Top

PITÄÄKÖ SISUSTUSTA AINA MUUTTAA?

Olen viime aikoina pohtinut kovastikin sisustusta vähän syvällisemmässä mielessä. Olen miettinyt, mitä sisustukseni kertoo minusta. Minkälaisia ajatuksia herätän lukijoissani, kun kerron että sisustukseeni on jälleen tullut muutoksia? Tekevätkö jatkuvat muutokset blogista kiinnostavamman? Vai voisiko olla niin, että se herättääkin tyytymättömyyttä – tunnetta siitä, että mikään ei riitä?

Teille ei varmasti ole jäänyt epäselväksi se, että pyrin sisustuksellani täydelliseen harmoniaan ja seesteisyyteen. Voisiko olla niin, että mieleni kaipaa tyyneyttä, koska tunnen sen puuttuvan minusta? Sisäinen rauhattomuus voi heijastua siitä, että koittaa luoda ympärilleen täydellisen rauhan. Jos jokin ei miellytä, se muutetaan.

Tämä näkymä olohuoneesta makuuhuoneeseen rauhoittaa. Etenkin nyt,  kun vaihdoin edellisen ruutukuvioisen maton yksiväriseen vaalean beigeen. Tämä makuuhuonen matto oli meillä ennen olohuoneessa.

Sama näkymä päivällä ja illalla tuo hieman erilaisen fiiliksen, mutta joka tapauksessa koen, että tässä kohtaa näkymä on hyvin seesteinen.

Olen tuntenut somen aiheuttavan minulle epämiellyttävää oloa

koti-5773-01

iltaa-9530-01
koti-5776-01
iltaa-9507-01
En voi olla sanomatta, että olen tuntenut somen aiheuttavan minulle epävarmuutta ja epämiellyttävää oloa. Totta kai myös hyviä asioita, mutta myös näitä tuntemuksia, mistä ei yleensä paljon puhuta. Tunne on ollut hetkittäin niin voimakas ja niin lannistava, etten ole halunnut vilkaistakaan muiden blogeja enkä instatilejä. Olen myös miettinyt, aiheutanko itse toisille tätä samaa oloa omalla bloggaamisellani.

Onko paikallaan pysyminen tylsää?

Muiden sisustuspainotteisia somekanavia seuratessa ei voi olla huomaamatta, että ajan henkeen kuuluu uudistukset. Uudet vuodevaatteet, uudet pyyhkeet, uusi matto, kalliimpi valaisin, isompi sohva, muhkeammat sisustustyynyt, vähintäänkin pari uutta jättihuopaa. Jäänkö jotenkin toisista jälkeen, jos en uudista sisustusta vähintään kerran kuukaudessa? Onko paikallaan pysyminen jotenkin epämuodikasta tai ei-kiinnostavaa? Sitä minä en tiedä. Mutta siltä minusta välillä tuntuu.

Missään tapauksessa en ole muutoksia vastaan. Rakastan sisustamista enemmän kuin mitään muuta harrastustani. Voisin viettää kotona kaiket päivät vain sisustaen ja touhuten kaikennäköistä. Luonnollisesti mieli virkistyy pienistä muutoksista. Silti tuntuu, että tietynlainen pysyvyys kertoo tyytyväisyydestä. Ja tyytyväisyys on asenne, jota arvostan ja johon haluan muita kannustaa.

Tyytyväisyys on asenne jota arvostan

Myös Saijis blogissaan sivusi samaa aihetta jutussaan Millainen sisustaja olen. Saijis kertoo pyrkivänsä sisustukseen, joka kestää aikaa. “Mulle ei tulisi mieleenkään enää vaihdella järjestyksiä niin usein vaan tykkään pysyvistä lopputuloksista”, hän kirjoittaa.

Olen hänen kanssaan samoilla linjoilla. Tämä meidän makuuhuoneen uusi korkeakiiltovalkoinen senkki Taloon.comista* on siitä hyvä esimerkki. Tämä senkki on tilava, laadukas ja erittäin hyvännäköinen. Se sopii monenlaiseen tyyliin eikä varmasti jää vanhanaikaiseksi vuosienkaan päästä. Senkki on Nice Touch by Timburg-mallistosta, johon kuuluu monia muitakin tyylikkäitä säilytyskalusteita ja huonekaluja.

lipasto-9544

lipasto-9555

Senkin kaikki yksityiskohdat ovat tyylikkäitä ja harkittuja

lipasto-9557

Kerroin eilen, että meidän eteisen vaatekaapin järjestäminen on kesken. Edelleenkään meidän kodin kaikilla tavaroilla mittanauhoista ja teippirullista varalamppuihin ei ole selkeää omaa paikkaa ja aina niitä saa etsiä joka paikasta. Tämä senkki tulee juuri siihen tarkoitukseen. Vielä senkin monet laatikot ja hyllyt ovat tyhjillään odottamassa hetkeä, että saan kaapit järjestettyä ja pienimmätkin kodin tavarat omille paikoilleen.  Kun kaikki on valmista, tulen kertomaan miten meidän kodin säilytyspulmat on ratkaistu ja miltä näyttää hyllyjen tilanne ennen ja jälkeen! =)
lipasto-9560

Meidän makuuhuoneen sisustus alkaa olla valmis ja olen siitä tunteesta todella mielissäni. Piristystä saa vaihtamalla välillä torkkupeittojen ja koristetyynyjen väriä, mutta peruslinjat ovat nyt kunnossa ja pidän makuuhuoneen tunnelmasta, joka on samaan aikaan sekä tyylikäs että romanttinen. Pimennysverhot tänne ehkä täytyy vielä laittaa, sillä valo alkaa olemaan aamuisin jo todella kirkas.

lipasto-9565Mitä mieltä sinä olet, pitääkö kodin sisustusta aina muuttaa ollakseen trendikäs? Pyritkö mieluummin aikaa kestäviin ratkaisuihin vai pidätkö enemmän siitä, että voit uudistaa kotia uusin hankinnoin vaikka vuodenaikojen mukaan?

Tällä viikolla astetta syvällisemmät aiheet jatkuvat. Minua jännittää kertoa, että tällä viikolla tulen paljastamaan jotain henkilökohtaista, mitä en ole ennen blogissani kertonut. Teen sen, koska haluan, että blogini on täysin omannäköiseni ja paikka, jossa voin olla täysin rehellinen. Palataan aiheeseen tällä viikolla!

*Yhteistyö

Comments

 1. Hyvä kirjoitus! Samoja asioita pohdiskelen välillä oman kodin sisustamisen kanssa. Välillä tekee mieli jotain uutta, juuri oman mielentilan takia. Esim. jokin väri alkaakin tuntua liian raskaalta. Tai vain iskee sellainen luovuus -puuska että nyt tahdon luoda jotain kaunista ympärille 😀 Joskus on kiva nähdä miten bloggaajat käyttävät jo olemassa olevia sisustusesineitä ja huonekaluja uudella tavalla, uusissa paikoissa (tai vaikka tuunaavat niitä.) Sulla onkin ollut sellaisia postauksia! Saa itsekin inspistä katsoa kotiaan uusilla silmillä eikä kauppareissua tarvikaan tehdä 🙂

 2. Jotenkin mun mielestä tähän aikaan kuuluu se, että kaikkea ei osteta ja yritetään olla ekologisia ja kierrättää ja vähentää tavaraa. Pahin kulutushysteria on ehkä jo mennyt? Mä kyllä tunnistan itsessäni sellaisen haluan halua halua -materialistin ja yritän ajatella enemmän järjellä ja pitää kukkaron nyörit tiukalla. Siksi mä ehkä toivoisin myös, ettei blogeissakaan olis niin paljon sellaista mainostusta ja myyntiä.

  Mä jäin miettimään, että teitkö koskaan sitä postausta, missä sun piti myyntistailata jonkun sun ystävän koti? Kerran kirjoitit, että sulla oli sellaista suunnitelmissa. Sellaisia vinkkejä mä lukisin mielelläni, sillä olen tuskaillut sen kanssa, kun emme saaneet omaa asuntoamme myytyä useiden kuukausien yrityksistä huolimatta. Oon huomannut, että ainakin täällä pääkaupunkiseudulla vaikuttaa jos nyt ei hintaan, niin ainakin myyntiaikaan se, miten asunto on sisustettu ja stailattu. Niin että tollaisista jutuista olis kiva lukea.

  • Joo munkin mielestä kierrättäminen on tosi hyvä juttu ja ostakin siksi monesti käytettyjä huonekaluja. Esim. työhuoneeni uusi taulu on ostettu käytettynä Torista. Minusta silti tuntuu että ns. kulutushysteria ei ole hävinnyt minnekään :/ ja sitä vastaan on tietysti välillä hankalaa taistella. Tuo mistä kysyit tuo myyntistailaus niin sitä ei valitettavasti tällä kertaa tullut :(. Ystäväni ei myynytkään asuntoaan vaan vuokrasi sen nopealla aikataululla. Ehdin ottaa ennen kuva mutta jälkeen kuvat jäi ottamatta. Lisäksi mun vointi on ollut sen verran huono (olen sairaslomalla) ettei musta olisi nyt tänä keväänä ollut stailaamaan kenenkään kotia myyntikuntoon. En usko ainakaan että siitä olisi tullut kovin hyvä lopputulos. Asuntojen myynti on ihan oma “taiteenlajinsa” ja on ihan tyypillistä että asuntoje myyntiajat on pitkiä. Me myimme omaamme 9 kuukautta ja hinta oli todellakin kohdillaan. Muutamia perusjuttuja myyntistailaukseen tietysti kuuluu mutta nyt tällä hetkellä en ole ajatellut postaavani siitä aiheesta, sillä se olisi vähän irrallaan muusta. Täytynee harkita asiaa hieman tuonnempana uudelleen 🙂

 3. Oikeastaan sisäinen rauha on sellaista, että on tyytyväinen ilman hötkyilyjä. Mitä rauhattomampi olo itselläni on sen vaikeampi on pysyä paikallaan. Mieli käy ylikierroksilla. Kodin laittoa ei tarvitse jättää kokonaan, mutta joskus voisi olla, että tämä koti on valmis näin, olen parhaani tehnyt ja nyt suuntaan itseäni muuhun, ulkoilen, luen, kuuntelen hiljaisuutta. Mutta se ei kunnolla onnistu jollei ensin lähde tutkimaan rauhattoman olon takana olevia asioita, työstämään syitä ja vasta sen kautta saa mielenrauhan ja olemaan sinut itsensä kanssa.

  • Uskon että olet näissä ajatuksissa ihan oikeiden asioiden äärellä. On tosi tärkeää osata olla vaan, ilman että koko ajan mieli askartelee tekemättömissä tai keskeneräisissä asioissa, kuten vaikkapa kotitöissä. Sisustusblogia kun pitää niin sisustaminen on kyllä mielessä lähes päivittäin ja se kuuluu tähän hommaan olennaisesti, enkä kuitenkaan stressaa sitä. Voin omasta puolestani sanoa etten ole tuntenut koskaan syvää sisäistä rauhaa ja olen löytänyt sille syyn ihan vasta. On hyvä muistaa että aina sen mielenrauhan saavuttaminen ei ole omassa vallassa. Taustalla voi olla mielenterveyden häiriöitä, joten aihe on sinänsä aika arkaluontoinen eikä näihin asioihin ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa vastausta. Jokaisella meistä on kuitenkin käytettävissään ainakin jossain määrin keinoja päästä sisäiseen tasapainoon ja osalla siinä voi auttaa osaltaan kodin sisustaminen ja sitä kautta omien tunteiden ja mielialojen työstäminen.

 4. Tää on hyvä teksti. Olen luonnostellut saman tyyppistä postausta omaan blogiini. Meillä eletään tällä hetkellä sisustuksen muutosvaiheessa, koska juuri nyt kodissamme on tasan yksi nurkka tai seinämä, jonka koen edes jotenkin päin oman näköisekseni. Mutta suunnitellessani sisustusta yritän miettiä ja etsiä pitkäaikaisia ratkaisuja, jotka kestävät ja miellyttävät silmää pitkään. Sisustustyynyn päällisiä vaihdellaan sitten mielialojen mukaan.

  • Nimenomaan! Pysyvyys kuulostaa rauhoittavalta ja viisaalta suunnitelmalta. Ja niitä pieniä yksityiskohtia voi juuri mielialojen mukaan vaihdella sitten vähän tiuhempaan jos siltä tuntuu. Ja ehkä se on niinkin, että ei kodin joka nurkan tarvitse olla täydellisesti omaa silmää miellyttävä. Sellaiseen ihanteeseen pääsee aika harva lapsiperheen äiti 😀

 5. Hyvä postaus ja tärkeä aihe. Sisustaminen voi myös olla vähän maanista, ja sitä varmaan bloggaajalle aiheuttaa houkutus tehdä yhä uusia yhteistyökuvioita eri firmojen kanssa. Muuttuuko koti sitten mainosnäyttämöksi, jota eivät enää hallitse sen asukkaat? Pysyvyyttä ja ekologisuutta kannattaa mielestäni tavoitella, jotta koti säilyy kotina. Täydellistä kotia ei tarvitse tavoitella, eikä pysyvää mielenrauhaa saa sisustamalla. Ehkä lapsillekin olisi mukava voida kiintyä ympäristöönsä ilman, että muutos on jatkuvaa. Minusta lukijat hakevat blogista samaistumiskohdetta. Useimmilla ei ole halua uusia kotiaan jatkuvasti, ja riittää pienetkin arkiset postaukset. Kauneuttahan voi kotiin tuoda välillä kukkakimpulla tai kuvata auringonsäteitä verhoissa, ei aina haluta uusia tavaroita!

  • Totta kyllä joka sana! 🙂 Olen huomannut että blogissani on ollut viime aikoina ihan liikaa yhteistyöpostauksia ja se häiritsee jo itseänikin 😀 Siihen tulee kyllä nyt muutos. sitä vain innostuu näin aloittelevana bloggaajana liikaa ja ottaa jokaisen yhteistyön vastaan jota tarjotaan tai joka mieleen juolahtaa. 😀 Mutta näitä asioita on hyvä miettiä ja kuunnella totta kai myös lukijoiden mielipidettä. Juuri sitä samastumiskohdetta halua tuoda lisää blogiini ja siihen liittyen julkaisenkin tässä viikonlopun aikana muutaman syvällisemmän postauksen 🙂

 6. Hei!
  Todella kauniit verhot makuuhuoneessa 🙂
  Mistä nämä verhot ovat?
  Minulla on etsinnässä valkoiset kevyet verhot kesäksi.

  • Hei! Verhot ovat valkoiset läpikuultavat pellavasekoiteverhot Hemtexiltä 🙂 Hemtexin valikoimassa on minusta kauniita keveitä verhoja 🙂

 7. Onpa teillä upean näköistä! 🙂 Ja hyvä kirjoitus! Minusta sisustuksessa on tärkeintä se, että se miellyttää itseä. Jatkuva muutos pelkästään muutoksen vuoksi tuntuu turhalta, jos kotona on jo kaunista ja viihtyisää, eikä oikeaa tarvetta muutoksille ole.

  • Niinpä! Nämä on vähän makuasioita. Minä vietän kotona kaiket päivät, joten on virkistävää muutta kotia aika usein. Eikä siinäkään tietenkään mitään väärää ole niin kuin ei ole siinäkään että pitää sisustuksen samana 15 vuotta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

seventeen − sixteen =