Top

VIISI VINKKIÄ: VIIHTYISÄMPI TYÖHUONE

työpöytä-9049

Viimeksi kun kirjoitin blogissani työhuoneestani, elettiin syksyä. Sen jälkeen huoneessa on tapahtunut muutoksia ja työpöydän paikka on vaihtunut pariin kertaan.

Nyt näytän teille miltä työpisteeni nykyään näyttää. Kerron myös miten seuraavilla tavoilla työhuoneesta saa helposti viihtyisän ja raikkaan näköisen:

 • riittävästi yhtenäistä säilytystilaa
 • kaunis työpöytä
 • riittävä valaistus
 • tyylikäs paperikori
 • lisää hyvää tuoksua

Täältä pääset ensin katsomaan miltä työhuoneeni näytti ennen.

Vaihdoin työpöydän toiselle puolelle huonetta ja karsin huoneen tavarapaljoutta. Aion hankkia huoneen vastakkaiselle pitkälle seinälle pitkän valkoisen senkin, jonne saan järjestettyä siististi kaikki asiapaperit ja toimistotarvikkeet.

Ensimmäinen vinkkini viihtyisään työhuoneeseen onkin hankkia huoneeseen riittävästi yhtenäistä säilytystilaa.

Se ei tarkoita, että joka seinällä ja nurkkauksessa olisi tavaroita notkuvia hyllyjä, lipastoja ja laatikostoja, vaan mieluiten yksi iso ja tilava kaapisto tai lipasto, tietysti sen mukaan miten paljon säilytettävää tavaraa on. Kun kaikki tavarat ovat omilla paikoillaan, työpöytä pursuaa vähemmän todennäköisesti kaikennäköistä epämääräistä sälää.

työpöytä-9042

Toinen vinkkini onkin hankkia kaunis työpöytä. Markkinoilla on tällä hetkellä saatavilla vaikka jos jonkilaista työpöytää ja työskentelytasoa. Omasta mielestäni kivoimman näköinen ja pienessä tilassa raikkaimman näköinen on pöytä, jonka molemmat sivut ovat auki. Tässä minun työpöydässäni on valkoiset sirot metallijalat, joiden ansiosta pöytä on vakaa mutta myös ilmava ja kevyen näköinen. Työpöydän ei tarvitse olla erityisen suuri; riittää, että siihen mahtuu kannettavan tietokoneen lisäksi työpöydän valaisin ja hieman kirjoitustilaa sen lisäksi sekä tietysti paikka muutamille kauniille koriste-esineille, joilla luodaan tunnelmaa.

Seuraava vinkkini liittyy valaistukseen. Työhuoneeseen kannattaa asentaa riittävä valaistus ja asettaa työskentelypiste niin, että siihen pääsisi mahdollisimman paljon luonnonvaloa. Tällöin paras ratkaisu ei yleensä ole se, että tuolin selkänoja on ikkunaa vasten. Itselläni on työpöydällä aikoinaan Clas Ohlsonilta löytämäni kromijalkainen valaisin, jossa on valkoinen yksinkertainen varjostin. Sen lisäksi huonetta valaisee kristallinen kattovalaisin ja upotetut ledit työpöydän yläpuolella katossa. Jos työpöydällä aikoo kirjoittaa tai lukea paljon, paras työskentelyvalo on mahdollisimman kirkas, häikäisemätön ja liikuteltavissa, josta lähes täydellinen esimerkki on Louis Poulsenin NJP valaisin.

työpöytä-9102

Kolmas vinkkini on hankkia työpöydän läheisyyteen tyylikäs paperikori. Se voi olla yksinkertaisesti kaunis paperipussi Le sac, tai tyylikäs metallinen tai rottinkinen kori. Oma valitani työpisteen roskakoriksi on Mia Designin* Wire-kori.* Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan hillityn tyylikäs ja helppo pitää puhtaana.

työpöytä-9080

Neljäs vinkki on lisätä huoneeseeen hyvää, raikasta tuoksua, esimerkiksi tuoreita kukkia kauniiseen maljakkoon. Kukat tuovat ihanan piristävän tuulahduksen ja ovat kauniita katseenvangitsijoita. Itse olen yhdistänyt ruotsalaisen Eightmoodin eleganttiin Flora-pallomaljakkoon* valkoisia ruusuja ja vihreitä hortensioita. Ruusut tuoksuvat raikkaalle ja niiden väriä voin vaihdella mielialan mukaan.

työpöytä-9099

Lisäksi olen asettanut työpöydälleni Hygge-huonetuoksun* jonka tyyylikäs lasipullo tuo huoneeseen kaunista piristystä. Hygge on tanskaa ja tarkoittaa lämmintä, kodikasta tunnelmaa.Tuoksu on lämmin, ja siinä on häivähdys haudutettua teetä ja mansikkakakkua. Miten vastustamaton yhdistelmä! <3

työpöytä-9085

 

 

*Yhteistyö, tuote saatu

 

Comments

 1. Voi miten kauniisti olet työhuoneenkin sisustanut! Oon yrittänyt saada meidän vierashuoneeseen työpistettä, mutta huonolla menestyksellä 😀

  • Kiitos! Haha, tiedän tunteen! 😀 Tämä minunkin työhuone on hankalan mallinen, pitkä ja kapea. Ja täynnä roinaa edelleen. Hmmm. No, täytyy nyt odotella sitä lipastoa niin saan rojut piiloon 🙂

 2. Pidän kovasti tämäntyyppisistä postuksista, joissa kädestä pitäen kerrot vinkkejä erilaisiin sisustuksiin 🙂 Todella kauniita yksityiskohtia, tosin olisin toivonut koko huoneesta myös kuvaa pelkkien yksityiskohtien sijaan, mutta ehkä me näemme sen vielä myöhemmin? 🙂

  • Kiitos palautteesta! Kiva kuulla että tämäntyyppinen postaus miellyttää 🙂 En vielä halunnut paljastaa koko huonetta (tarkoituksella siis vain osan tästä) sillä huoneen toinen puoli jota kuvassa ei näy on vielä pelkkkää sekamelskaa. Saan tavarat paikalleen vasta kun uusi senkki saapuu, joten kun saan sen paikalleen ja tavarat järjestykseen, paljastan koko huoneen 🙂 Ja samalla annan vinkkejä miten järjestää kodin pikkusälä järkevästi (esim. käytetyt paristot, vaihtolamput, mittanauhat, teippirullat, ompelutarvikkeet, koristevalot yms.)

 3. Todella kaunis työhuone. Allekirjoitan monta asiaa postauksesta, vaikka itse haenkin vähän pelkistetympää tyyliä, kuten olen monesti maininnut. Minäkin olen alkanut kaipaamaan kotona omaa paikkaa näillä blogitouhuille (minä bloggaan sohvalla ja keittiönpöydän ääressä). Työhuone on varmaan aika kaukainen haave, mutta oma blogi/työpiste voisi olla ihan jees.
  Pidän muuten näistä sisustusvinkkipostauksista. Ne ovat ihania, simppeleitä ja varmasti aloittelijakin onnistuu näillä vinkeillä. 🙂 Lisäksi, kun olen lukenut vanhoja postauksiasi, joissain on lueteltu hienosti mistä mikäkin tuote on. Pidän myös siitä tavasta. Ihan jo senkin vuoksi, että niistä on näkynyt, että kauniin sisustuksen saa aikaiseksi myös ihan peruskauppojen valikoimilla. Aina ei tarvitse olla Kartellia, jos haluaa aikaansaada kauniin sisustuksen. Vaikka ei siinä Kartellissakaan mitään vikaa ole. 🙂

 4. Hei,
  Haluaisin tietää, mikä tuo työpöytä on? Kenen valmistama ja mistä saa ja onko lisää värejä☺️
  Todella kaunis kokonaisuus.

  • Heippa! Kiitos paljon,kiva kuulla että pidät tästä sisustuksesta. Tämä työpöytä on ostettu Jyskistä:) Tätä mallia saa käsittääkseni edelleen:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

seventeen − twelve =