Top

VOIKO AIKAA OLLA LIIKAA?

vihreä (3 of 8)-01

Kun avasin viime viikolla kalenterini, tunsin helpotusta huomatessani, ettei mulla ollut yhtään merkintää tälle viikolle. Ei mitään sovittua ohjelmaa tai menoa. Vaikka se tuntui hyvältä, siinä tunteessa oli samaan aikaan jotain outoa.

Vielä pari vuotta sitten mun kalenteri oli jatkuvasti aivan täynnä, viikosta, kuukaudesta toiseen. Se oli niin täynnä monenkirjavia merkintöjä, että itseänikin alkoi huvittaa. Oikeasti siinä ei ollut mitään huvittavaa. Kirjoitin itselleni kalenterin sivuille pitkiä listoja, mitä piti tehdä. Olen elänyt suorittamisen kautta. En osannut enää rentoutua. Vaikka uupumuksen merkkejä oli ilmassa, kuittasin kaiken ohimenevällä väsymyksellä.

Tänään tilanne on toinen. Kalenterini on lähes tyhjä. Sain minä tälle viikolle yhden menon, laboratoriokäynnin. Jee. Tällaisen tehokkaan suorittajan ei ole helppoa sopeutua uuteen tilanteeseen, jossa ainut asia, jota minun pitää vaatia itseltäni, on lepo.

Välillä tuntuu, että minulla on liikaa aikaa. Joku voisi ajatella, että ihanaa (epistä!), sinulla on koko päivä, 12 tuntia, aikaa tehdä mitä huvittaa! Oikeasti se ei ole mitään niin ihanaa. Kun herään aamulla, tunnen valtavaa väsymystä. Se on väsymystä, joka sattuu. Nouseminen tuntuu vaivalloiselta ja pahalta. Alkava päivä voi ahdistaa. “Kamalaa…Miten kestän iltaan asti tätä oloa?” 🙁 Väsymys ja alakulo eivät helpota välttämättä missään vaiheessa päivää, vaan ne voivat vain pahentua. Vain unessa on hyvä olla.

Koitan piritstää oloani eri keinoin. Aina siihen ei auta mikään. Onneksi välillä tulee parempia päiviä. Viime viikolla, juuri ennen kuin älä osta mitään -kuukausi käynnistyi, kävin kirppiksellä. Löyisin sieltä tämän ihanan Lennolin pörrötyynyn meidän sohvalle kahdella eurolla. Tyynyjen asetteleminen piristi. Lämmin kuppi teetä tuntui hyvältä.

vihreä (4 of 8)-01
vihreä (6 of 8)-01
vihreä (7 of 8)-01

Jokaisella meistä on saman verran aikaa. Jokaisen pitäisi arvostaa aikaa. Mutta arvostaminen ei tarkoita sitä, että koittaa ahdata päivän mahdollisimman täyteen kaikkea mahdollista. Se ei ole ajan viisasta käyttämistä. Nyt tiedän, että viisainta on varata riittävästi aikaa myös levolle ja joutenololle. Aika on ystävä, kun sitä käyttää oikein. Koska kuten sanotaan, aika myös parantaa.

vihreä (8 of 8)-01

 

Comments

  • Hei! Kiitos❤️ En sen enempää halua puhua lääkkeistä, mutta joitakin masennuslääkkeitä on kokeiltu mutta tällä hetkellä en syö niitä. Niistä ei ollut mitään apua, haittaa kylläkin.

 1. Kotona ei ole kokajan kiva olla.Omasta mielestäni.Itse kaipaan melko pian työkavereita,säännöllistä rytmiä ja töitä.Silloin myös vapaapäivät tuntuu paljon ihanimmilta.
  Olin joskus kolme viikkoa sairaslomalla olkapään takia.Meinasin tulla hulluksi!
  Yksinäni kökin päivät kotona,muiden ollessa töissä.Olo oli nyhjääntynyt,tylsistynyt ja väsynyt.
  Joten ymmärrän,kotona jatkuvasti oleminen ei ole kadehdittavaa.

  • Minä olen kyllä koti-ihminen enkä ole koskaan viihtynyt missään työpaikassa. Rakastan olla kotona. Mutta. Pienikin tekeminen saa mun voimat loppumaan. Silloin on pakko levätä. Nyt en ole jaksanut poistua kotoa edes kauppaan melkein viikkoon. Tänään kävin tosin pyöräilemässä. Mulla on ihan hyvä olla kotona, en kaipaa minnekään. Tällainen elämänvaihe on opettavaista.

   • Minäkin olen koti-ihminen,todellinen kotihiiri.Mutta aina en jaksaisi olla.Ajatus esim.työttömyydestä on kamala.Kiva että sinä kuitenkin liikut ja matkustelet ym.En usko että sekään tekisi hyvää psyykelle olla aina yksin kotona.

    • Niinpä. Siksi lähdinkin mukaan Kuopioon ja ensi kuussa lähden tyttöni kanssa viikoksi Helsinkiin 🙂

 2. Itse huomaan että mulla on liikaa aikaa….aikaa miettiä kaikkea sellasta jota ei tarvis miettiä ja tarkotan tällä nyt sellaisia asioita jotka tekevät pahaa mielelle. on liikaa aikaa katsella fasea ja instaa ja nähdä kuinka “ihanaa” muilla on ja miten oma elämä tuntuu kaoottiselta ja epäonnistuneelta. tuntea itsensä niin häpeälliseltä,rumalta ja lihavalta …huonona. Huomaan että olen todella ahdistunut ja masentunut. voi kun vois vaan nukkua eikä tarttis miettiä mitään.aika vaan menis,mutta sitten heräät ja huomaat päivän olevan edellisen kaltainen =(

  • Niinpä. Masentuneena ajatukset usein juoksee kehää. Siksi olenkin vähentänyt radikaalisti sosiaalisen median käyttöä ja edelleen aion vähentää. Tyyliin vain 2 minuuttia päivässä muiden somekanavien selaamista! Mua auttaa se että teen asioita joista tykkään. Kuten sisustaminen ja kirjoittaminen. Joskus myös soitan ystävälle. Viimeksi pari päivää sitten puhuin 3 tuntia yhden ystäväni kanssa. Se oli mahtavaa ja piristi todella moneksi tunniksi. Voimia sinulle❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 × 1 =