi tuohon tahtiin huonekaluja, tai etsisi “väliaikaisia” ratkaisuja.
  Mietin kauan ja harkitsen tarkkaan, mikä on meidän kotiin sopivaa.
  Tiedän hyvin tarkkaan tyylini ja makuni, joten vältyn virheostoilta sen ansiosta.
  Oisiko sun oma tyyli vielä kenties hakusessa hieman….

  • No se on hienoa kuulla että sinä itse olet löytänyt tyylisi! 🙂 minullakin on tarkka maku enkä kelpuutakaan mitä tahansa kotiini. Vaihtelen kuitenkin mielellään huonekaluja silloin tällöin. Joskus on pakko tehdä rahallisista syistä kompromissiratkaisuja ja tyytyä johonkin valintaan, joka menettelee muttei ole lopullinen. Olet ihan oikessa, meillä on ollut tässä kodissa jo monta sohvapöytää, itse asiassa jo neljä. Myös muu sisustus on olohuoneessa muutunut jo neljä kertaa. Joku ei pidä siitä, jonkun toisen mielestä muutos on ok. Ja meidän kotihan tämä on ja me koitetaan tehdä tästä mahdollisimman mukava ajan mittaan itsellemme:) Tämä nykyinen iso jalkarahi kävisi myös sohvapöydästä, joten nyt etsin lähinnä näppärää sivupöytää. En ole vielä päättänyt onko se Ikean vai jokin muu. Ikean koripöydän ostan varmaan joka tapauksessa torkkupeittoja varten.

 7. Totta nyt kun ääneen sen sanoit, nojatuolin tultua pöytä näyttää hieman tilaa viemältä siinä ? ja tuota olen itsekin miettinyt sohvapöydän oikeaa kokoa mikä se olisi, keväällä ostin meille pienemmän pöydän kuin aiempi oli ja olen tykännyt hurjasti ? ei ole lasten leikkien tiellä ja kevyt siirtää tarvittaessa.

  • Joo! Oon ihan samaa mieltä että pienempi sohvapöytä on monesti parempi vaihtoehto kuin iso, varsinkin kun olohuone ei ole suuren suuri ja lapsia on enemmän kuin yksi. Mutta nytpä se nähdään meidänkin tapauksessa miltä pieni pöytä tulee näyttämään. Joulukuun lopussa muutos tosin vasta tulee mutta äkkiähän tämä aika menee:)

 8. Kyllä samaa mieltä,se on liian iso sohvapöytä nykyiseen tilaan.
  Jopa se entinen pyöreä marmori pöytä mistä luovuit mutta valkealla rungolla olis parempi.
  Meillä kun lapset aikoinaan pieniä me luovuimme koko sohvapöydästä että lapsilla tilaa temmeltää.
  Myöhemmin ostimme uuden kun kouluikäisiä olivat Muksut.
  Se oikea pöytä kyl tupsahtaa kohdalle kunhan malttaa odottaa ? ja se on sitten siinä.

  • Niin…jostain syystä en vain pitänyt aiemmasta pyöreästä pöydästä ja toiseksi marmori on kyllä turhan arka materiaali meidän perheeseen kun lapset tykkää muovailla ja pirtää myös olkkarissa. Luultavasti päädyn johonkin muuhun ratkaisuun, mutta ostan ikean pöydän joka tapauksessa jos se ei ole liian kiikkerä.

 9. Meillä tuo ko Ikean sohvapöytä ja pidetään siitä paljon.
  Myös lapsi monesti piirtää siinä jne ja on mielestäni hyvinkin tukeva. Suosittelen kovasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

14 − seven =