Top

VOIKO TAPETIN PÄÄLLE MAALATA?

Yhteistyössä Centtilä

Voiko tapetin päälle maalata? Tämän kysymyksen esitin Googlelle kolme viikkoa sitten, kun podin, mitä tekisin lastenhuoneen pienikuvioiselle mustavalkoiselle tapetille. Huoneessa ollut tapetti ei miellyttänyt silmääni enkä pitänyt yhtään siitä, miltä se näytti valokuvissa.

ENNEN:

32200040491_af666042c9_oENNEN:
32751510941_139ff42755_o

Tämä asunnon remonttivaiheessa pari vuotta sitten kiireessä valitsemani mustavalkokuviollinen tapetti osoittautui heti sen asentamisen jälkeen pettymykseksi, mutta nielin pettymyksen silloin. Nyt, kun uudet ikkunat oli asennettu ja huone purettu muutenkin tyhjilleen, oli korkea aika tehdä seinälle jotain, ja kehitellä siihen jotain ihanaa tyttöjen ja äidin silmien iloksi. =)

Olin ensin yrittänyt irrottaa tapetin, mutta todettuani sen istuvan siinä perin tiukasti, selvitin, voiko tapetin päälle maalata.

Sain selville, että kyllä voi! Siihen tarkoitukseen on olemassa aivan tiettyä maalia: Ilves tapettimaalia. Sitä ei löytynyt meidän lähimmistä rautakaupoista, joten jälleen kerran käytin Googlea apuna. Centtilä myy verkkokaupassaan juuri tätä tapettimaalia.

MAALAUSVAIHE:

PIoni_ISO-9842-01

Ilves-tapettimaali on tarkoitettu kaikenlaisten tapettien päällemaalaukseen. Pesunkestävä sisämaali voidaan sävyttää Tikkurilan Tunne-sävykartasta haluamaansa sävyyn. Minä päädyin valitsemaan meille maalisävyn V503 Talvi. 

Talvi on kaunis valkoinen sävy, joka ei ole liian kylmä eikä yhtään sinertävä. Tapetin päällemaalaus vaati meidän tapetin kohdalla peräti kolme, paikoittain jopa neljä maalikerrosta! Käytin maalaukseen ohutnukkaista telaa ja teleskooppivartta. Kulmat ja katonrajat vedin pensselillä. Mietin maalatessani, että pitkänukkaisemmalla telalla maalikerroksia ei olisi ehkä tarvittu kuin kaksi, mutta toisaalta lopputulos  ei olisi ehkä ollut sitten niin tasainen ja hyvä. Nyt seinästä ei kuula tapetti läpi lainkaan!

JÄLKEEN:

air -0131-01

pioni-9949

Valkoisen seinän päälle kiinnitin näitä ihania Rockymountain decalsin pionitarroja! Tarrapakettiin kuuluu isoja ja pieniä valkoisia sekä vaaleanpunaisia pioneja + pieniä vihreitä lehtiä.

Aloitin tarrojen kiinnittämisen katonrajasta ja etenin yksi kukka kerrallaan alaspäin. Kokonaisuuteen käytin 9 kukkaa 12 lehteä.

Eikö olekin upean näköinen lopputulos edelliseen verrattuna? <3

pioni-9979

pioni-9966

Ja nyt, jos sinulla heräsi maalaus- tai sisustusinto, pysy kuulolla!

Koodilla Annika20 saat 20%alennuksen kaikista maaleista, maalaustarvikkeista ja sisustustuotteista Centtilän verkkokauppaan!

Tästä pääset klikkaamaan suoraan verkkokaupan kategorioihin, joissa voit tuon alennuksen hyödyntää! Alekoodi on voimassa 28.2.2018 asti!

Rakentaminen ja maalit

Ilves-tapettimaali

Sisustus

Tästä huoneesta puuttuu tietysti vielä verhot. Ajattelin laittaa tänne vaaleanpunaiset samettiverhot =) Näette huoneen uudelleen kun verhot on saatu paikalleen! =)

 

 

 

Comments

 1. Mistä tuo 1954 laatikko on tai osaatko sanoa mistä löytyy vastaavia kannellisia?

  • Hei! Tuo rottinkikori on ostettu joitakin vuosia sitten Hobby hallista. En ole muualla nähnyt vastaavia. En osaa sanoa onko Hobbyhallissa noita edelleen saatavilla, mutta kannattaa kurkata heidän sivuiltaan =)

 2. On kyllä todella upea lopputulos! Ihailtavaa sisustussilmää <3 Ihania aurinkoisia päiviä teidän perheellenne!

  Toivoo Iina Rovaniemeltä

  • Voi kiitos paljon! =) Ja mukava kuulla että mulla on rovaniemeläisiäkin lukijoita siellä ruudun toisella puolella =)

 3. Todella suloisia tarroja! Mistä nuo ideat sinulle kumpuaa! Sinä osaat kyllä luoda kaunista jälkeä. Kävin heti tsekkaamassa nettikaupasta tarrat, mutta oli aika arvokkaita… täytyy vielä miettiä tarvitsenko niitä todella.

  • Kiitos:) monet ideoistani saan instagramista. Siellä näkee ihania ideoita! Tarrat on tosiaan aika kalliita, mutta ajattelin niin että se vastaa suunilleen laadukkaan tapetin hintaa. Minä innostuin pionitarroista niin että laitan niitä toiseenkin huoneeseen:)

 4. Aivan ihana tuo seinä! Minkähänlaisia vaihtoehtoja tällä firmalla olisi poikien vaaleansiniseen/ruskeaan huoneeseen? 🙂

 5. Hei!

  Olen itsekin katsellut juuri noita samaisia tarroja. Kivan näköisiä. 🙂 Vaikuttiko pinta muoviselta vai oliko laatu mielestäsi hinnan veroinen? Tarttuiko hyvin seinään eikä jäänyt repsottamaan?

  • Heippa! Tarran pinta on enemmänkin samettinen kuin muovimainen. Vaikka hinta on korkea, minusta nämä on hintansa arvoiset! Todella helppo laittaa paikalleen, eivät mene ryttyyn ja pysyvät hyvin paikallaan.

 6. Tuo tapettimaali. Missä sen sävytys onnistuu? Nettikauppoja kun selaa niin myyvät valkoista (ja tuotekuvauksessa saattaa olla maininta sävytyksestä) mutta oikein ei tunnu saavan tietoa siitä missä ja miten sen sävytys hoidetaan.

  • Hei Tinka! Sinun kannattaa olla sähköpostitse yhteydessä esim. Centtilään ja pyytää sieltä sävytys haluamasi maalille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

17 + 7 =