Top

TODELLISUUS VS. SOME 3/10

Kurkistus lastenhuoneeseen viikonloppuna paljastaa meidän perheestä iloisen tosiasian: lapset saavat leikkiä vapaasti eikä kaiken tarvitse olla niin justiinsa. Vaikkei tämä rennompi todellisuus useinkaan välity somekuvistani, olen koittanut höllätä siivousintoilijan otettani erityisesti silloin, kun lapset ovat käymässä.

TODELLISUUS:

Lasten mummi on ollut käymässä. Lapset ovat innostuneet leikkimään majaa, pomppimaan patjalla ja repimään kaikki peitot pussilakanoiden sisältä. Pehmolelut ja lääkärilaukku huoneen eri puolilla kertovat siitä, että hauskaa on ollut =)

1 (1 of 1)

SOME:
0 (2 of 2)

Mitä muutin?

Yövierasta varten lattialla oleva patja on siirretty pois ja peitot on aseteltu siististi paikalleen sänkyihin. Lelut on kerätty koreihin ja nurkassa roikkuva pyyhe on viety kylpyhuoneeseen. Seinällä roikkuva taulu on suoristettu. Sängyn verhot on aseteltu siistimmin ja matto on käännetty toisinpäin. Somekuva on otettu aurinkoiseen aikaan ja lattialle on aseteltu somistukseksi vähän tyynyjä ja leluja.

Kauanko meni?

Huoneen siivoaminen ja järjesteleminen “somevalmiuteen” vei 15 minuuttia.

Siivoan lastenhuoneet aina lasten lähdettyä. Minusta on paljon kivempi kulkea huoneiden ohi ja katsella huoneita, kun ne on siistejä. Minusta on myös paljon kivempaa hakea lapset kotiin viikon jälkeen, kun olen siivonnut huoneet ja tehnyt heille tilaa uusia leikkejä varten. 0 (1 of 3)

Tässä huoneessa oleva valkoinen matto siirtyi muuten vastikään toiseen huoneeseen ja hankin tähän tilalle vaaleanpunaisen pyöreän maton, joka sopii tänne paremmin. Siitä ajattelin näyttää kuvia omassa postauksessaan! =)

Huomenna kirjoitan aiheesta, joka on puhututtanut viime päivinä monia somessa ja blogini Facebookissa.

Mielenterveyteen liittyvät ennakkoluulot koskettavat monia, ja niistä avoimesti puhuminen auttaa korjaamaan asenteita vähitellen myös yleisellä tasolla.