Top

TÄMÄ INSPIROI NYT!

makuuhuone-7477-01

Paljon. Turhaa. Tavaraa. Kurkistus kaappeihin paljastaa tämän totisen tilanteen, joka meidänkin kotona on. Kaapeissa lojuu käyttämättä jääneitä vaatteita, leluja ja sisustustavaroita.

Kyllähän ne saavat siellä kaapissa rauhassa olla, eiväthän ne siellä ketään häiritse. Vai kuinka? Olisiko sittenkin aika yksinkertaistaa kaappien sisältöä, karsia turhaa pois ja pistää hyvä tavara kiertoon?

No kyllä olisi!

En ole suinkaan ainut, jota kodin sisustuksen ja vaatekaapin sisällön yksinkertaistaminen inspiroi.

Hyvä ystäväni Sanna pitää blogia ja verkkokurssia sivustollaan Made by minimalist. Hän kertoo karsineensa vaatekaappinsa niin tyystin, että jäljelle jäi hänen 20 lempivaatettaan. Siis yksi nainen pärjää sillä määrällä vaatetta!? Olen todella ihmeissäni ja vaikken luultavasti aiokaan pystyä lähimainkaan samaan saavutukseen, pursuavan vaatekaappini siivoaminen tulee todella tarpeeseen. Sannan tyyli on myös siinä mielessä erityinen, että vaikkä hänen elämäntyylinsä perustuu minimalismiin, hänen sisutustyylinsä on romanttinen ja koristeellinen. Hän on osannut yhdistää naisellisen ja romanttisen sisustuksen yksinkertaiseen minimalismiin. Miten oivaltavaa!

Toinen minua inspiroiva blogi on hyvän ystäväni Perhosena lennän kaunis lifestyleblogi. Hänen bloginsa nimi tulee muuttumaan vuodenvaihteessa. Uusi nimi on Simplified living! Jenna on ihastuttavalla tavalla saanut kotinsa näyttämään yksinkertaisen tyylikkäältä. Mitään turhaa ei ole. Hän elää yksinkertaista elämää monipuolisesti. Kannattaa kyllä kurkata hänen blogiinsa! 🙂

makuuhuone-7466-01

Kodin yksinkertaistamisesta innostuneena olen vuokrannut kirpputorilta kaksi myyntipöytää, jonne olen nyt kassikaupalla vienyt tavaraa ja vaatteita ja kodintekstiilejä myyntiin.

Nyt, kun tavaraa on lähtenyt kaapeista ja vaatekaappikin näyttää jälleen vähän siistimmältä, tuntuu kyllä tosi hyvältä! Myös makuuhuone on siistimpi, kun koristetyynyjä ei ole joka nurkassa lojumassa. Olen päättänyt, etten osta yhtään uutta koristetyynyä tai vilttiä koko talven aikana.

On jotenkin huojentava tunne päästä ylimääräisestä tavarasta, varsinkin kun tietää että voi myydä ne eteenpäin. Näin tavarat saavat uuden elämän ja minulle jää hieman taskurahaa jotain mieluisaa asiaa varten. Olen suunnitellut, että käytän myyntirahat Helsingin-reissullamme: viemme lapsia eläinmuseoon, elokuviin, Sea Lifeen, uimahalliin ja tietysti lelukauppaan. =)

Oletko sinä innostunut kodin ja vaatekaapin yksinkertaistamisesta? Pystyisitkö sinä kuvittelemaan, että tulisit toimeen vain 20 vaatekappaleella?

Rovaniemellä asuville tiedoksi: Tällä viikolla minulla on Varastotien kirppiksellä kaksi myyntipöytää: pöytä numero 154 on tämän viikon sunnuntaihin asti. Pöytä numero 11 alkaa sunnuntaina 3.12.

 

Comments

 1. Kyllä pystyisin elämään vaikka kaapissa olisi nuo 20 vaatekpl:tta
  Nimittäin käytän lähes aina samoja lempivaatteita vaikka kaapissa on liikaa täytettä.
  Luin juuri KONMARI kirjan ja sehän on juuri tätä mitä ystäväsi tekee.
  Karsitaan kaikki turha pois elämästä.
  Ensin heitetään pois ja sitten loput järjestetää tavaralajettain.
  Tällä on vapauttava vaikutus.
  Tämä on aika suosittu ilmiö nykyään ja hyvä niin.
  Suosittelen tämän kirjan lukemista.

  • Juu Konmari on mulle tuttu termi ja olen lukenut kirjasta suomenkielisen tiivistelmän. Varsinaisesti en konmarittamisesta innostunut, mutta tietyt periaatteet minäkin sieltä omaksuin. Tavaroiden tulisi antaa iloa eikä olla tilantukkeena tai olemassa vain siksi että se on. Karsiminen on aina fiksua. Luulen että ihan kaikki tulisivat toimeen 20 sisävaatteella, mutta itse olen sern verran esteetikko ja mukavuudenhaluinen että haluan pitää kaappini valikoiman runsaana. Silti siinäkin täytyy päteä sama periaate, että vaatteiden pitää olla sopivia, ehjiä ja tuoda iloa. Siihen pyrin 🙂

 2. Minä olen myynyt paljon turhaa sisustustavaraa paikallisella fb-kirpparilla, nettikirppis sopii minulle
  Paremmin kuin perineteinen kirppistely.Vaatteita en ole juurikaan myynyt, vaikka minulla on
  aivan liikaa käyttämättömiä vaatteita vaatehuoneessa.20 vaatekappaletta kuulostaa kuitenkin
  aika vähäiselle. Täytyypä kurkata Sannan blogiin,ihastuttavaa Jennaa seuraakin instassa.
  Kauniita unia <3

  • Joo minäkin oon hyödyntänyt tuota nettikirppistelyä! =) Se on kätevä myös, samoin kuin Tori.fi. Me vaan asutaan sen verran kaukana keskustasta, että useimmiten ostajat toivovat haun sijaan että veisin tuotteen heille tai sopisimme tapaamisen jonnkekin. Minä taas olen sen verran väsynyt, etten voisi sopia mitään tapaamisia minnekään. Siksi kirppispöytä on mulle nyt helpoin ratkaisu 🙂 Toki tuon meidän sohvapöydän ajattelin myydä kyllä ihan torissa. Sitä en ala itse raahaamaan minnekään 😀

 3. Kiitos kauniista sanoistasi ja huomionosoituksestasi rakas ystävä! Ihana kuulla, että pystyn inspiroimaan sinua vastavuoroisesti; niin paljon iloa ja ideoita kun olen pystynyt ammentamaan sinun osaamisestasi! ❤️

  • Oi että, ihana kuulla että mun blogista on ollut sulle iloa 🙂 Vaikka meillä on vähän erilainen sisustustyyli, me molemmat arvostetaan silti tiettyjä samoja asioita sisustamisessa ja elämässä yleensäkin. Siksi luulen, että meistä on toistemme innoittajiksi monessakin asiassa 🙂

 4. Todellakin olen innostunut siivoilemaan ja karsimaan kappeeja. Viime viikkoina on lähtenyt juurikin sisustusta, syksyllä karsin vaatekappia. Tuo ajatus 20 vaatekappaleesta kuullostaa ihanalta. Mietin vain että lasketaanko tähän kaikki kesävaatteet yms.. minulla koiran omistajana täytyy olla joka säähän soveltuvia ulkovaatteita. Mutta ehkä ns.perusvaatteita jos ajattelee niin hyvin voisin kuvitella pärjääväni hyvinkin vähällä. Vielä kun töissä en käytä omia vaatteita.

  • Juu tähän 20 vaatteen periaatteeseen kuuluu, että siihen lasketaan vain sisävaatteet. Alusvaateet Sanna laski erikseen ja ulkovaatteet. Itse rakastan erilaisia asuja niin paljon, etten voisi kuvitella viihtyväni niin suppeassa vaatekaapissa. Minulla on ainakin 30 paitaa, 15 housut, 10 hametta ja paljon huiveja ja vöitä. Tykkään jokaisesta vaatekappaleestani paljon, mutta silti karsimisen varaa on vielä hieman 🙂

 5. En tiedä olenko vähän omituinen, mutta musta on ihana käydä läpi kaappeja (siis tyhjentää niitä). Todellisuudessa olen aina ollut aika tarkka siitä, mitä haluan kotona säilöä. Itse en konmaritusta ole ikinä harrastanut, mutta hyvä jos se joillekin toimii. Ihminen oikeasti pärjää niin paljon vähemmällä tavaramäärällä. Lisäksi itse tykkään, että koti näyttää avaralta eikä täyteen ahdetulta.