Top

SIJAISPERHEESEEN TUTUSTUMASSA

Haluan vielä näin erikseen kiittää kaikkia teitä satoja ihmisiä, jotka olette kirjoittaneet minulle somen eri kanaviin. Olen kiitollinen tuestanne tässä vaikeassa tilanteessa. Tuntuu hienolta, että edelleen nykypäivänä on ihmisiä, jotka pystyvät ymmärtämään toisen hädän ja olemaan siinä tukena sanomalla jotain ystävällistä.

Kävimme eilen lasten kanssa ekaa kertaa tutustumassa uuteen sijaisperheseen. Meidän onneksmme sijaisperhe on ihan lähellä hoitopaikkaa, joten asuinympäristö on lapsille ennestään tuttu.

Olimme etukäteen kertoneet lapsille, että menemme kylään Liisan ja Matin* luo ja että he hoitavat heitä aina välillä, jotta äiti ja isi saa levätä. Kun astuimme sisään ovesta, pidin Liviaa kädestä kiinni. Livia vähän ujosteli ja katsoi alaspäin. Itselläni nousi välittömästi liikutuksen kyyneleet silmiin. Jouduin pinnistelemään etten olisi alkanut itkemään! Tilanne oli jotenkin niin liikuttava – tunnelma oli käsinkosketeltavan odottava ja uudet vanhemmat hyväntahtoisina ja uteliaina seurasivat sisäänastuvia lapsiamme. Tiesin miten paljon uusia vanhempia jännitti tavata lapsemme – uudet pienet perheenjäsenensä. Minuakin jännitti!

Ensialkuun lapset vähän ujostelivat uutta perhettä ja istuivat tiukasti syllissämme sohvalla. Vähän ajan päästä Liisa näytti, millaiset sängyt he olivat hankkineet lastenhuoneeseen. Minulle tuli taas kyyneleet silmiin! He olivat niin nätisti laittaneet lapsille oman pienen sopen! Valkoinen kerrossänky oli pedattu kauniisti, aivan kuin kertoen, että te olette tänne tervetulleita ja me rakastamme teitä hyvin paljon. Kerrossängyn alaosassa oli vetolaatikot, joiden sisälle he olivat hankkineet leluja, kirjoja ja pelejä. Lapset alkoivat heti innoissaan pelaamaan My Little Pony -lautapeliä.

Sovimme käynnin aikana tulevista käytännön järjestelyistä. Kaikki vaikuttaisi alkavan oikein hyvin. Uskon, että yhteistyömme tulee onnistumaan hyvin. Perheen äiti kertoi lopettavansa päivätyönsä joksikin aikaa, jotta sopeutuminen uuteen elämäntilanteeseen sujuisi helpommin ja hänellä olisi enemmän aikaa ja voimia lapsille ja heihin tutustumiseen.

Pidän meitä todella onnekkaana sen suhteen, että perhe, jonka saimme, on ihan mahtava! Vanhemmat ovat niin fiksuja ja kunnioittavia ihmisiä!  En olisi voinut toivoa parempaa perhettä meille. Tunnen sydämessäni nyt pitkästä aikaa rauhaa. Tiedän tehneeni oikean ratkaisun. On sanoinkuvaamattoman huojentava tunne, kun enää ei tarvitse yksin hätää kärsien koittaa vain jaksaa vaikka ei jaksa. Nyt voimme rauhallisin mielin keskittyä muutamana päivänä viikossa vain lepäämään, rauhoittumaan ja virkistymään. Se tulee aivan varmasti vaikuttamaan positiivisesti meidän molempien masennukseen ja jaksamiseen ainakin pitkällä aikavälillä.

Meidän tilannetta voisi kuvailla susiperheellä. Sudet elävät ja kasvattavat poikasiaan yhteisössä. Jos poikasia saanut naaras loukkaantuu pahasti, hänen poikasensa ovat vaarassa. Loukkantunut tai sairastunut emo ei kykene huolehtimaan jälkikasvustaan, vaikka sen vaistot ohjaavat sitä tekemään niin. Silloin naaras voi luovuttaa poikueensa toisen naaraan hoiviin, ja lauma lähtee metsästämään niille ravintoa. Sillä välin yhteisön toinen susi vahtii jälkikasvua. Miten upeaa tällainen yhteistyö onkaan ja miten suuri rakkaudenosoitus pentujen luovuttaminen toisen suden hoiviin onkaan! <3

*Nimet on muutettu.

 

Comments

  1. Upeeta ja huh! Näetkö, elämä kantaa!!! Ja ajanjakso jota elätte kantaa pitkällä tähtäimellä hyviä asioita. Niin sydämmestäni olen rukoillut teille hyvää. (kuten useimmat blogisi kommentoijat) ??????

  2. Hienoa että asiat alkaa järjestymään. Uskon että Liisa ja Mattikin ovat onnellisia, sillä saavathan he jotain ainutlaatuista, kaunista ja ihanaa elämäänsä <3 <3 <3

    • Näin minäkin uskon, että tämä on heidänkin elämässä ihan uudenlaista, onnellista aikaa. He voivat tutustua meidän lapsiin, kiintyä heihin, saada uusia tärkeitä ihmisiä elämäänsä ja samalla auttaa meitä. 🙂

  3. Ihana kuulla että kaikki järjestyi ja näin hyvinkin vielä ❤️✨. Nyt saatte levättyä ja kerättyä voimia itsellenne.Liikutuin kun luin tekstisi koska olen rukoillut teille paljon voimia jaksaa ja että kaikki vaikeimmatkin mutkat elämässänne suoristuisivat ❤️.Kaikkea hyvää teille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 × 4 =