Top

“VAIKEINTA MASENNUKSESSA ON TOIPUMINEN”

Oli toukokuun kolmas päivä. Heräsin epätavallisen aikaisin, puoli seitsemältä aamulla. En saanut millään unta. Tunsin, että hetki oli koittaut. Oli tullut aika kirjoittaa artikkeli, jota olin mielessäni jo pitkään luonnostellut.

Nousin hiljaa ylös mieheni viereltä, vedin aamutakin ylleni ja siirryin koneelle kirjoittamaan. Tiesin heti, mistä aloittaisin. Olinhan jo kokenut sen kaiken.

Sitä en tiennyt, että seuraavana päivänä joutuisin psykiatriseen sairaalahoitoon. Olin kyllä osannut odottaa sitä. Olin valtavan masentunut ja ahdistunut.

Tähän artikkeliin, joka tänään julkaistiin Hidasta elämää -sivustolla, koitin tallettaa niitä tunnetiloja, joita olen syvästi masentuneena kokenut. Jollain lailla uskon, että tämän kirjoituksen jälkeen annoin itselleni luvan romahtaa. Minun ei tarvinnut enää jaksaa.

Nyt olen maannut suljetulla osastolla pian neljä viikkoa. Lepo on tehnyt hyvää. Tänään pääsen kotiin. Toivon, että tämän kirjoituksen kautta voin antaa lohdutusta niille, joita masennus koskettaa:

Vaikeinta masennuksessa on toipuminen

[instagram-feed]