Top

Soma vierasmaja, osa 2

Pikkuveljelleni muutama vuosi sitten rakennettu vierasmaja on lähimpänä järveä. Sinne paistaa ihanasti aamuaurinko, jonka valonsäteet siivilöityvät männynrunkojen välistä korkean ikkunan läpi huoneeseen. Mökin väri on valittu niin, että se sulautuu kauniisti mäntymetsään ja järvimaisemaan.

kuvisa-2

Vierasmajaan johdattaa tummat portaat ja lasiset pariovet.

kuvisa

 

kuvisa-6

Pikkuveljeni on saanut itse vaikuttaa huoneen sisustukseen. Sinne on valittu maanläheisiä, metsästä löytyviä värejä, kuten tummanvihreää, tummanharmaata ja beigeä, jotka toistuvat matossa, verhoissa ja koristetyynyissä. Lämmin shaali ja musta, pehmeä lammastilalta ostettu lampaantalja kutsuvat vieraan astumaan sisään.

kuvisa-8

Ikkunasta ja lasiruutuovista pääsee runsaasti luonnonvaloa sisään. Huoneen voi iltaisin pimentää vetämällä verhot ovien eteen. Verhot on ripustettu männynoksasta tehtyyn verhotankoon, joka on vahattu mustaksi. Seinään kiinnitetty vaatenaulakkokin on metsästä kerätty männynoksa. Seinälle on kiinnitetty vanha viinilaatikko, joka on vahattu mehiläisvahalla aavistuksen alkuperäistä tummemmaksi. Nurkassa on isäni lapsuudenkodista peräisin oleva kaunis vanha puutuoli. Sitä katsoessaan voi päästää ajatukset lentämään ja kuvitella, kuinka monta eri ihmistä tuolilla onkaan ajan saatossa istunut ja minkä näköisiä he ovat olleet 🙂

kuvisa-9

kuvisa-7

kuvisa-4

Huoneessa oleva peili on sikalan vanha ikkuna, jossa on ihanaa rouheisuutta. Peilin alla oleva lipasto on koottu vanhoista keittiön tammiovista. Osat on kiinnitetty liimapuulla yhteen ja vahattu valkoiseksi. Näin saatiin aikaiseksi lipasto, joka sopii mittojen puolesta vierasmajaan täydellisesti.

kuvisa-5

 

Sitten siirrytään kolmanteen ja viimeiseen vierasmajaan, joka kuuluu isoveljelleni. Tämä vierasmaja on saanut sisustukseen ripauksen kanervanliilaa, joka on ihanan veljenvaimoni lempiväri.

kuvisa-10

 

Vierasmajojen sisustus on toteutettu
arvostaen kulunutta ja vanhaa,
hyödyntäen luonnonmateriaaleja
ja metsän antimia.

 

kuvisa-12

 

Valkoisen sivustavedettävän sängyn yläpuolella on isäni maalaama taulu. Päädyssä on järvestä löydetystä ajopuusta tehty seinähylly.

kuvisa-15

 

Valkoinen kaunis peilikaappi löytyi aikoinaan roskakatoksesta Helsingistä.

kuvisa-16

 

Huoneen pikkuikkunaan äitini kehitti hauska systeemin Ikean edullisesta niinikankaasta.

kuvisa-14

Kangas kiinnitettiin puurimaan ylhäältä. Verhon saa rullattua ylös ja kiinnitettyä kangastampilla koukkuun kiinni.

kuvisa-13

 

Mikä näistä esittelemistäni kolmesta vierasmajasta on sinun suosikksi?

  1. Kanervansävyinen vierasmajakuvisa-11
  2. Metsänsävyinen vierasmajakuvisa
  3. Vaaleansininen vierasmaja

sisa-14

 

 

Comments

  1. Upeita kaikki ja jokaisessa on oma persoonallinen ilmeensä. Oma suosikkini on W:n mesänsävyinen vierasmaja. Mutta kaikissa kelpaa varmasti viettää lokoisia kesäpäiviä! 🙂

  2. Nämä ovat kaikki todella upeita! En vain pysty valita suosikkiani, niin erilaisella tavalla kauniita ja uniikkeja! Tuollaisia ei tule joka paikassa vastaan 🙂

  3. Aivan ihania jokainen, jokaisesta vierasmajasta löytyy jotakin kovasti omaa silmää miellyttävää. Upeaa, että olette käyttäneet vanhoja kauniita huonekaluja, sopivat täydellisesti vierasmajojen tunnelmaan ja heräävät ikäänkuin uudelleen henkiin vieläkin upeampina, jos mahdollista.
    Vaikea valita yksi, uskon, että viihtyisin jokaisessa 🙂 Mutta ehkäpä vaaleansinisävyinen vierasmaja olisi valintani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

three × 3 =