Top

VINKKEJÄ TAPETTIEN VALINTAAN

Meidän kodista löytyy kolmeatoista eri tapettimallia. Se voi  kuulostaa hurjalta määrältä yhteen asuntoon, mutta todellisuudessa kokonaisuus on yllättävän harmoninen ja harkittu. Vain yhtä tapettivalintaa hieman kadun, ja sen, mikä tapetti on kyseessä, tulen paljastaamaan tässä postauksessa.

Esittelen teille nyt kotini  tapettivalintoja ja annan neljä vinkkiä onnistuneeseen tapettien valintaan.

Aloitetaan meidän makuuhuoneesta.

Makuuhuoneen päätyseinä ja oikea sivuseinä on tapetoitu vaalealla hohtavalla ornamenttitapetilla.

Tapetin valmistaja on Duro Sweden ja sitä saa vielä ainakin Ellokselta.

bedroom-20-01

tapetit-7

romanttinen-sisustus-2-01

Makuuhuoneen toinen päätyseinä on tapetoitu vaakaraitatapetilla, jossa on samat sävyt kuin ornamenttitapetissa. Tätä raitatapettia ei valitettavasti enää valmisteta enkä muista tapetin nimeä. Ostimme sitä Kodin Terrasta.

bedroom-53-01

Olohuoneessa meillä on valko-harmaata pystyraitaa kahdella seinällä. Harmaissa raidoissa on kimalletta, mutta se näkyy vain läheltä katsottaessa. Tämän tapetin ostopaikkaa en valitettavasti millään muista, mutta samanlaista pystyraitatapettia saa useilta valmistajilta.

siivous-14-01

Aulassa meillä on samaa ornamenttitapettia kuin makuuhuoneessa. Tämä oli harkittu yksityiskohta, sillä nyt eteisestä sisään astuessa näkymä koko asuntoon ei ole liian levoton vaan pysyy harmonisena samanlaisten tapettien avulla.

yleiskuvat-11-01

puu-2-01

Makuuhuonekäytävällä meillä on tässä oikealla vaaleaa yksiväristä kimalletapettia (K-raudasta) ja vasemmalla beigeä maalia (sävy Tikkurilan Shaali).

Dusty and crsip morning, but so beautiful. Happy day to you! ❄Sumuinen ja kirpakka aamu valkeni Rovaniemellä. Tästä se talvi tekee tuloaan!❄ #home #lights #interior #koti #sisustus #valaistus #talvilähestyy

tapetit-8

Tämä tapetti kimaltelee kauniisti.

Käytävän pääässä olevan vieras wc:n seinällä on kaunista tekstitapettia (Kodin Terrasta).

wc

Käytävällä on myös kodinhoitohuone, jossa meillä on harmaata ruututapettia. (K-raudasta.)

img_20161010_205141

Käytävän toisessa päädyssä on toinen wc, jossa meillä on vaaleaa harmaakuvioista tapettia (Rovasisustuksesta).

pyykit-3-of-25

Tyttöjen makuuhuoneeseen laitan tällaista roosanväristä salmiakkiruututapettia (Ferm Living/Tapettitaivas). Tästä upeasta tapetista tulen tekemään oman postauksen, kunhan huone on saatu valmiiksi! <3

tapetit-2

Samassa huoneessa on myös tätä pitsitapettia, jonka päätin jättää paikoilleen, vaikka ensimmäinen suunnitelma oli korvata se ruututapetilla.tapetit-1

Tyttöjen toisessa makuuhuoneessa on kaunis beige tähtitapetti. Tämän ostimme Terrasta, mutta sen valmistus on valitettavasti lopetettu. Saimme nämä tapetit viimeisestä erästä edullisesti.

tapetit1111-1

Eteisessä meillä on pystyraitatapettia, jossa on kaunis lämpimän beige sävy. (Marstrand, Borås tapeter.) Tapetti kiertää kaikki eteisen seinät.

romanttinen-sisustus-39-01

Aulan takkaseinällä meillä on valkoista pitsitapettia, joka kiertää myös koko keittiön, ruokailutilan ja olohuoneen ikkunseinän. Tapetti on ostettu K-raudasta. Jossain valaistuksessa tapetti näyttää ihan pelkästään valkoiselta.  tapetit11-1

Lopuksi vielä entinen työhuoneeni, jossa on pallokuvioista tapettia. Tämä tapetti on itsessään kaunis, mutta se ei näytä hyvältä sivusta katsottuna. Huone on kapea ja huoneeseen katsotaan aina sivusta, harvemmin suoraan edestä, jolloin tähän huoneeseen olisi sopinut paremmin jokin toinen ratkaisu. Kenties tulen vaihtamaan tämän tapetin vielä joskus.;) Nyt tämä huone on kuitenkin saanut jo uuden järjestyksen, jonka tulen esittelemään ensi kuun aikana! 🙂

tapetit-4

uudet-31-of-46

VINKKEJÄ TAPETTIEN VALINTAAN:

 1. Mieti mitä sisustustyyliä haluat kotiisi. Kaikkien tapettien on syytä olla tyylillisesti samanlaisia. Meillä kaikki tapetit ovat klassisia ja vaaleita. Ainoastaan yksi poikkeus on värin suhteen, mutta se vain piristää muuten harmonisessa kokonaisuudessa.
 2. Mieti miltä tapetti näyttää eri valaistuksessa, laajana seinäpintana ja eri kulmista katsottuna. Tapetti voi yllättäen näyttää aivan eriltä isolla seinäpinnalla sivusta katsottuna kuin kaupassa pikku mallipalasta ylhäältä päin katsottuna.
 3. Yhdistele rohkeasti erilaisia kuvioita. Itse yhdistin samaan huoneeseen sekä raitaa että ornamenttia ja toisessa huoneessa pitsikuviota ja salmiakkiruutua. Lopputulos voi olla todella kaunis ja näyttävä, kunhan tapettien värit ja kuosit sopivat toisiinsa tyylillisesti. Esimerksiksi molemmat tapetit voivat olla saman värisiä ja samaa kiiltoasetta, vaikka kuvio onkin aivan eri.
 4. Tee valitsemistasi tapeteista kollaasi, jotta näet, että kaikki valitsemasi värit, kuosit ja tyylit sopivat todella toisiinsa. Yhdestä tilasta toiseen katsottuna näkymä ei saisi riidellä liian erilaisten tapettien takia.

 

 

Comments

 1. todella hyviä ja monipuolisia vinkkejä tapettien valintaan! olin tosi yllättynyt siitä, kuinka hyvin erilaiset kuosit sopivat yhteen jopa samassa tilassa! olen aina ajatellut, että max. 1 näyttävä tapetti, ja lisäksi yksiväristä ja neutraalia. mutta nämä yhdistelmät näyttää kyllä ihan mielettömän hyviltä 🙂 teillä on kyllä aivan henkeäsalpaavan kaunista, jaksan aina ihastella! ♥

 2. Kiitos hyvistä vinkeistä 🙂 ensi kesänä meillä menee remonttiin vanhempien makkari, sinne pitäisi uusia tapetit.. Odotan innolla tyttöjen huoneen postausta kun valmista, tuo sinne tuleva uusi tapetti on kyllä upeaa!

 3. Hei voitko kertoa vielä tarkemmin tuon makuuhuoneen tapetin nimen ja värin? Tarkoituksena olisi vaihtaa tapetit omaankin makuuhuoneeseen ja juuri tuo tapetti olisi aivan täydellinen!

 4. Tuo makuuhuoneen tapetti on niin ihana! Kävin elloksen sivulla tuosta suorasta linkistä, mutta jäin vielä miettimään mitä sävyä tuo teidän tapetti on? Kun vaihtoehtoina olivat harmaa, hopea ja sininen? 🙂

  • Kiitos! 🙂 En ole itsekään ihan varma mikä tämä meidän tapetti nyt sitten on, mutta sanoisin että kyllä tämä hopeaan eniten vivahtaa 🙂

  • Tarkoitat ilmeisesti meidän wc:n valoja. Ne on Lysekill-nimiset 🙂 Niitä saa rautakaupoista 🙂

 5. Minkä niminen tuo valkoinen kimalletapetti on (“Makuuhuonekäytävällä meillä on tässä oikealla vaaleaa yksiväristä kimalletapettia (K-raudasta) ja vasemmalla beigeä maalia (sävy Tikkurilan Shaali).”)?

  • Hei, valitettavasti en muista/tiedä tapetin nimeä, mutta voin koittaa selvittää sen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

three × three =