Top

YKSI KAUNIS AJATUS

glögi-7346-01

glögi-7355-01

Höyryävän lämmin glögimuki kädessäni mietin hymyillen eilistä tilannetta kauppareissulla.

Äiti on pienen poikansa kanssa ruokaostoksilla, ja poika laahustaa edessä harppovan äitinsä perässä työntäen omia pieniä ostoskärryjään. Poika vinkuu, kitisee ja ulvoo niin, että äitiä alkaa hermostuttaa. Seuraan heitä kiinnostuneena hyvän matkan päästä. Tunnen suurta sympatiaa äitiä kohtaan, jolla nousee hikikarpalot otsalle.

Kun olemme leipäosastolla, äiti kysyy marisevalta pojaltaan: “Pitäsikö minunkin alkaa huutamaan?” Silloin tiedän tilaisuuteni tulleen.  Sanon ystävällisesti ja vähän leikkisästi: “Niin ja minäkin voisin vähän huutaa!” Hymyilen äitille ja taputan poikaa hyväntahtoisesti selkään. “Minäkin osaan nimittäin huutaa ja minun kolme pientä tyttöäni osaavat myös huutaa.” Äiti hymyilee minulle takaisin.

Poika ja äiti jatkavat matkaa. Aistin heidän välisen ilmapiirin hieman helppottaneen. Kun äiti seuraavan kerran pyytää poikaansa tulemaan luokseen, hänen äänensävystään voi aistia hänen olonsa hiukan huojentuneen. Hymyilen jälleen.

Vaikken tehnyt tai sanonut mitään merkittävää enkä myöskään voinut olla juuri mitenkään äitille avuksi heidän hankalan kauppareissunsa aikana, tiedän, että ainakin oma oloni parani kun ajattelin tästä poikansa käytökseen väsyneestä äidistä hyvää. Halusin pienellä eleellä osoittaa hänelle, että saatoin aavistaa miltä äidistä tuntuu ja että hän suoriutui koville ottavasta kauppareissusta oikein hyvin.

Myöhemmin samana iltana lähetin kahdelle sellaiselle ystävälleni viestin, joista en ollut kuullut pitkään aikaan. Ilahtuminen oli molemminpuolista, kun saimme pitkän ajan jälkeen vaihtaa kuulumisia ja kannustaa toinen toisiamme elämän haasteissa. Hymy, vaikka se olisi vain virtuaalinen, on uskomattoman upea asia. Ystävällinen ajatus, pieni ele ja lämmin hymy – niin pieniä asioita ja kuitenkin niillä on niin suuri vaikutus meihin.

glögi-7357-01

Sydämellinen hymy voi lämmittää yhtä paljon kuin kuppi lämmintä glögiä viltin alla nautittuna.  Ja miten hyvä mieli minulle jäi kun näin äidin ja pojan kävelevän yhtä matkaa kaupasta ulos yhdessä, hyväntuulisina. Hyvä, me äidit! Ja eläköön, hymy.

TALVEN TUNNELMALLINEN GLÖGIHETKI

 • Beige emalikattila*/Muurla
 • Muki/Kirppislöytö
 • Aluslautanen/Hobby Hall
 • Kullansävyinen servetti*/Havi’s Home
 • Messinkinen pyöreä tarjotin/Jotex
 • Kynttilälyhty, tuikkukipot ja kynttilän aluslautanen*/ Havi’s Home
 • Kynttilät ja tuikut*/Havi’s Home
 • Marmoripöytä*/Kodin1
 • Sohva/Asko
 • Matto*/Ruugs
 • Tyynyt ja torkkupeitto/Hm Home
 • Jalkalamppu/Ikea
 • Koristevalot kehyksien ympärillä/Airam

*saatu

glögi-7362-01

 

Comments

 1. Hymyllä on kyllä ihan mieletön vaikutus.Sanotaan että ihminen tarvitsee vain sekuntteja muodostaessaan ensivaikutelman, mutta tuntikausia halutessaan muuttaa sitä jälkikäteen. Ja selvästi lähti hyvä kiertämään, kun äiti ja poika poistuivat kaupasta hymyssä suin ❤

  • Onpa hyvin sanottu! Tosiaan, jälkikäteen ensivaikutelmaa on vaikeaa muuttaa? joten mieluummin antaa aidon hymyn puhua puolestaan.

 2. Ihana teksti ja kuvat! Voi, kun useammin me ihmiset huomaisimme laittaa hyvän kiertämään. Teit kauniisti kaupassa olleelle äidille. Pienillä teoilla voi olla valtava voima.

  • Kiitos paljon! Ei sitä tietenkään aina pysty toisia huomioimaan, kaikilla meillä on lupa joskus olla hymyilemättä yhtään. Mutta kun huomaa miten hyvä mieli vaikkapa pienestä kohteliaisuudesta tulee, mieluusti sen toisillekin suo tilaisuuden tullen:)

   • Se on kyllä myös tärkeä oivallus, että saa olla myös hymyilemättä, kun siltä tuntuu. Mutta jakaa ympärilleen hyviä pieniä asioita silloin, kun on siihen hyvä hetki. 🙂

 3. Musta tuntuu, että alat sairautesi myötä oppimaan niitä asioita, jotka on elämässä oikeasti tärkeitä. 🙂 <3 En siis todellakaan väitä ettetkö olisi niitä taitanut jo ennen sairastumistakin, mutta voisin kuvitella, että nyt näet joitain asioita entistäkin selvemmin.

  Olen itse elänyt jonkinlaista kriisin vuotta syyskuusta 2016 asti ja käynyt pohjamutien kautta läpi sitä kuka minä oikein olen, mikä paikka tämä maapallo on ja onko missään loppujenlopuksi mitään järkeä. Viimeisten muutaman kuukauden aikana olen tullut siihen lopputulokseen, että kaikessa on järkeä ja loppujenlopuksi vain muutamilla pienillä asioilla on oikeasti merkitystä.

  Se, kuinka kohtelemme toisia, on yksi niistä, ja juuri tuo kuinka pienellä voi aiheuttaa suurta hyvää. 🙂 Ja hyvän kierre on se, mitä haluan itsekin luoda ja olla siinä osallisena. Blogisi lukeminen on minulle yksi pieni osa sitä elämän hyvää; kauniita kuvia ja ihanaa, oikeaa elämää.

  Kaikkea hyvää sinne! <3

  • Kiitos paljon ja kiitos myös hyvästä kommentistasi! Olet ihan oikeassa että sairauden myötä olen oivaltanut tiettyjä asioita. Jotenkin tärkeysjärjestys on vähän muuttunut. Hitaastihan muutos tulee, mutta oikeiden ja olennaisten asioiden tekeminen ja niihin keskittyminen antaa voimaa, jonka avulla jaksaa hoitaa myös ne vähemmän mukavat asiat. Esim ennen saatoin hulluna siivota kotona ennen lasten saapumista kotiin, kun nyt saatan tunnin pari vain loikoilla ja kerätä voimia. Kun nyt lapset tulevat, olen levollisempi ja jaksan ottaa paremmin vastaan myös lasten kiukuttelut. Sen sijaan että itse kiukuttelisin?

 4. Kiva kuulla kuinka annoit hyvän kiertää ja se toimii.?
  Itse teen näin lähes joka kauppareissulla olen sitten missä tahansa.
  (On ehkä puhelijaan ja helposti lähestyttävän luonteeni syytä.)
  Tämä antaa niiiiin paljon itsellekin kun voi pienillä asioilla helpottaa väsyneen äidin/isän oloa vain huomioimalla tilanteet ja napata juonesta kiinni, ja kas kummaa kiukutteleva lapsi on hetken kuluttua silmät pyöreänä,että mikäs täti se tuossa höpöttää ja sitten jo tuleekin hymy. Kiukuttelu unohtuu.
  Tämähän on sitä “antamisen iloa”?.
  Eikä edes maksa muuta kuin hetken ajan antamista henkilölle (äidille tai isälle) joka varmaan arvostaa sitä, jollei heti, niin joskus myöhemmin.
  Annetaan hyvän kiertää ?

 5. Hymyilen kuin luin postauksesi.
  Hymyilen lisää kun katselen näitä ihastuttavia kuvia
  ihanista, kauniista lasiesineitä ja kynttilöistä.
  Elämässäni on ollut nyt vähän vastoinkäymisiä, mutta
  unohdin ne hetkeksi, kiitos. <3

  • Miten ihana kuulla että saatoit postaukseni avulla siirtää murheet hetkeksi syrjään <3 Sitä vartenhan kauniit sanat ovat olemassa, ja kauniiden kuvien avulla minäkin rentoudun ja tulen hyvälle tuulelle. Hyvää vointia sinulle <3

 6. Hei Annika! Eksyin pari kk sitten blogiisi kun googlettelin Pentikin hortensiaa. En ole lueskellut mitään blogeja aikoihin mutta tänne jäin täysin koukkuun, sinun mielettömän kauniiseen kotiin ja aivan ihanaan kirjoitustyyliin. Olen lukenut kaikki postauksesi alusta loppuun ja odottanut milloin on aikaa ajatuksella kommentoida. Ollaan nimittäin koko kesä ja syksy remontoitu kodista kaikki pinnat uusiksi lattioiden valuja myöten ja olen siinä samassa hoitanut kolmea pientä lastamme(tytöt 5 ja 7v ja poika 2v) ja toiminut täällä hulabaloossa perhepäivähoitajana kahdelle vieraalle lapselle. Olen löytänyt sinusta ihan hirveästi samaistuttavaa, sisustustyylin lisäksi koko ajatusmaailma…osaat ilmaista niin rehellisesti ja silti kauniisti ajatuksesi.
  Pakko tunnustaa että ensimmäinen ajatus oli kun näin kotisi niin valtava kateus että miten kukaan voi asua noin täydellisessä kodissa “täydellisesti” 🙂 -voi kun meilläkin näyttäis joskus tuolta…ja eikä, vielä kolme suht samanikästä lastakin…siis mikä supernainen tää on…??! Sitten luin sinun lomakateuksista(poden joskus sitäkin) ja oikein nauratti kun tajusin että aina sitä vaan keksii kadehdittavaa muualta vaikka ymmärrän itsekin että asiani ovat oikein onnellisesti ja hyvin juuri nyt ja siitä pitäisi olla enemmän kiitollinen. Olen myös kiikkunut vuosia jossain masentumisen rajamaastossa, mulle kuuluu joko tosi hyvää tai sitten kaikki on ihan yhtä sumua. tunsin suurta myötätuntoa ja ylpeyttä kuinka kerrot asiasta.

  No, juuri nyt mullekin kuuluu tosi hyvää, remonttimme on VIHDOIN valmis ja kivi harteilta pois sen osalta. Mulla on ihana perhe, ystävät ja koti.

  Mutta niin, mahtavaa ja huojentavaa että vointisi on parempi. Kiitos että kirjoitat, jaat elämääsi meille. Olet tosiaan ihan supernainen ja äiti! <3 muistetaan kaikki nauttia elämän pienistä asioista, hetkistä ja hymyillä toinen toisillemme 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

three × 3 =