Top

SISUSTUSVINKKI: HARMONINEN ASETELMA

aula-5208-01

aula-5606-01

aula-5202-01

Tänään viikon päätöksen kunniaksi ajattelin näyttää teille, millaisen muutoksen meidän eteisaula on kokenut puusohvan siirryttyä sisääntulon lähelle. Samalla kerron muutaman vinkin harmonisen ja seesteisen asetelman tekoon esimerkiksi lipaston päälle. Postauksen lopussa näet vielä videon, kuinka tällainen kaunis asetelema syntyy Cobellon tuotteilla.

IDEOITA HARMONISEEN ASETELMAAN
Muista asetelman teossa ainakin nämä:

 • pääväri
 • pääesine
 • korkeuserot
 • epäsymmetria
aula-5146-01

Tässä kuvassa lattialla näkyvän kukkavaasin päätin siirtää kuitenkin lipaston oikealle puolelle.

1. Valitse asetelman väri. Pitäydy vain yhdessä päävärissä. Itse valitsin asetelmaan tällä kertaa vaaleanharmaan sävyn, joka näyttää kauniilta hopeanvärisen ornamenttitapetin parina. Vaaleanharmaita esineitä raikastamaan lisäsin valkoista: valkoisen Roomlight-lampunvarjostimen ja valkokehyksisen pyöreän peilin (molemmat Cobellosta). Yksityiskohtana ja piristyksenä toimivat kauniit vihreät päärynät vadissa. Mikä tahansa muukin väri pienissä yksityiskohdissa toimii, mutta mieluiten vain yhdessä kohtaa asetelmaa.
koti-5750

2. Asetelman päätähti. Mieti, minkä esineen valitset asetelman pääesineeksi, näyttävimmäksi koristeeksi. Tässä asetelmassa päätähti on suuri Cobellon Vesuvius-pöytävalaisin. Sen korkeus on komeat 55cm ilman varjostinta. Älä arkaile valita suurta ja näyttävää valaisinta, sillä sen avulla ilmeestä saa hyvin selkeän ja rauhoittavan! Muita esineitä kannattaa valita maltillisesti, sillä liiassa tavarapaljoudessa asetelman juoni helposti hukkuu. Helposti tulee kiusaus asetella lipaston päälle kaikki kauniit koristeet, mutta suosittelisin rajaamaan esinemäärän mahdollisimman vähäiseen.

Liiassa tavarapaljoudessa asetelman juoni helposti hukkuu

aula-5222-013. Muista korkeuserot. Asetelmasta tulee välittömästi mielenkiintoisempi, kun sen esineet muodostavat toisiinsa nähden selkeitä korkeuseroja. Tässä tapauksessa korkein esine on suuri peili, joka on ikään kuin kolmion korkein kärki. Matala vati yhtenäistää levollista ilmettä, ja lipaston molemmilla puolilla olevat harmaat saviesineet sulkevat kolmion.

aula-5614-01

4. Epäsymmetria tuo mielenkiintoa. Epäsymmetria tarkoittaa käytönnössä sitä, että asetelman esineitä on pariton määrä, ne eivät ole keskenään samanlaisia asetelman molemmissa päissä ja että ne ovat keskenään erikorkuisia. Myös täydellinen symmetria voi olla harmonisen näköistä, mutta itseäni viehättää enemmän harkitty epäsymmetrisyys.

aula-5617-01
aula-5625-01
Lopuksi vielä lyhyt video, jolla näytän miten syntyy tämä kaunis asetelma!

Postaus toteutettu yhteistyössä sisustusliike Cobellon kanssa. Asetelman tuotteet saatu.

Comments

  • Ihana kuulla! Kiitos paljon! 🙂 Meillä Jari tekee kaikki nää videot ja minä koitan ensin kertoa millaisen videon haluan. Mutta Jari on aika ekspertti, täytyy sanoa! Mulle ihan ehdoton apu yleensäkin koko blogihommassa 😀

  • Kiitos Kiti! Kävin tutustumassa blogiisi! Blogisi kuten myös sinä kirjoittajana vaikutatte herkältä, kauniilla tavalla hauraalta ja mielenkiintoiselta. 🙂

 1. Sinun tyylisi on kyllä upea niin sisustuksessa kuin omassa vaatetuksessasi. Olisi erittäin mielenkiintoista saada myös välillä postauksia vaatteisiisi liittyen. 🙂 Tuo videon paitapusero on mielettömän kaunis!

  • Kiitos paljon! Tykkään pukeutua naisellisesti ja samaan tyyliin kuin mikä sisustukseni on:D En tykkää törsätä vaatteisiin vaan suosin mieluummin kohtuuhintaisia aivan kuten sisustuksessakin pyrin luomaan kaunista budjetilla, joka sopii useimmille. Mutta syy miksi en ole juuri vaatteistani blogissa postannut enkä tyyliäni näyttänyt on se että olen ollut todella väsynyt viime kuukausina ja olen ollut siksi epävarma siitä miltä näytän. Näen peilikuvani todennäköisesti erilaisena kuin muut ihmiset, mikä johtuu ainakin osittain masennuksesta. En ole halunnut puhua näistä asioista mitään, olen vältellyt aihetta. Mutta nyt kun asia tuli puheeksi, kerron asioiden taustoja vähän enemmän. Joka tapauksessa olen päättänyt rohkaistua ja julkaista muutamia asupostauksia ihan lähiaikoina. Toivon kovasti että niistäkin pidettäisiin:)

 2. Ihanan näköistä ? ja kiva video. Ja täällä yhä ollaan lukijana, vaikka moneen postaukseen en ole nyt kerennyt viestiä jättääkään ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

17 − nine =