Top

VASTOINKÄYMISIÄ

“Rintasyöpä.”

Tämä kauhistuttava, pysäyttävä sana luki viestissä, jonka sain puhelimeeni eilen. Olin parhaillaan Itiksessä viettämässä aikaa perheeni kanssa. Ja nyt ystäväni on sairastunut syöpään. Kylmät väreet kulkevat pitkin selkäpiitäni. Miten tämä voi olla mahdollista? Mitä oikein vastaisin hänelle? Selviäähän hän?

Samassa mieleeni muistui se maaliskuinen päivä, kun itse istuin lääkärin vastaanotolla ja sain kuulla sairastavani kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Parantumaton, vakava, elinikäinen sairaus. Voin kuvitella, miltä ystävästäni saattoi tuntua kuullessaan musertavan uutisen. Miksi, miksi juuri minä? Miksi sain tietää tästä vasta nyt? Tämä ei ole reilua!

Täydelliseltä tuntuva onni voi murtua hetkessä. Vastoinkäymiset eivät odota aikaa eivätkä paikkaa. Ne on vain kestettävä. On oltava vahva. Taisteltava. Luotettava toisiin. Yhdessä me selvitään. Jos toinen ei jaksa, toinen voi kantaa toista.

Siltikään pahin uutinen minulle ei ollut se, että olen menettänyt mielenterveyteni. Kun 11 vuotta sitten lupauduin avioliittoon Jarin kanssa, en tiennyt ollenkaan millaisia vaikeuksia tulisimme avioparina kohtaamaan tai millaista kestävyyttä tarvitsisin.

löhö-8004-01

Musertavinta oli huomata oman puolison vajoavan masennukseen samalla kun itse olin menettänyt elämänhaluni.

löhö-7996-01

Samoihin aikoihin kun minulla todettiin pitkittynyt masennus, myös mieheni sai saman diagnoosin.Musertavinta oli huomata oman puolison vajoavan syvään masennukseen samalla kun itse olin menettänyt elämänhaluni. Hän ei voinutkaan olla vahva ja jaksaa olla tukenani kun minulla on vaikeaa. Me molemmat tarvittiin apua. Pitkittynyt stressi oli tehnyt meille molemmille tuhoa vuosien mittaan.

Masennus on sairaus, joka polttaa aivoihin reikiä.  Ne ovat kuin palovammoja aivoissa, joiden korjaantuminen vaatii aikaa ja lepoa, joskus myös kemiallista apua lääkkeistä. Vauriot aivoalueissa aiheuttavat ankaraa väsymystä. Se on väsymystä, joka ei lähde nukkumalla.

Toisen väsymystä on vaikeaa ottaa vastaan, kun haluaisi olla se heikompi osapuoli

löhö-8024-01

Välillä iskee epätoivon hetki. Kahden masentuneen kolmen lapsen vanhemman yhteiselämä ei ole helppoa. Kummatkin ovat välillä todella väsyneitä ja ärtyneitä. Lasten kitinää voi olla mahdotonta jaksaa rauhallisena. Toisen väsymystä on vaikeaa ottaa vastaan, kun haluaisi olla se heikompi osapuoli.

Meitä auttaa yhteenkuuluvuuden tunne. Uskollisuus. Rakkaus. Päätös, joka pitää.

Me pysymme yhdessä! Me ollaan me – aina.

***

Voit lukea lisää Marjutin elämän käännekohdasta hänen sairastuessaan rintasyöpään hänen blogistaan täältä.

***

Muistuttaisin vielä että teillä on vielä tämän viikon sunnuntaihin asti aikaa osallistua Diamond-maljakon tai maljan arvontaan. Samoin Amanda B:n 30 euron lahjakorttitarjous on voimassa tämän viikon loppuun asti.

Comments

 1. Voi Annika <3 Surullisia, kamalia uutisia. On todella surullista kuulla miten masennus on vaikuttanut teidän molempien elämään. Olen niin pahoillani. Halaus <3 Kaikki kääntyy vielä hyväksi.

  • Kiitos Jenni❤ eihän tätä oikein voi itsekään voi uskoa todeksi. Että miten voi meidän perhettä kohdata tällainen vastoinkäyminen joka koettelee meitä kaikkia raskaalla tavalla. Masennus on kamala sairaus, mutta siitä voi toipua, ja me aiotaan näyttää kaikille, että mehän ei masennukselle anneta periksi!

  • Kiitos oikein paljon! Onhan tämä koettelevaa aikaa, mut me aiotaan selvitä tästä♡

 2. Voi EI!
  EIHÄN se ole enää inhimillistä, että miehesi on myös sairastunut?
  Onneksi Teillä on toisenne, voitte voimienne mukaan tukea toinen toistenne
  tässä raskaassa taistelussa. Te,olette TE<3 Rakkaus auttaa Teitä toipumaan yhdessä.
  Väsymys, se on itsellenikin niin tuttua…
  Ihan kauhea asia myös tuo ystäväsi sairastuminen!
  Toivotan Teille kaikesta huolimatta oikein ihanaa ja rentouttavaa lomaa.
  Ladatkaa akkunne oikein hyväksi:)

  • Kiitos ♡ on tämä tosiaan ollut ihan hirveän raskasta aikaa. Molempien samanaikainen sairastuminen… kamalan koettelevaa ja jotenkin niin epätodellista! Välillä tuntuu ettei me jakseta mitään ja meidän rakkaat lapset kärsii sitten siitä. Mut me yritetään parhaamme♡

  • Kiitos sinulle♡ Elämäni raskain vuosi, ollut koko perheelle ja tietysti myös läheisille jotka näkevät meidän surun ja koittavat auttaa parhaansa mukaan. Yhdessä tästä selvitään!❤

[instagram-feed]