Top

MARMORIPÖYTÄ LAPSIPERHEESSÄ?

marmoripöytä-0066

Postaus toteutettu yhteistyössä Kodin 1:n kanssa.

Valkoinen marmori. Tämä uusi ihastukseni on löytänyt tiensä meille jo monen eri esineen ja huonekalun myötä. Aiemmin en ole oikein lämmennyt marmorille, mutta somessa aloin näkemään viime syksynä usein marmoria osana kauniita sisustuksia ja lopulta huomasin, että sehän voisi sopia omaankin tyyliini kauniisti.

Olohuoneessamme oli aiemmin pyöreä marmoripöytä. Olen kuullut, että marmori on huokoista materiaalia ja herkkä tahroille. Ensimmäisen pöydän kanssa selvisimme ilman tahroja, mutta pieni jälki pöydän pintaan jäi kuumasta teekupista. Keväällä halusin vaihtaa pyöreän pöydän tilalle suorakaiteen muotoisen, joka istuisi olohuoneen sisustukseen muotonsa puolesta paremmin. Koska meillä sohva ja nojatuolit ovat vastakkain maton molemmin puolin, niiden keskelle sopisi siro ja kapea pöytä.

Vaikka marmorin kanssa saa olla varovainen varsinkin lapsiperheessä, halusin myös uuden pöydän olevan marmoria ihan ulkonäkösyistä. Tällä kertaa emme sitten selvinneetkään pelkällä teekupin jäljellä!

Uusi marmoripöytä löytyi meille keväällä Kodin 1:stä. Tämä suorakaiteen muotoinen pöytä antaa laskutilaa ja sopivasti modernia tyylikkyyttä pehmeälinjaisten, klassisten huonekalujen vastapainoksi. Pöydässä on tukevat metalliset jalat, joiden avulla pöytä pysyy vakaasti paikallaan eikä kaatumisvaaraa ole.

marmoripöytä-0118
marmoripöytä-0077

Pöytä on vähän matalampi kuin edellinen pyöreä pöytä oli, joten lapsethan heti pöydän saavuttua alkoivat innoissaan leikkiä sen ympärillä ja yksivuotias Livia innostui myös kiipeilemään pöydän päällä. Sitähän pöytä raukka ei kestänyt, vaan keskelle marmorilevyä tuli särö, joka jonkin ajan kuluttua ulottui koko pöytälevyn poikki.

Minua harmitti ihan kauheasti ja mietin, olenko ihan hölmö äiti kun ostan meille huonekaluja, jotka eivät kestä lapsiperheen elämää. Tiedän, että kyllä lasten kuuluisi voida leikkiä olohuoneessa ja rakentaa sinne vaikka maja ilman että minun pitää olla koko ajan vahtimassa ettei pöytä mene rikki tai tahriinnu. Pohdin, onko marmoripöytä yleensäkään sopiva lapsiperheen kotiin.

Joka tapauksessa otin yhteyttä Kodin 1:een, jonne selitin tilanteen. Sain ystävällistä palvelua ja minulle luvattiin lähetää uusi pöytälevy tuota pikaa. Uusi marmorilevy saapuikin nopeasti ja laitoimme sen paikalleen edellisen haljenneen tilalle.

Nyt toivon että pöytä pysyy ehjänä. Enää lapset eivät ole sille kiivenneet, luulen että uutuudenviehätys on heidän osaltaan loppunut! 😀 Itse rakastan tätä pöytää niin paljon etten voisi ajatella vaihtavani sitä juuri nyt mihinkään muuhun. Valkoinen marmoripinta on arvokkaan ja hienostuneen näköinen. Pöytä on elegantti, ajaton ja kaunis katseenvangitsija olohuoneessa.

marmoripöytä-0081
marmoripöytä-0072
marmoripöytä-0094

Kodin 1:n sivuilla kategoriassa marmoripöydät on monipuolinen valikoima todella kauniita sohva- ja sivupöytiä. Jokainen pöytä on uniikki aidon marmoripinnan ansiosta. Sivuilla kerrotaan, että uusi marmorilevy tulee suojata pariin kertaan käsittelemällä pöydän pinta marmorille sopivalla aineella, esimerkiksi Leathermasterin “Protect Marble & Stone” -aineen tai parafiniöljyn avulla. Ylimääräinen öljy pyyhitään pois ja pinta kiillotetaan hankaamalla. Näin marmorin pinnasta tulee likaa hylkivä. Lasten kanssa täytyy olla aina vähän varovaisempi.

Meillä lapset saavat edelleen leikkiä vapaasti olohuoneessa enkä ole (kröhöm) vieläkään suojannut pöydän pintaa millään aineella. Pienet elämän jäljet eivät minua haittaa hetkellisen harmituksen mentyä ohi. Eikö olekin niin, että lapsiperheessä sisustus saa olla kaunis ja huoliteltu, mutta myös lapsille pitää antaa mahdollisuus vapaasti leikkiä ja temmeltää?

delfino_vuodevaatteet-9950

 

Comments

 1. Tuo marmoripöytä on kyllä aivan upea! Samaa olen katsonu!! Mistä muuten olohuoneenne matto on kotoisin :))

  • Kiva kuulla että sinäkin tykkäät pöydästä:) se on kyllä niin hienostuneen kaunis♡ Meidän matto on tilattu Ruugs.fistä ja sen koko on 2×3 metriä. Tällä viikolla blogiini tulee muuten postaus jossa on alekoodi Ruugsille! Eli kannattaa olla kuulolla:)

 2. Hyödyllinen postaus! Tästä blogista olen vinkin jos toisen laittanut korvan taakse ? ja viimeinen kuva on ihana ?

  • Kiitos, hauska kuulla että olet saanut hyviä vinkkejä blogistani.:) Kun tosiaan välillä tuntuu että kirjoitelmani ovat vähän turhanpäiväisiä tai sellaisia että ei niistä toiset saa mitään irti. Mutta ehkä se johtuu tästä mun masennuksesta vaan:) Minustakin toi viimeinen kuva on ihan hauska! Meillä näyttää usein vieläkin sekaisemmalta, tai miten sen nyt ottaa:D

   • Uskon, että ajan myötä masennus helpottaa. Mulla oli aikoinaan omat mielenterveysongelmat jotka varjostivat elämään 10 pitkää vuotta. Tiedän, että arki on pahimmillaan hyvin raskasta ja takkuista mutta ajan kanssa ja oikealla avulla varmasti helpottaa!!

    Meidän tyttö syntyi tämän vuoden ensimmäinen päivä eli pian 6kk ja noita leluja on täälläkin jo joka paikassa. Samaan soppaan vielä kaksi isoa mustaa koiraa karvastamaan ja mies levittelemään sukkiaan ? Voi tätä arkea! Toi viimeinen kuva sai kunnon hymyn ja hyvän mielen ?

    • Kiitos paljon rohkaisevista sanoista.♡ Olen ensimmäistä kertaa elämässäni joutunut nyt käymään läpi ankaran ja vaikean masennuksen ja saamaan siihen sairaalahoitoa. Se on hirveää:/ enkä itse voi sille mitään. Nyt olen saanut paljon apua ja lääkettä ja tiedän että aikakin auttaa. Se ei kuitenkaan nyt poista sitä ahdistusta jota tunnen. Mutta tällaiset pienet ilon aiheet kuten tämä blogikin on, antaa voimia:)

 3. Meillä on myös olkkarissa pöytä joka ei ehkä ole niin lapsiystävällinen ? mutta kun se on pitänyt välttämättä sisustukseen saada ? no hyvin sekin on kuitenkin lasten leikkejä kestänyt ? onneksi ? ja viimeinen kuva on kyllä ihana ❤ hyvin tutun näköistä myös täällä ?

  • Haha, tiedän kyllä nämä tunteet naisena, että jotain on saatava ihan vain siksi että se on pakko saada ? Lapsiperheessä päivittäinen sotku on ihan normaalia ja olenkin ajatellut että alan tekemään enemmän sellaisia “normaaliarki”postauksia joista turhanpäiväinen silottelu on poissa. Järjetön siivoaminen yhtä postausta varten vain väsyttää itseäni ja saattaa tulla lukioillekin sellainen tunne että aika älytöntä miten jollakin voi tuolta koko ajan näyttää?

Trackbacks

 1. […] Tässä postauksessa kerroin meidän suorakaiteen muotoisesta marmoripöydästä, jonka hankin Kodin1:stä viime keväänä. Pöytä on ollut tähän asti meille mieluinen, mutta nyt olen ajatellut laittavani sen myyntiin. Pöytä tekee olohuoneen oleskelutilasta ahtaan ja vie liika tilaa lapsilta kun he rakentavat majaa nojatuolin ympärille. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 − four =